perjantai 29. huhtikuuta 2016

Tunnin pelejä 27.4

Tunnin pelejä pelattiin kolmella pöydällä.

Tulokset:

Jarkko-Aleksei R. ½-½
Eino-Elias 1-0
Harri-Jukka 1-0

Tilanne:sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Akaan Shakin turnauksessa hyvä edustus Loimaan Shakkikerhosta

Akaalla, Toijalan keskustassa järjestettyyn viikonlopputurnaukseen osallistui 26 pelaajaa. Loimaan Shakkikerho osallistui kisaan mukavasti viiden pelaajan voimin, Forssan suunnasta lähtivät mukaan Eikka, Jarkko ja Tapio. Asko saapui Tampereen suunnasta ja Marko Koivumäki Loimaalta. Tapion ja Jarkon pelit sujuivat mukavasti. Kakkossijoittuna onnistuin pelaamaan kisan läpi vain yhden tasapelin rasittamana ja jaoin kärkisiijaa tuloksella 4½/5. Jarkko jakoi kolmatta sijaa tuloksella 4/5. Eikka pelasi myös hyvän tuloksen ja selot nousivat mukavasti 2/5 tuloksella. Askolla oli taktisia vaikeuksia ja pisteitä kertyi vain 1/5. Markon tulos, 2½, oli myös hieman alakanttiin.

Pikapelit 20.4

Itse en ehtinyt pelaamaan, mutta tulokset laitetaan tähän myöhemmin,

6+6 min pelit 13.4

Keskiviikkona 16.4. pelaamaan saapui mukavasti 11 ottelijaa, Pelasin kahdella laudalla, jotta saatiin tasaparit.
 Tulokset:
1. Tapio I 9½
2. Tapio II 8½
3. Elias 8
4. Janne 7
5-6 Juhani ja Pentti 5½
7-9. Eikka, Harri ja Jarkko 5
10-11. Aleksei S. ja Asko 3
12. Pertti 0

Pikapelit 6.4

Tästä ei ole vielä tuloksia

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Hämeenlinna-ottelu 31.3.

Maaliskuun viimeisenä päivänä kävimme kahdeksan pelaajan voimin pelaamassa keväisen ystävyysottelun Hämeenlinnan shakkaajia vastaan. Simo Torkkola oli tiedossa olevien pelaajien mukaisesti järjestellyt tasaisia pelaajapareja.

Tapio Salo - Martti Lauren 1-0, ½-½
Aleksei Rosi- Lasse Lehtohalme/Simo Torkkola  0-1/1-0
Janne Kaseva - Timo Kekäläinen ½-½, ½-½
Jukka Nummelin - Ilkka Helenius 0-1, 0-1
Asko Havumäki - Juhani Karppinen/Risto Yli-Honkola ½-½, ½-½
Harri Huttunen - Ilpo Fager-Pintilä 1-0, 1-0
Eino Paasikangas -  Miro Hemmilä 0-1, 1-0
Aleksei Slobodan - Toni Vainikka, 1-0, 1-0

Ensimmäiset kahdeksan peliä päättyivät 4-4 tasatulokseen.

Ykköspöydällä onnistuin voittamaan nopeasti kehittyneellä hyökkäyksellä raskaiden upseerien ollessa enää laudalla. Mustalla oli ennen tappioon johtanutta jatkoa mahdollisuus uhrata sotilas, josta olisi seurannut hyvät tasapelimahdollisuudet torniloppupelissä.
Toisella pöydällä Aleksei ja Lasse Lehtohalme avasivat rauhallisella e3-slaavilaisella. Aleksei vaihtoi itselleen lähettiparin g6:ssa, ja musta sai korvauksena puoliavoimen h-linjan Aleksei kuningasasemaan. Pelin ratkaisua en havainnut, mutta piste joka tapauksessa mustalle.
Kolmospöydällä Janne ja Timo Kekäläinen pelasivat englantilaista, joka näytti alussa tasaiselta. Loppuvaiheessa Jannella oli sotilas enemmän torniloppupelissä, muttei voiton mahdollisuuksia.
Nelospöydällä Jukka joutui vaikeuksiin Ilkka Heleniusta vastaan sisilialaisessa puolustuksessa.
Viitospöydällä Asko ja Juhani Karppinen päätyivät pistejakoon espanjalaisen vaihtomuunnelmalla alkaneessa pelissä. Muistikuvieni mukaan mustalla oli pelin kuluessa parempia mahdollisuuksia.
Kuutospöydällä Harri pääsi sisilialaisessa pudottamaan Ilpo Fager-Pintilän d6-sotilaan ja johti valkeat nappulat voittoon loppupelissä.
Seiskapöydällä Eikan vastustaja Miro Hemmilä ryösti ensin daamigambiitissa sotilaan c4:stä. Eikka uhrasi vielä e4-sotilaan, muttei saanut riittävää korvausta sotilaista.
Kasipöydällä nuori Toni Vainikka näytti pääsevän epäselvän avauksen jälkeen edulliseen keskipeliin Aleksei S:ää vastaan, mutta ilmeisesti taktinen virhe johti Aleksein voittoon.


Toisella kierroksella onnistuimme voittamaan 5½-2½ ja lopputulos oli siis 9½-6½.

Martti Lauren pelasi valkeilla kuningatarintialaisen puolustuksen tapaan, Sain keskustan mielestäni mukavasti avattua, mutta valkea vastasi oikea-aikaisella tornin aktivoinnilla ja keskustasotilaan etenemisellä. Valkean asema oli jo hieman edullinen, mutta Lauren tyytyi tasapeliin siirtojentoistolla.
Simo Torkkola vaihtui Aleksein vastustajaksi kakkospöydällä, ja laudalla siirrettiin terävä lontoolainen avaus. Iskujen vaihdossa Aleksei onnistui paremmin ja kuittasi nopean pisteen.
Janne voitti omassa pelissään pari sotilasta Caro-Kann puolustuksessa, mutta loppupelissä lipsahti valkealle mahdollisuus Lxc6-siirrolla kuitata sotilaat takaisin. Loppupeli päätttyi lopulta tasan.
Nelospöydällä Jukka joutui Philidorin puolustuksessa valkean kuningashyökkäyksen jalkoihin pitkään linnoitukseen paenneen kuninkaansa kanssa.
Viitospöydällä Askon vastustajaksi vaihtui Risto Yli-Honkola, mutta tuloksena myös tällä kertaa tasapeli daamigambiitin ja pitkän loppupelin päätteeksi.
Harri onnistui voittamaan myös toisen pelin kuutospöydällä ja tällä kertaa pelattiin f4-sisilialaista.
Eikka tasoitti tilit seiskapöydällä. Valkean lähetti olisi joutunut paitsioon, joten hän uhrasi upseerin kahteen sotilaaseen. Eikka jatkoi tarkasti ja johti mustat nappulansa voittoon.
Kasipöydällä Aleksei S:llä oli upseeri vähemmän, mutta valkean kuningas oli hieman tuulisesti ja Alekseille tuli lopulta piste.


Kuva 1. Lauren-Salo

Kuva 2.Toisen kierroksen peliparit pöydillä 2-7.. Edessä 2-pöydän Torkkola-Rosi.

Kuva 3. 8. pöydällä Toni vastaan Aleksei.

Ensimmäisessä pelissä onnistui käynnistymään nopean kuninagashyökkäyksen raskaiden upseereiden avulla.

Simo Torkkola kommentoi toisen kierroksen mielenkiintoisen häviöpelinsä Aleksei Rosia vastaan.

Maaliskuun tunnin pelit 30.3.

Kahdeksalle pelaajalle löytyi sopiva pelipari maaliskuun pitkän pelin kierroksella. Jarkon kanssa jätimme kierroksen väliin, ja pelasimme sen sijaan kulttuuripassivieraan kanssa kevyttä peliä sekä keskenämme pari pikapeliä.

Pitkissä peleissä olivat vastakkain seuraavat ja tulokset:

Elias-Harri 0-1
Aleksei R.-Pentti ½-½
Asko -Eikka 1-0
Jukka-Aleksei S, 1-0

Pikapelit 23.3

7+7 min pelit olivat vuorossa myös 23.3. Tuloksia en huomannut pelipäivänä enkä seuraavallakaan viikolla huomannut ottaa kerholta mukaan, joten tulokset tulevat myöhemmin.