keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Joulukuun pitkät pelit

Vuoden 2015 lopulla keräännyttiin vielä seitsemän pelaajan voimin pelaamaan tunnin pelejä.

Ottelut ja tulokset:
Asko-Harri, ½-½, kuningatargambiitti
Pentti-Jukka, 1-0, jugoslavialainen
Aleksei R. -Tapio  0-1, sisilialainen
Eikka- Tapio  0-1, nimzointialainen

Muutama kommentti peleistä:

Eikkaa vastaan siirryimme kuningatarintialaisesta nimzointialaiseen, jossa Eikka pelasi rauhallisesti e3 ja Ld2. Lähettini peruutti takaisin d6:een, ja ratsuni siirtyi f6:sta e4:ään, kun Eikka vastaavasti otti kuningatarsivustalla tilaa b4-siirrolla. Tuin e4-ratsun f5-sotilaalla ja nostin tornin f6:n kautta h6:een. Eikka ei huomannut estää Lxh2 uhrausta g3-siirrolla ja joutui luovuttamaan ratkaisevan hyökkäyksen edessä.

Aleksei valitsi sisilaisen Kan-muunnelmassa 5.c4-siirron. Pelasin lähetin parin siirron jälkeen b4:.ään ja melkein jouduin tyyppivirheen uhriksi, koska Da4+ melkein voitti upseerin. Rc6-siirto oli kuitenkin riittävä puolustus ja Aleksein Re5-shakki vaati ja valkean asemalta liikaa. Olisi pitänyt tyytyä pieneen etuun bxc3-siirron jälkeen. Re5+-siirto sai vastaukseksi b5-sotilaan siirron ja muodostuneissa jatkoissa mustalle jäi upseeri enenmmän ja valkean korvaus ei kuitenkaan ollut riittävä. Daamivaihtojen yhteydessä annoin laadun takaisin, mutta sotilast ja kaksi kevyttä tornia vastaan antoivat selvän edun.

Jukka ja Pentti pelasivat jugoslavialaista puolustusta. Jukka pelasi avauksessa harvinaisen Ld2-siirron, jonka jälkeen päädyttiin Pentin e5-etenemisen jälkeen kuitenkin melko tavalliseen keskipeliin. Keskipelissä Pentti sai painostusta daamisivustalta ja oli voittanut sotilaan keskipelin edetessä. Peli oli päättynyt Pentin voittoon, joten sotilaan etu osoittautui ratkaisevaksi.

Asko ja Harri pelasivat daamigamabiitin päämuunnelmaa, jossa Harri vastasi Askon cxd5 vaihtoon ottamalla symmetrisen sotilasaseman cxd5-siirrolla. Askolla oli hyvän näköistä painostusta c-linjalla, mutta hiljalleen Harrikin sai upseereitaan peliin mukaan. Lähtiessäni asema näytti edelleen Askolle hieman mukavammalta. Lopputuloksena oli kuitenkin tasapeli.

Pistetilanne:
(4 voitosta, 2 tasapelistä, 1 osallistumisesta)

Tapio 30/8

Pentti 12/5
Jarkko 10/4

Eikka 9/4
Jukka 9/5

Juhani 8/2
Elias 8/4

Harri 8/4
Pertti 6/3
Aleksei S. 5/4
Aleksei R. 5/2
Asko 5/3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti