keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Tunnin pelit 24.2

Helmikuun tunnin peleihin saatiin kokoon kolme peliparia. Minulle ei löytynyt tällä kertaa vastustajaa, ja nuoriso (Tuomas, Jaakko ja Juuso) pelasi keskenään.

Otteluparit ja tulokset:
Harri-Aleksei R. 0-1
Pentti-Elias 1-0
Jukka-Asko 1-0

Aleksei valitsi Harrin e4-avaukseen sisilialaisen puolustuksen. Harri vaihtoi nopeasti ratsut c6:ssa, ja pelissä vaihtuivat myös kuningattaret nopeasti. Harri luopui lähettiparista Lg5xf6:lla, jolloin Aleksein keskusta oli hieman jäykkä. Harri eteni ensin sotilailla kuninkaansa edestä ja kun ratsu väisti blokkiruudustaan d4, Aleksein tummaruutuinen lähetti osoittatui liian vahvaksi.

Pentti avasi tuttuun tapaan kuningasintialaisella hyökkäyksellä. Elias vastasi c5-e5 asetelemalla jossa lähetti siirtyi d6:n kautta c7:ään. Elias viivytteli linnoittautumista ja painosti daamilla e4-sotilasta. Eliaksen nappulat ajatuivat kuitenkin epäjärjestykseen ja Pentti voitti upseerin sekä pelin.

Jukka pelasi valkeilla rauhallisia Lc4- Rf3- h3- ja  d3-siirtoja Askon sisilaista vastaan. Keskipelissä vaihtojen seurauksena Jukka sai puoliavoimen e-linjan, joka antoi hieman painostusmahdollisuuksia. Loppupelissä Jukalla näytti olevan mukavasti etua, kun lähdin pelipaikalta hieman ennen pelin päättymistä. Peli myös päättyi Jukan voittoon.

1 kommentti: