torstai 29. lokakuuta 2015

Lokakuun tunnin pelit

Lokakuun viimeisenä keskiviikkona pelattiin viidellä laudalla tunnin pelejä.
Asko ehti tällä kertaa myös paikalle, ja etsi aikaisempien ottelujen pohjalta peliparit.

Seuraavassa kuvaukset pelien etenemisestä:

Harri aloitti minua vastaan tällä kertaa d4-siirrolla, ja valitsin vastaukseksi rauhallisen kuningatargambiitin muunnelman. Molemmin puolin tehtiin luonnollisia valintoja kolmentoista siirron ajan. Sitten Harri peruutti hyvin sijainneen ratsunsa f3:sta d2:een, jolloin keskustan avaava c5-siirtoni johti valkealle hankalaan asemaan. Muutamassa siirrossa valkea olisi menettänyt jo sotilaan, mutta d-linjan kiinnityksessä lipsahti lopulta kokonainen upseeri.

Elias valitsi Askon 1.e4-siirtoon ranskalaisen 1..e6-siirron sijaan avoimiin peleihin johtavan 1...e5 vastauksen. Asko ohjasi pelin espanjalaisen vaihtomuunnelmaan, jossa daamit vaihtuivat nopeasti. Asko näytti saavan loppupelissä painetta Eliaksen daamisivustan sotilaita vastaan. Eliaksen daamisivustan sotilaat kuitenkin kestivät, ja Elias voitti yhden sotilaankin tältä sivustalta. Voitettu sotilas oli kuitenkin heikohko kaksoissotilas, ja Askolla oli tuettu vapaasotilas keskustassa. Melko pian päädyttiinkin siirtojen toistolla tasapeliin, kun kumpikaan ei pystynyt parantamaan asemaansa.

Eikka pelasi aktiivisesti mustilla sisilialaista puolustusta ja sai avauksessa sotilaansa d4:ään. Nelitorniloppupelissä Eikalla oli aktiivinen ratsu c3:ssa, mutta Jukka onnistui vaihtamaan ratsun ja voittamaan sotilaan. Syntyneessä sotilasloppupelissä Eikan kuningas onnistui kuitenkin d5-ruudusta käsin estämään Jukan kuninkaan etenemisen ja tuloksena tasapeli.

Pertti pelasi tarkasti ja rauhallisesti onnistuen voittamaan Alekseilta pari sotilasta. Aleksei kikkaili itsellään loppupelin alussa laadun, mutta Pertti sai korvauksena vielä kolmannen sotilaan. Loppupeli yksinkertaistui lopulta niin, että Alekseilla oli torni ja Pertillä lähetti sekä kaksoissotilas. Peli näytti rauhoittuvan kohti tasapeliä, mutta sitten Aleksei lähti kuninkaallaan liian innokkaasti yrittämään mattiverkkoa Pertin kuninkaasta ja Pertti korotti sotilaansa. Matinteko onnistui myös luotettavasti ja piste Pertille.

Viimeisessä pelissä Jarkko ja Pentti olivat kamppailleet d5-ruudun hallinnasta. Jugoslavialaisella alkaneessa pelissä Jarkon daamisivustalla edenneet sotilaat olivat mahdollistaneet valkean upseereille aktiivisen pelin. Pentti puolustautui kuitenkin sitkeästi ja olisi yhdessä vaiheessa voinut jo tasoittaakin aseman pelaamalla oman ratsunsa kohti d4:ää. Jatko jäi kuitenkin huomaamatta, ja Jarkon painostus tuotti pisteen.

Tulokset:

Tunnin pelit avausvaiheessa.
Harri-Tapio 0-1, kuningatargambiitti
Asko-Elias ½-½, espanjalainen, vaihtomuunnelma
Jukka-Eikka ½-½, sisilialainen
Aleksei S.- Pertti 0-1, Trompovski
Jarkko-Pentti 1-0, jugoslavialainen

Pisteet: (4 voitosta, 2 tasapelistä, 1 osallistumisesta)

Tapio 14/4
Jarkko 9/3
Eikka 8/3
Elias 7/3
Harri 5/2
Pertti 5/2
Juhani 4/1
Pentti 4/3
Aleksei 4/3
Jukka 4/3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti