perjantai 1. huhtikuuta 2016

Hämeenlinna-ottelu 31.3.

Maaliskuun viimeisenä päivänä kävimme kahdeksan pelaajan voimin pelaamassa keväisen ystävyysottelun Hämeenlinnan shakkaajia vastaan. Simo Torkkola oli tiedossa olevien pelaajien mukaisesti järjestellyt tasaisia pelaajapareja.

Tapio Salo - Martti Lauren 1-0, ½-½
Aleksei Rosi- Lasse Lehtohalme/Simo Torkkola  0-1/1-0
Janne Kaseva - Timo Kekäläinen ½-½, ½-½
Jukka Nummelin - Ilkka Helenius 0-1, 0-1
Asko Havumäki - Juhani Karppinen/Risto Yli-Honkola ½-½, ½-½
Harri Huttunen - Ilpo Fager-Pintilä 1-0, 1-0
Eino Paasikangas -  Miro Hemmilä 0-1, 1-0
Aleksei Slobodan - Toni Vainikka, 1-0, 1-0

Ensimmäiset kahdeksan peliä päättyivät 4-4 tasatulokseen.

Ykköspöydällä onnistuin voittamaan nopeasti kehittyneellä hyökkäyksellä raskaiden upseerien ollessa enää laudalla. Mustalla oli ennen tappioon johtanutta jatkoa mahdollisuus uhrata sotilas, josta olisi seurannut hyvät tasapelimahdollisuudet torniloppupelissä.
Toisella pöydällä Aleksei ja Lasse Lehtohalme avasivat rauhallisella e3-slaavilaisella. Aleksei vaihtoi itselleen lähettiparin g6:ssa, ja musta sai korvauksena puoliavoimen h-linjan Aleksei kuningasasemaan. Pelin ratkaisua en havainnut, mutta piste joka tapauksessa mustalle.
Kolmospöydällä Janne ja Timo Kekäläinen pelasivat englantilaista, joka näytti alussa tasaiselta. Loppuvaiheessa Jannella oli sotilas enemmän torniloppupelissä, muttei voiton mahdollisuuksia.
Nelospöydällä Jukka joutui vaikeuksiin Ilkka Heleniusta vastaan sisilialaisessa puolustuksessa.
Viitospöydällä Asko ja Juhani Karppinen päätyivät pistejakoon espanjalaisen vaihtomuunnelmalla alkaneessa pelissä. Muistikuvieni mukaan mustalla oli pelin kuluessa parempia mahdollisuuksia.
Kuutospöydällä Harri pääsi sisilialaisessa pudottamaan Ilpo Fager-Pintilän d6-sotilaan ja johti valkeat nappulat voittoon loppupelissä.
Seiskapöydällä Eikan vastustaja Miro Hemmilä ryösti ensin daamigambiitissa sotilaan c4:stä. Eikka uhrasi vielä e4-sotilaan, muttei saanut riittävää korvausta sotilaista.
Kasipöydällä nuori Toni Vainikka näytti pääsevän epäselvän avauksen jälkeen edulliseen keskipeliin Aleksei S:ää vastaan, mutta ilmeisesti taktinen virhe johti Aleksein voittoon.


Toisella kierroksella onnistuimme voittamaan 5½-2½ ja lopputulos oli siis 9½-6½.

Martti Lauren pelasi valkeilla kuningatarintialaisen puolustuksen tapaan, Sain keskustan mielestäni mukavasti avattua, mutta valkea vastasi oikea-aikaisella tornin aktivoinnilla ja keskustasotilaan etenemisellä. Valkean asema oli jo hieman edullinen, mutta Lauren tyytyi tasapeliin siirtojentoistolla.
Simo Torkkola vaihtui Aleksein vastustajaksi kakkospöydällä, ja laudalla siirrettiin terävä lontoolainen avaus. Iskujen vaihdossa Aleksei onnistui paremmin ja kuittasi nopean pisteen.
Janne voitti omassa pelissään pari sotilasta Caro-Kann puolustuksessa, mutta loppupelissä lipsahti valkealle mahdollisuus Lxc6-siirrolla kuitata sotilaat takaisin. Loppupeli päätttyi lopulta tasan.
Nelospöydällä Jukka joutui Philidorin puolustuksessa valkean kuningashyökkäyksen jalkoihin pitkään linnoitukseen paenneen kuninkaansa kanssa.
Viitospöydällä Askon vastustajaksi vaihtui Risto Yli-Honkola, mutta tuloksena myös tällä kertaa tasapeli daamigambiitin ja pitkän loppupelin päätteeksi.
Harri onnistui voittamaan myös toisen pelin kuutospöydällä ja tällä kertaa pelattiin f4-sisilialaista.
Eikka tasoitti tilit seiskapöydällä. Valkean lähetti olisi joutunut paitsioon, joten hän uhrasi upseerin kahteen sotilaaseen. Eikka jatkoi tarkasti ja johti mustat nappulansa voittoon.
Kasipöydällä Aleksei S:llä oli upseeri vähemmän, mutta valkean kuningas oli hieman tuulisesti ja Alekseille tuli lopulta piste.


Kuva 1. Lauren-Salo

Kuva 2.Toisen kierroksen peliparit pöydillä 2-7.. Edessä 2-pöydän Torkkola-Rosi.

Kuva 3. 8. pöydällä Toni vastaan Aleksei.

Ensimmäisessä pelissä onnistui käynnistymään nopean kuninagashyökkäyksen raskaiden upseereiden avulla.

Simo Torkkola kommentoi toisen kierroksen mielenkiintoisen häviöpelinsä Aleksei Rosia vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti