perjantai 29. tammikuuta 2016

Tunnin pelit 27.1.2016

Kaikki tällä kaudella tunnin peleihin osallistuneet pelaajat saapuivat tällä kertaa keilahallille. Olin myös syöttänyt pelatut pelit Sevilla-ohjelmaan, joten ensimmäistä kertaa tällä kaudella ohjelma järjesteli peliparit. Sevilla-ohjelma suostuu toimimaan, vaikka aikaisemmilta kierroksilta puuttui useita pelaajia ja itse olen pelannut kaksi peliä kolmella kierroksella.


Tällä kertaa mustat olivat voittoisia. Ainoastaan oma pelini Penttiä vastaan päättyi valkean voittoon. Siinäkin pelissä olimme ajautumassa eriväristen lähettien loppupeliin, jossa tasapeli olisi ollut todennäköisin lopputulos.

Peliparit ja tulokset, kuudes kierros:

Tapio-Pentti 1-0, kuningasintialainen puolustus
Juhani-Jarkko 0-1, unkarilainen avaus kääntövärein
Jukka-Elias 0-1, italialainen avaus
Harri-Eikka 0-1, kuningatarsotilaspeli, Lontoon muunnelma
Pertti - Aleksei R. 0-1, neliratsupeli
Aleksei S. - Asko 0-1, Richter-Veresov

Aleksei S:n ja Askon peli ratkesi melko nopeasti avauksen jälkeen. Askon Rf6-e4 siirto tarjosi lähettien vaihtoa Lg5xe7 siirrolla, mutta Aleksei S. ei tähän huomannut reagoida ja menetti upseerin. Jatkon Asko pelasi tarkasti eikä valkea päässyt enää peliin mukaan.

Aleksei R. teki Pertin asetelmaa vastaan tutun Rf6xe4 näennäisuhrauksen, jossa Rxe4:n jälkeen d5-haarukoi Re4:n ja Lc4:n. Pertti vastasi Lxd5:llä, jolloin Aleksei sai lähettiparin ja hyvän kehityksen. Jatkossa d3:sta putosi sotilas ja Aleksei johti mustat nappulansa nopeasti voittoon.

Juhani pelasi valkeilla varovaisesti, ja Jarkko sai avauksessa keskustan haltuunsa. Kääntöväri Philidorin puolustusta muistuttaneessa asemassa, Jarkon tilaetu ja painostus kuningasasemaan toivat nopeasti ratkaisevan mattiuhkauksen.

Jukka pelasi valkeilla rauhallisesti, ja Elias kävi vaihtamassa itselleen lähettiparin Rc6-d4-xe2 siirtosarjalla. Kevyitä upseereita vaihtui myös lisää, ja Jukka piti aseman lähellä tasapainoa. Elias onnistui tarjoamaan kuningattarien vaihtoa niin, että Jukka menetti sotilaan, Torniloppupelin Elias realisoi varmaotteisesti.

Harri pelasi Lontoon muuunelmaa, johon Eikka vastasi kuningatargambiitin tapaan. Asema oli hetken kuluttua 4.e3 Lf5-slaavilaista kääntövärein. Eikka sulki ensin daamisivustan c5-c4-siirrolla ja avasi hetken kuluttua keskustan e6-e5 siirrolla. Harri ei löytänyt omaa suunnitelmaa, ja Eikka paransi asemaansa hiljalleen. Loppupelissä Eikalle oli halussaan e-linja, aktiivinen kuningas ja painetta heikkoihin sotilaisiin f3:ssa ja c3:ssa. Harri luovuttikin aseman sotilaiden menetyksen edessä.

Pentti pelasi g3-kuningasintialaista Gallagherin muunnelman (a6-Re5-c5 ja mahdollisesti b5) tapaan. b5-siirron estämisen jälkeen c5-siirto jätti takasotilaan d6:een, mutta musta saattoi pelata d4-ruutua. Sain lähettiparin vaihtamalla ratsulla e6-lähetin, mutta mustan d4-ruudun vastapelin takia luovuin Lg5xf6 siirrolla toisesta lähetistä. Eriväristen lähettien määrittelemässä keskipelissä sain vaaleilla ruuduilla painetta ja voitettua sotilaan. Eriväriset lähetit kuitenkin vaikeuttivat sotilaan realisointia, ja olimme siirtymäisillään lähettiloppupeliin, jota ei valkea olisi voittanut kun Pentiltä loppui aika.

Tilanne: (4 p voitosta, 2 tasapelistä ja 1 häviöstä eli osallistumisesta)

Tapio 34/9 peliä
Jarkko 14/5
Eikka 13/5
Pentti 13/6
Elias 12/5
Jukka 10/6
Aleksei R. 9/3
Juhani 9/3
Harri 9/5
Asko 9/4
Pertti 7/4
Aleksei S. 6/5

Kuva 1. Juhani vs. Jarkko ja Jukka vs. Elias.

Kuva 2. Harri vs. Eikka.

Kuva 3. Pentti miettimässä.

Kuva 4. Aleksei S. vs, Asko.

Kuva 5. Pertti vs. Aleksei R.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti