keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Tunnin pelit 22.2

Helmikuun viimeinen keskiviikko tuli hieman ylllättäen, mutta neljä tunnin peliä saatiin aikaiseksi.

Tällä kertaa kierros oli mustien nappuloiden juhlaa.

Elias ja Veikko pelasivat 4.Rg5 preussilaista, jossa Veikko valitsi 4...d5 5.exd5 Rxd5 jatkon. Tähän Elias ei tyytynyt kehitysetumatkaan 6.d4-siirrolla vaan pelasi tunnetun 6. Rxf7 uhrauksen. Valkea sai aluksi hyvän korvauksen upseerista, mutta vähitellen Veikko onnistui neutraloimaan valkean hyökkäykseen ja upseerin etu tuotti pisteen.

Harri sai Iljan Tschigorin puolustusta vastaan valkeilla hyvän pelin ja oli jo loppupelin alussa parin sotilaan etumatkalla. Sitten Iljan upseerit pääsivät pelaamaan yhteen ja voitto kuitenkin Iljalle.

Eikan ja Jarkon välisessä nimzonintialaisessa Jarkko sai keskipelissä lähettiparin tornista. Sen jälkeen Jarkko vaihtoi laadun kahteen sotilaaseen. Realisointi oli työlästä eriväristen lähettien takia, mutta koska tornit olivat edelleen laudalla niin aloite johti kolmannen sotilaan ja pelin voittoon.

Pelasin Markon kanssa Perttiä vastaan siirtämällä vuorotellen. Samalla pelasimme vastakkain kymmenen minuutin pelejä. Skotlantilainen avaus sujui Pertiltä hyvin, ja Markon kanssa emme löytäneet parhaita pelitapoja. Hetken aikaa Pertillä oli erinomainen hyökkäysasema ja muutaman siirron mattikin olisi ollut loihdittavissa laudalle. Parhaat jatkot jäivät kuitenkin löytymättä, ja asema pelkistyi lopulta eriväristen lähettien loppupeliksi.


Elias-Veikko 0-1
Harri-Ilja 0-1
Eikka-Jarkko 0-1
Pertti-MarkoTapio ½-½

Pikapelit 15.2.

Tällä kertaa oli Eliaksen vuoro kokeilla kahdella pöydällä pelaamista.

Kisan voiton nappasi Janne tuloksella 6/7, joka menetti pisteen vain Jarkolle. Jarkko puolestaan hävisi Harrille ja pelasti tasan Iljan kanssa, mutta tuloksella 5½/7 Jarkko oli kakkonen.

Tulokset:
1, Janne 6/7
2. Jarkko 5½
3-4 Aleksei S. ja Harri 4
5. Elias 1 3½
6-7 Elias 2 ja Ilja 2½
8. Tuomas 0

Pikapelit 8.2

Seitsemän pelaaja ehti peli-iltaan. Marko pelasi kahdella laudalla, jotta vältyttiin vapaakierroksilta.
Ilja voitti puhtaalla pelillä, seuraavina Jarkko ja Elias.

Tulokset:
1. Ilja 7/7
2, Jarkko 4½
3, Elias 4
4. Veikko 3
5-6 Eikka, Marko 1 ja Marko 2 2½
7. Pentti 2

Pelit 1.2.

Tämän päivän tulokset ovat vielä kerholla.