lauantai 19. maaliskuuta 2016

Loimaan Shakkikerho nousi I-divisioonaan

Joukkueshakin kakkosdivisioonan ratkaisukierros pelattiin lauantaina 12.3. Loimaan ykkösjoukkue kohtasi Tampereella TammerShakin nelosjoukkueen. Tasapeli riitti lohkovoittoon ja sarjanousuun.

Tasapeliin 2-2 ottelu päättyikin vaihtelevien pelitilanteiden jälkeen.

Ensimmäisenä päättyi Jannen peli, jossa musta ensin onnistui tasoittamaan avauksen jälkeen. Loppupelissä musta yritti painostaa Jannen sotilaita, mutta sotkeutui nappuloihinsa jolloin Janne onnistui näppärästi voittamaan upseerin ja pelin.

Alekseinkin vastustaja tasoitti avauksessa melko nopeasti. Keskipelissä vaihdettiin nappuloita avoimella d-linjalla. Aleksein f4-sotilasmurtoon musta reagoi hetken kuluttua virheellisesti sallimalla siirtymisen sotilasloppupeliin, jossa Aleksein etäisempi vapaasotilas takasi voiton.

Aki oli avauksen jälkeen hieman ahtaalla kuningassivustalla, mutta oikea-aikainen f-sotilaan eteneminen vapautti peliä. Vastustaja tarjosi tasapeliä, kun Aki alkoi päästä paremmalla puolella. Katsoimme parhaaksi suostua tasapeliin, koska se takasi tasapelin ja sarjanousun. Syynä tähän oli myös se, että minä ja Pasi olimme joutuneet peleissämme vaikeuksiin.

Omassa pelissäni pääsin tasaisen avauksen jälkeen jonkin verran edullisempaan loppupeliin. Sitten ryöstin kuitenkin kohtalokkaasti sotilaan, joka pakotti mustilla pelanneen Petri Pietarisen jatkoon, jossa hän uhrasi tornin rinnakkaisiin vapaasotilaisiin. Jatko oli mustilla likimain voittava, ja puolustautumiseni tornilla daamia vastaan johti lopulta häviöön.

Pasi salli vastustajalle avauksen jälkeen vapaan h-sotilaan, jonka eteneminen antoi valkeille aloitetta. Pasi kehitteli vastapeliä, mutta jossain vaiheessa valkean painostus johti upseerin voittoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti