torstai 29. lokakuuta 2015

Lokakuun tunnin pelit

Lokakuun viimeisenä keskiviikkona pelattiin viidellä laudalla tunnin pelejä.
Asko ehti tällä kertaa myös paikalle, ja etsi aikaisempien ottelujen pohjalta peliparit.

Seuraavassa kuvaukset pelien etenemisestä:

Harri aloitti minua vastaan tällä kertaa d4-siirrolla, ja valitsin vastaukseksi rauhallisen kuningatargambiitin muunnelman. Molemmin puolin tehtiin luonnollisia valintoja kolmentoista siirron ajan. Sitten Harri peruutti hyvin sijainneen ratsunsa f3:sta d2:een, jolloin keskustan avaava c5-siirtoni johti valkealle hankalaan asemaan. Muutamassa siirrossa valkea olisi menettänyt jo sotilaan, mutta d-linjan kiinnityksessä lipsahti lopulta kokonainen upseeri.

Elias valitsi Askon 1.e4-siirtoon ranskalaisen 1..e6-siirron sijaan avoimiin peleihin johtavan 1...e5 vastauksen. Asko ohjasi pelin espanjalaisen vaihtomuunnelmaan, jossa daamit vaihtuivat nopeasti. Asko näytti saavan loppupelissä painetta Eliaksen daamisivustan sotilaita vastaan. Eliaksen daamisivustan sotilaat kuitenkin kestivät, ja Elias voitti yhden sotilaankin tältä sivustalta. Voitettu sotilas oli kuitenkin heikohko kaksoissotilas, ja Askolla oli tuettu vapaasotilas keskustassa. Melko pian päädyttiinkin siirtojen toistolla tasapeliin, kun kumpikaan ei pystynyt parantamaan asemaansa.

Eikka pelasi aktiivisesti mustilla sisilialaista puolustusta ja sai avauksessa sotilaansa d4:ään. Nelitorniloppupelissä Eikalla oli aktiivinen ratsu c3:ssa, mutta Jukka onnistui vaihtamaan ratsun ja voittamaan sotilaan. Syntyneessä sotilasloppupelissä Eikan kuningas onnistui kuitenkin d5-ruudusta käsin estämään Jukan kuninkaan etenemisen ja tuloksena tasapeli.

Pertti pelasi tarkasti ja rauhallisesti onnistuen voittamaan Alekseilta pari sotilasta. Aleksei kikkaili itsellään loppupelin alussa laadun, mutta Pertti sai korvauksena vielä kolmannen sotilaan. Loppupeli yksinkertaistui lopulta niin, että Alekseilla oli torni ja Pertillä lähetti sekä kaksoissotilas. Peli näytti rauhoittuvan kohti tasapeliä, mutta sitten Aleksei lähti kuninkaallaan liian innokkaasti yrittämään mattiverkkoa Pertin kuninkaasta ja Pertti korotti sotilaansa. Matinteko onnistui myös luotettavasti ja piste Pertille.

Viimeisessä pelissä Jarkko ja Pentti olivat kamppailleet d5-ruudun hallinnasta. Jugoslavialaisella alkaneessa pelissä Jarkon daamisivustalla edenneet sotilaat olivat mahdollistaneet valkean upseereille aktiivisen pelin. Pentti puolustautui kuitenkin sitkeästi ja olisi yhdessä vaiheessa voinut jo tasoittaakin aseman pelaamalla oman ratsunsa kohti d4:ää. Jatko jäi kuitenkin huomaamatta, ja Jarkon painostus tuotti pisteen.

Tulokset:

Tunnin pelit avausvaiheessa.
Harri-Tapio 0-1, kuningatargambiitti
Asko-Elias ½-½, espanjalainen, vaihtomuunnelma
Jukka-Eikka ½-½, sisilialainen
Aleksei S.- Pertti 0-1, Trompovski
Jarkko-Pentti 1-0, jugoslavialainen

Pisteet: (4 voitosta, 2 tasapelistä, 1 osallistumisesta)

Tapio 14/4
Jarkko 9/3
Eikka 8/3
Elias 7/3
Harri 5/2
Pertti 5/2
Juhani 4/1
Pentti 4/3
Aleksei 4/3
Jukka 4/3sunnuntai 25. lokakuuta 2015

8+8 min pelit 21.10

Yhdeksän pelaajan kesken ratkottiin keskiviikon pikapelikisa, Pelasin tasaparien saamiseksi kahdella pöydällä, joilla selvisin kohtuullisilla pistemenetyksillä. Kolmanneksi sijoittui Jarkko ennen Eliasta ja Penttiä.

1. Tapio 1 7½
2. Tapio 2 7
3. Jarkko 6
4-5. Elias ja Pentti 5
6-8 Eikka, Aleksei ja Harri
9. Juhani 2½
10. Pertti 0

Loimaalla pelaamassa 19.10

Kävin maanantai-iltana tutustumassa Loimaan peli-iltaan. Loimaalla pelataan 18-20:00 välillä torin reunalla sijaitsevassa ATA kebab-pizzeriassa.

Paikalla olivat Loimaan joukkueesta tutut Aki, Kajtsu ja Marko. Pelaajajoukkoa täydensivät paikkakunnalla myös asuvat Antti Nokso-Koivisto ja Esa Auvinen.

Ensin pelasimme kierroksen 10+10 min ajoilla ja sen jälkeen vielä pikapelikierroksen 5+5 min ajoilla. Pelit olivat kaikinpuolin tiukkoja ja jännittäviä, ja jotain pelinäytteitä voin vielä tähän poimia, kunhan ehdin.

Pikapelit 14.10

Koulujen syysloman aikaiset tulokset tulevat tähän myöhemmin.


maanantai 12. lokakuuta 2015

LoimSK I 2-0 voittoon EtVaS 2:sta vastaan

Loimaan pelit onnistuivat hienosti sunnuntain toisen divisioonan kierroksella vahvalla joukkueella liikkeellä ollut Etelä Vantaan Shakin kakkosjoukkuetta vastaan.

Pisteen toivat avauksen jälkeen erinomaisen ratsun d4-ruutuun mustilla sijoittanut Aleksei ja taktisella kikalla ensin sotilaan voittoa uhannut Pasi, jonka vastustaja uhrasi vastauksena epähuomiossa upseerin. Myös Kajtsulla oli voittoa lupaillut asema, joka kuitenkin päätyi tasapeliin.

Kolmannen voiton ansiosta Loimaa johtaa lohkoaan yksinään puhtaalla pelillä.


LoimSK - EtVaS 2  2-0

Salo Tapio          - Hämäläinen Sami      ½-½
Nokso-Koivisto Aki   - Vihinen Teemu         ½-½
Rosi Aleksei         - Laakso Harri          1-0
Mellin Pasi          - Hallenberg Sami        1-0
Erlund Kaj          - Tähkävuori Tapani       ½-½


Pöydät 3-5. Rosi-Laakso, Mellin-Hallenberg  ja Erlund-Tähkävuori.

Joukkueshakkia la 10.lokakuuta

Loimaan ykkönen ja kakkonen pelasivat ottelut II ja III divisoonassa. LoimSK I onnistui tiukassa ottelussa kukistamaan espoolaisen Matinkylän Shakkikerhon kolmosjoukkueen luvuin 3-2. Pisteen toivat onnekkaasti ratsuloppupelissä tasa-asemasta voiton saanut Tapio, keskipelissä pitkälle edenneiden sotilaiden turvin peliä hallinnut Pasi ja tiukan pelin loppupelissä voitoksi taistellut Aki.


LoimSK - MatSK 3  3-2

Salo Tapio          - Pishro Dabaghian Mohamad   1-0
Nokso-Koivisto Aki   - Sinervuo Veli-Pekka          1-0
Rosi Aleksei         - Sjöman Tapani              0-1
Mellin Pasi           - Lattu Simo                  1-0
Erlund Kaj            - Sulkakoski Kari              0-1
 LoimSK II kärsi 0-2 tappion Turussa Turun Työväenshakkikerhon 4-joukkueelle. Tasapelin yltivät peleissään Jukka, Asko ja Eikka.


TuTS 4 - LoimSK 2  2-0

Rantamo Keijo         - Koivumäki Marko        1-0
Kukkonen Matti        - Nummelin Jukka        ½-½
Laine Arto             - Havumäki Asko         ½-½
Korpela Olavi           - Paasikangas Eino       ½-½
Stockfelt Jesse         - Sundell Ville         1-0

Pikapeli 7.10

Lokakuun ensimmäiset pikapelit kokosi Keilahallille kuusi shakkaajaa.

Elias oli hyvässä vedossa, ja menetti jakamattoman turnausvoiton vasta viimeisen kierroksen tappiolla Penttiä vastaan. Eliakselle hävinnyt Tapio nousikin niin jakamaan kärkisijaa.

Tulokset:
1-2 Elias ja Tapio 4/5
3. Jarkko 3
4-5. Harri ja Pentti 2
6. Pertti 0

Tunnin pelit 30.9.

Tunnin kierrokselle saapui kymmenen pelaajaa:

Tulokset:
Elias-Tapio 0-1
Eikka-Aleksei 1-0
Pentti-Juhani 0-1
Jukka-Jarkko 0-1
Pertti-Harri 0-1


Pisteet: (4 voitosta, 2 tasapelistä, 1 osallistumisesta)

Tapio 10/3
Eikka 6/2
Elias 5/2
Jarkko 5/2
Harri 4/1
Juhani 4/1
Pentti 3/2
Aleksei 3/2
Jukka 2/2
Pertti 1/1

Pikapelit 23.9.2015

Paikalla oli seitsemän pelaajaa. Pentti kamppaili kahdella pöydällä, muttei onnistunut uusimaan aikaisempaa erinomaista tulostaan. Tällä kertaa voiton korjasi Jarkko, joka menetti pisteen vain Harrille. Toisen sijan jakoivat 5/6 tuloksella Elias ja Aleksei.

Tulokset:
1. Jarkko 6/7
2-3 Elias ja Aleksei 5
4-5 Juhani ja Harri 4
6. Pentti 1 1½
7. Pertti 1
8. Pentti 2 ½