sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Joukkue SM-kisat käyntiin
Kauden 2017-2018 joukkuekisat avattiin 16.9. Loimaan Shakkikerhon osalta toisessa ja kolmannessa divisioonassa. Ykkösjoukkueen vieraaksi saapui Turun Shakinystävät ja kakkosjoukkue isännöi Hämeenlinnan shakkikerhon kakkosjoukkuetta.

Ykkösjoukkueen kokoonpanostamme puuttuivat Ularin lisäksi Aki ja Aleksei. Pasi on  myös päättänyt pitää taukoa ainakin tämän kauden, mutta koska 2-divisioonassa käytetään vain viiden pelaajan joukkueita porukkaa saadaan vielä hyvin kokoon. Kakkosemme oli puolestaan melko hyvin liikkeellä, kun Jarkko, Elias ja Asko ehtivät myös pelaamaan.

Turkulaisten ykkösjoukkueesta puuttuivat Antti ja Samuli Laato, mutta joukkueen taso riitti kuitenkin alemmillakin pöydillä 1950-tasolle joten luvassa oli tasainen ottelu. Pelit etenivätkin alussa tasaisissa merkeissä, Jari Järvelä uhrasi minua vastaan sotilaan ja sai korvauksena hyökkäysmahdollisuuksia Antti loi valkeilla espanjalaisessa asemallista painetta Juha Heinon sotilaita vastaan. Jukkis onnistui nappaamaan Markus Niemistä vastaan mustilla sotilaan, mutta valkea sai kuningattarellaan jonkin verran vastapeliä. Esa onnistui valkeilla sisilialaisessa ryöstämään sotilaan, mutta raskaiden upseereiden pelissä mustan aloite takasi melko pian tasapelin. Jannen Caro-Kann avausta vastaan Jyrkki Alkkiomäki valitsi Panovin hyökkäyksen, joka tuotti laudalla muunnelmalle tyypillisen eristetyn d-sotilaan aseman.

Ensimmäisenä päättyi tuloksellisesti Antin peli, jossa musta oli jo onnistunut tasoittamaan, mutta ajantarkistuksen kohdalla tuli paha virhe ja piste Antille. Pian myös Janne johdatti nappulansa voittoon. Hän oli onnistunut hajottamaan valkean kuningasaseman ja vahvan f4-ratsun avulla käynnistyi voittava hyökkäys. Pian tämän jälkeen minun ja Jukkiksen pelit sovittiin tasapeleiksi, jolloin Loimaalla voitto numeroin 2-0.2. Divisioona lohko 3, ottelut 16.9.2017

LoimSK - TSY  2-0

Salo Tapio          - Järvelä Jari         ½-½
Nokso-Koivisto Antti     - Heino Juha          1-0
Haapasalo Jukka-Pekka     - Nieminen Markus        ½-½
Auvinen Esa          - Ranki Martti         ½-½
Kaseva Janne         - Alkkiomäki Jyrki       1-0


Kakkosjoukkueiden ottelun kärkipöydällä Lasse Lehtohalme uhrasi sotilaan keskustassa, mutta Jarkon kuningasasema näytti olevan kunnossa. Hetken kuluttua Jarkko unohti vastustajan painostuksen f5-sotilaaseen ja Rxg6 uhraus tuotti pisteen valkealle.Kolmospöydällä Elias valitsi Miro Hemmilän englantilaista vastaan daamigambiitin Tarraschin puolustuksen. Valkea vaihtoi ratsulla lähetin e6:ssa ja pelasi hetken kuluttua e4-murron. Syntyneessä taktisessa pelissä Elias onnistui voittamaan laadun ja sen jälkeen pelin. Tilanne oli tässä vaiheessa 1-1. Timo Kekeläinen oli kuningasintialaisella puolustuksella saanut voimakkaan aloitteen Markoa vastaan, mutta keskipelin kriittisissä vaiheissa Marko oli jo lähellä tasoitusta. Ajan käydessä vähiin, musta sommitteli kuitenkin värinsä voittoon. Nuori Toni Vainikka ryösti Eikalta keskustasta sotilaan, mutta muodostuneessa loppupelissä Eikalla oli hyviä tasapelimahdollisuuksia. Tasapeli katosikin vasta harmilliseen virheeseen sotilasloppupelissä, joka olisi ollut tasan sotilaan vähemmyydestä huolimatta. Viimeisenä päättyi Askon ja Ilpo Fage-Pintilän peli, jossa Asko oli sisilialaisessa mustilla ryöstänyt ensin yhden ja sitten useamman sotilaan. Hiljalleen valkean aloite väheni ja Asko voitti mielenkiintoisen torniloppupelin.


LoimSK 2 - HämSK 2  2-3

Hellström Jarkko       - Lehtohalme Lasse       0-1
Koivumäki Marko        - Kekäläinen Timo        0-1
Lehtinen Elias        - Hemmilä Miro         1-0
Paasikangas Eino       - Vainikka Toni         0-1
Havumäki Asko         - Fager-Pintilä Ilpo      1-0


Kuva 1. Vasemmalla kakkosen ja oikealla ykkösjoukkueen pelit.

Peliesimerkkejä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti