perjantai 28. elokuuta 2015

Tunnin pelit aloitettiin elokuussa

Elokuun viimeisenä keskiviikkona, 26.8., aloitettiin tunnin pelien syyskierrokset. Tapio pelasi kahdella laudalla Aleksei S:ää ja Jukkaa vastaan. Muut peliparit olivat Elias-Jarkko ja Eikka-Pentti. Pertti pelasi nuorten Tuomaksen, Jaakon ja Joosen kanssa puolen tunnin pelejä.

Ensimmäisenä alkoi tapahtua Eliaksen ja Jarkon pelissä. Elias pelasi valkeilla rauhallista Larsenin 1.b3-avausta, johon Jarkko reagoi d6-e5 ja f5-asetelmalla. Jarkko ei huomannut Eliaksen Lc4-shakkia, jota seurasi laadun ryöstö Rf7 -haarukalla. Peli pysyi sen jälkeen varsin suljettuna, mutta hiljalleen Eliaksen materiaaliylivoima johti voittoon.

Omissa peleissäni sain Jukkaa vastaan tilaetua Lb5-sisilialaisessa. Jukka puolusti tarkasti hankalassa asemassa, mutta joutui antamaan lopulta sotilaan kuningasasemastaan. Tämän jälkeen onnistuin hiljalleen lisäämään painetta ja Jukan unohtaessa suojata f7-pisteen peli päättyi voittooni.

Aleksei valitsi espanjalaistani vastaan 3...Rge7 ja 4...g6 muunnelman. Musta luopui keskustasta, mikä on nykyisin tullut muunnelmassa yleiseksi pelitavaksi. Aleksei pelasi kuitenkin sen jälkeen hieman passiivisesti ja unohti suojata h6-sotilaansa. Sotilaan voiton jälkeen sain keskustasotilaat etenemään ja voitin ratsun sotilasta vastaan. Hyökkäyksen jatkuessa unohdin kuitenkin oman ratsuni lyötäväksi f6:ssa, Muodostuneessa tasaisessa loppupelissä Alekseilla oli ratsu ja kaksi sotilasta korvauksena laadusta. Valkean tornit sijaitsivat hieman kömpelösti, ja musta saikin laadun takaisin ratsuhaarukalla. Alekseillla olikin kahden sotilaan etu torniloppupelissä, mutta nopeasti pelatessa torniloppupelit osoittivat jälleen kerran tasapeliherkkyytensä.

Viimeisessä pelissä Eikka ja Pentti pelasivat kuningasintialaista, jossa Pentti valitsi c5-siirron myötä Ben-oni-avauksella tyypillisen asetelman. Pentti avasi daamisivustan b5-siirrolla, jonka seurauksena daamisivusta tyhjeni sotilaista. Keskipelissä upseerit loivat vielä molemminpuolisia uhkauksia, mutta hiljalleen peli pelkistyi tasaiseksi ja piste sovittiin.

Tulokset:
Elias-Jarkko 1-0
Tapio-Jukka 1-0
Tapio-Aleksei ½-½
Eikka-Pentti ½-½

torstai 20. elokuuta 2015

Kerho aloittanut peli-illat elokuussa

Keilahalli Bowling 4 -you:n avattua ovet kesälomien jälkeen olemme palanneet myös shakkilautojen ääreen. 5. elokuuta olivat paikalla Juhani, Pentti ja Tapio. Tapio pelasi kahdella laudalla ja aikana käytettiin hieman pidempiä inkerementtiaikoja.

Viikon kuluttua 12.8. paikalle tulivat Tapion lisäksi Tuomas ja Elias. Tapio ja Elias pelasivat vuorotellen kahdella laudalla. Lisäksi harjoiteltiin matin tekoa lähetillä ja ratsulla yksinäisestä kuninkaasta. Elias ja Tapio onnistuivatkin molemmat tekemään matin yksinäisellä kuninkaalla puolustautumaan joutuneesta Tuomaksesta.

 19.8 pelattiin jo kuuden pelaajan turnaus. Lisäksi paikalla oli nuorisokaartia, ja Tuomas pelasi  kahdella laudalla Jaakkoa ja Juusoa vastaan. Turnauksessa Tapio joutui tiukoille Jarkkoa vastaan, mutta pelastautui vielä aikapulassa tasapeliin. Muista peleistä Tapio selvisi voittajana. Jarkko oli toisena häviöttömällä tuloksella, ja onnistui pelaamaan tasapelit myös Eliasta ja Alekseita vastaan.

Tulokset:
1. Tapio 4½/5
2. Jarkko 3½
3. Pentti 3
4. Elias 2½
5. Aleksei 1½
6. Pertti 0

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kesäkuun pelien tuloksia

Kesäkuun pikapeleistä on ainakin seuraavia tuloksia tallella:

3.6
1. Tapio  II 4½/5
2. Jarkko 3½
3-4. Pentti ja Tapio I 3
5. Aleksei 1
6. Pertti 0


10.6.
1-2 Aleksei ja Klaus 4/5
3. Jarkko 3½
4. Pentti 2½
5. Tuomas 1
6. Pertti 017.6 ?


24.6?

tiistai 4. elokuuta 2015

Loimaan Shakkikerho 36. pikashakin joukkue-SM kilpailussa

Neljän pelaajan joukkeiden pikashakin (5+5 min) Suomen mestaruus kilpailut pelattiin 1-2. elokuuta Sastamalassa Vammalan Shakkikerhon isännöimänä.

Loimaa osallistui tällä kertaa kisoihin vain yhdellä joukkueella, jossa pelasivat Tapio Salo, Aki Nokso-Koivisto, Janne Kaseva ja Pasi Mellin.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä LoimSK oli alkuryhmänsä seitsemäs, joka vastasi melko hyvin joukkueiden vahvuuslukujen mukaisia odotustuloksia. Tällä sijoituksella LoimSK pelasi sunnuntain toiseksi korkeimmassa 28 joukkueen ryhmässä eli 1. sijoitusryhmässä.

Ensimmäisen päivän pöytätulokset:
Tapio 13/21
Aki     17
Janne  9,5
Pasi    13

Ensimmäisessä sijoitusryhmässä LoimSK sijoittui kahdeksanneksi 60:lla pelipisteellä.

Toisen päivän pöytätulokset:
Tapio  18,5/27
Aki      20
Janne   10
Pasi      11,5

Kerhoillat elokuussa alkuun?

Bowling 4 you -keilahalli on avattu kesälomien jälkeen ja on avoinna keskiviikkoisin 19:00 asti.

Löytyykö tällä viikolla jo pelaamisesta kiinnostuneita?

Itse ajattelin joka tapauksessa käydä 17.00 aikoihin käydä tarkistamassa tilanteen.

terv. Tapio