perjantai 28. elokuuta 2015

Tunnin pelit aloitettiin elokuussa

Elokuun viimeisenä keskiviikkona, 26.8., aloitettiin tunnin pelien syyskierrokset. Tapio pelasi kahdella laudalla Aleksei S:ää ja Jukkaa vastaan. Muut peliparit olivat Elias-Jarkko ja Eikka-Pentti. Pertti pelasi nuorten Tuomaksen, Jaakon ja Joosen kanssa puolen tunnin pelejä.

Ensimmäisenä alkoi tapahtua Eliaksen ja Jarkon pelissä. Elias pelasi valkeilla rauhallista Larsenin 1.b3-avausta, johon Jarkko reagoi d6-e5 ja f5-asetelmalla. Jarkko ei huomannut Eliaksen Lc4-shakkia, jota seurasi laadun ryöstö Rf7 -haarukalla. Peli pysyi sen jälkeen varsin suljettuna, mutta hiljalleen Eliaksen materiaaliylivoima johti voittoon.

Omissa peleissäni sain Jukkaa vastaan tilaetua Lb5-sisilialaisessa. Jukka puolusti tarkasti hankalassa asemassa, mutta joutui antamaan lopulta sotilaan kuningasasemastaan. Tämän jälkeen onnistuin hiljalleen lisäämään painetta ja Jukan unohtaessa suojata f7-pisteen peli päättyi voittooni.

Aleksei valitsi espanjalaistani vastaan 3...Rge7 ja 4...g6 muunnelman. Musta luopui keskustasta, mikä on nykyisin tullut muunnelmassa yleiseksi pelitavaksi. Aleksei pelasi kuitenkin sen jälkeen hieman passiivisesti ja unohti suojata h6-sotilaansa. Sotilaan voiton jälkeen sain keskustasotilaat etenemään ja voitin ratsun sotilasta vastaan. Hyökkäyksen jatkuessa unohdin kuitenkin oman ratsuni lyötäväksi f6:ssa, Muodostuneessa tasaisessa loppupelissä Alekseilla oli ratsu ja kaksi sotilasta korvauksena laadusta. Valkean tornit sijaitsivat hieman kömpelösti, ja musta saikin laadun takaisin ratsuhaarukalla. Alekseillla olikin kahden sotilaan etu torniloppupelissä, mutta nopeasti pelatessa torniloppupelit osoittivat jälleen kerran tasapeliherkkyytensä.

Viimeisessä pelissä Eikka ja Pentti pelasivat kuningasintialaista, jossa Pentti valitsi c5-siirron myötä Ben-oni-avauksella tyypillisen asetelman. Pentti avasi daamisivustan b5-siirrolla, jonka seurauksena daamisivusta tyhjeni sotilaista. Keskipelissä upseerit loivat vielä molemminpuolisia uhkauksia, mutta hiljalleen peli pelkistyi tasaiseksi ja piste sovittiin.

Tulokset:
Elias-Jarkko 1-0
Tapio-Jukka 1-0
Tapio-Aleksei ½-½
Eikka-Pentti ½-½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti