keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Tunnin pelit 22.2

Helmikuun viimeinen keskiviikko tuli hieman ylllättäen, mutta neljä tunnin peliä saatiin aikaiseksi.

Tällä kertaa kierros oli mustien nappuloiden juhlaa.

Elias ja Veikko pelasivat 4.Rg5 preussilaista, jossa Veikko valitsi 4...d5 5.exd5 Rxd5 jatkon. Tähän Elias ei tyytynyt kehitysetumatkaan 6.d4-siirrolla vaan pelasi tunnetun 6. Rxf7 uhrauksen. Valkea sai aluksi hyvän korvauksen upseerista, mutta vähitellen Veikko onnistui neutraloimaan valkean hyökkäykseen ja upseerin etu tuotti pisteen.

Harri sai Iljan Tschigorin puolustusta vastaan valkeilla hyvän pelin ja oli jo loppupelin alussa parin sotilaan etumatkalla. Sitten Iljan upseerit pääsivät pelaamaan yhteen ja voitto kuitenkin Iljalle.

Eikan ja Jarkon välisessä nimzonintialaisessa Jarkko sai keskipelissä lähettiparin tornista. Sen jälkeen Jarkko vaihtoi laadun kahteen sotilaaseen. Realisointi oli työlästä eriväristen lähettien takia, mutta koska tornit olivat edelleen laudalla niin aloite johti kolmannen sotilaan ja pelin voittoon.

Pelasin Markon kanssa Perttiä vastaan siirtämällä vuorotellen. Samalla pelasimme vastakkain kymmenen minuutin pelejä. Skotlantilainen avaus sujui Pertiltä hyvin, ja Markon kanssa emme löytäneet parhaita pelitapoja. Hetken aikaa Pertillä oli erinomainen hyökkäysasema ja muutaman siirron mattikin olisi ollut loihdittavissa laudalle. Parhaat jatkot jäivät kuitenkin löytymättä, ja asema pelkistyi lopulta eriväristen lähettien loppupeliksi.


Elias-Veikko 0-1
Harri-Ilja 0-1
Eikka-Jarkko 0-1
Pertti-MarkoTapio ½-½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti