tiistai 29. maaliskuuta 2016

Tunnin pelit 30.3.

Maaliskuun tunnin pelit vuorosssa:
Taulukosta nähdään pelatut pelit. "-" merkki on paritusohjelman suositus seuraavalle kierrokselle.Mahdollisia pareja ovat esimerkiksi

  1 Pertti Marnila        -  Tapio Salo           .....
  2 Aleksei Rosi          -  Jarkko Hellström     .....
  3 Eino Paasikangas      -  Asko Havumäki        .....
  4 Elias Lehtinen        -  Juhani Lehtokannas   .....
  5 Pentti Raitanen       -  Aleksei Slobodjan    .....
  6 Harri Huttunen        -  Jukka Nummelin       .....

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Hämeenlinna-ottelu to 31.3.

Perinteinen ystävyysottelu Hämeenlinnan Shakkikerhoa vastaan pelataan 31.3. Hämeenlinnasa. Tavoitteena on pelata kahdeksalla pöydällä 30 min + 10 sek ajoilla kaksi kierrosta.

7+7 pelit 16.3.

Keskiviikon pikapelikierrokselle saapui mukavasti kymmenen pelaajaa. Mukaan ehtivät vakiokävijöiden lisäksi tällä kertaa Eikka ja Janne. Pelini sujuivat mukavasti ja onnistui voittamaan puhtaalla pelillä. Aleksei R. sijoittui toiseksi menetettyään lisäksi puolikkaan Jannea vastaan. Aleksei S. oli hyvässä vedossa ja nousi kolmanneksi menetettyään pisteet vain minua ja Aleksei R:ää vastaan.


1. Tapio 9/9
2. Aleksei R. 7½
3. Aleksei S. 7
4. Jarkko 5
5. Janne 4½
6. Asko 4
7. Eikka 3
8. Harri 2 ½
9. Juhani 1
10. Pertti ½

Loimaan Shakkikerho nousi I-divisioonaan

Joukkueshakin kakkosdivisioonan ratkaisukierros pelattiin lauantaina 12.3. Loimaan ykkösjoukkue kohtasi Tampereella TammerShakin nelosjoukkueen. Tasapeli riitti lohkovoittoon ja sarjanousuun.

Tasapeliin 2-2 ottelu päättyikin vaihtelevien pelitilanteiden jälkeen.

Ensimmäisenä päättyi Jannen peli, jossa musta ensin onnistui tasoittamaan avauksen jälkeen. Loppupelissä musta yritti painostaa Jannen sotilaita, mutta sotkeutui nappuloihinsa jolloin Janne onnistui näppärästi voittamaan upseerin ja pelin.

Alekseinkin vastustaja tasoitti avauksessa melko nopeasti. Keskipelissä vaihdettiin nappuloita avoimella d-linjalla. Aleksein f4-sotilasmurtoon musta reagoi hetken kuluttua virheellisesti sallimalla siirtymisen sotilasloppupeliin, jossa Aleksein etäisempi vapaasotilas takasi voiton.

Aki oli avauksen jälkeen hieman ahtaalla kuningassivustalla, mutta oikea-aikainen f-sotilaan eteneminen vapautti peliä. Vastustaja tarjosi tasapeliä, kun Aki alkoi päästä paremmalla puolella. Katsoimme parhaaksi suostua tasapeliin, koska se takasi tasapelin ja sarjanousun. Syynä tähän oli myös se, että minä ja Pasi olimme joutuneet peleissämme vaikeuksiin.

Omassa pelissäni pääsin tasaisen avauksen jälkeen jonkin verran edullisempaan loppupeliin. Sitten ryöstin kuitenkin kohtalokkaasti sotilaan, joka pakotti mustilla pelanneen Petri Pietarisen jatkoon, jossa hän uhrasi tornin rinnakkaisiin vapaasotilaisiin. Jatko oli mustilla likimain voittava, ja puolustautumiseni tornilla daamia vastaan johti lopulta häviöön.

Pasi salli vastustajalle avauksen jälkeen vapaan h-sotilaan, jonka eteneminen antoi valkeille aloitetta. Pasi kehitteli vastapeliä, mutta jossain vaiheessa valkean painostus johti upseerin voittoon.


Pikapelit 9.3.2016

Seitsemän minuutin ajoilla pelattu pikapeliturnaus pidettiin tällä kertaa Keilahallin kerhohuoneessa. Aleksei R:n kanssa kävimme tiukan kisan voitosta, Hävisin Jarkolle ykkösellä ja Juhanille kakkosella, mutta onnistuin voittamaan Aleksein molemmissa peleissä. Tämä toi puolen pisteen voiton ennen Alekseita. Harri oli hyvässä vedossa ja otti nelossijan neljällä pisteellä.

1-2. Tapio 1 ja 2 5½
3. Aleksei R. 5
4. Harri 4
5-6 Aleksei S. ja Juhani 3
7. Jarkko 2
8. Pertti 0

Pikapelit 2.3.2016

Maaliskuun ensimmäisiin pikapeleihin ehti seitsemän pelaajaa. Kahdella pöydällä pelaaminen sujui tällä kertaa varsin hyvin, tuloksena oli kaksoisvoitto ainoan pistemenetyksen tullessa tasapelistä Jarkkoa vastaan. Jarkko sijoittuikin kolmanneksi tuloksella 4½/7.

Tulokset:
1. Tapio 1 6½/7
2. Tapio 2 6
3. Jarkko 4½
4-5 Aleksei R. ja Harri 4
6. Asko 3
7. Juhani 1
8. Pertti 0