keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Forssa - Hämeenlinna ystävyysottelussa 9-7 kotivoitto

Perinteeksi muodostuneen keväisen ystävyysottelun pelipaikkana oli tällä kertaa Forssan Bowling 4 you- keilahallin takkahuone. Kahdeksalla pöydällä pelattiin kaksi peliä, ja aikoina olivat ystävyysottelulle tutut 30 min + 10 sekuntia siirrosta. Hämeenlinnalaisilla oli kahdeksan pelaajan lisäksi matkassa Jokioisilta kotoisin oleva Antti Ojala. Isännillä oli mahdollisuus käyttää kahta vaihtomiestä, joten ekan kierroksen kokoonpanosta Jarkko ja Erkka luovuttivat toisella kierroksella paikkansa Pentille ja Askolle.

Ensimmäisellä kierroksella forssalaisilla olivat mustat parittomilla pöydillä ja toinen kierros pelattiin kääntövärein.


1. Kierros

Tapio Salo- Lasse Lehtohalme 1-0
Aleksei Rosi - Hannu Filen 1-0
Janne Kaseva - Ari Peuhu 1-0
Jarkko Hellström - Toni Vähäuski 1-0
Harri Huttunen - Ilkka Helenius 0-1
Aleksei Slobodin - Juhani Karppinen 0-1
Eino Paasikangas - Ilpo Fager-Pintilä 0-1
Erkka Virtanen - Ari Sintonen 1-0

1. kierros: 5-3 Forssalle, joten hämeenlinnalaisilla oli kirittävää kakkoskierroksella.

2. kierros
Tapio Salo- Lasse Lehtohalme 1-0
Aleksei Rosi - Hannu Filen 1-0
Janne Kaseva - Ari Peuhu 1-0
Pentti Raitanen - Toni Vähäuski 0-1
Harri Huttunen - Ilkka Helenius 1-0
Aleksei Slobodin - Juhani Karppinen 0-1
Eino Paasikangas - Ilpo Fager-Pintilä 0-1
Asko Havumäki - Ari Sintonen 0 -1

2. kierros tasapeli 4-4
Yhden maalin eli voitetun pelin päähän Hämeenlinnan shakkaajat pääsivät, mutta yhteistulos oli 9-7 Forssan kerholle. Ottelusarjassa forssalaiset jatkoivat nousujohtoista sarjaansa ja ottivat ensimmäisen voittonsa vuoden takaisen tasapelin jatkoksi.

Kuva 1. Kakkospöydällä menossa peli Rosi-Filen. Taustalla ykköspöydällä HämSK:n Lasse Lehtohalme.

 Kuva 2. Peliparit oikealta vasemmalle pöydillä 3-6: Kaseva-Peuhu, Hellström-Vähäuski, Huttunen-Helenius ja Slobodin-Kauppinen.


Kuva 3. Seiskapöydällä Ilpo Fager-Pintilä onnistui voittamaan molemmat pelinsä Eino Paasikangasta vastaan.Kuva 4. Kasipöydällä debytoinut Hämeenlinnan Ari Sintonen (vasemmalla) hävisi ensin Erkka Virtasella, mutta voitti toisen kierroksen pelinsä.

Omat pelini ratkesivat melko aikaisin, mutta keskipelissä esiintyi mielenkiintoisia vaiheita. Ensimmäisessä pelissä Lontoon muunnelmassa mustilla on vaikea saada aktiivista peliä, mutta valkeankin keskustaeteneminen e4-siirrolla oli liian aikaista. Itse en huomannut, että Rc6-b4 olisi siihen hyvä vastaus, koska perääntyminen Le2:lla ei ole mahdollista e4-sotilaan ollessa uhattuna. Sen jälkeen valkea teki epäonnisen näennäisuhrauksen, joka antoi mustalle selvän edun.

Toisessa pelissä en ollut täysin selvillä, miten mustan uhkaamaan paljastukseen Rc6:n siirtyessä pitäisi reagoida. Musta ei kuitenkaan jatkanut asemassa aikaisemmin pelatulla Ra5-siirrolla vaan kokeili g7-sotilaan uhrausta, josta korvausta ei kuitenkaan aivan riittävästi tullut.Hämeenlinnalaisten voittopeleistä tarjoillaan kuutospöydältä Juhani Karppisen voitto Aleksei S:stä. Pöytäkirja oli jäänyt pelitilan pöydälle, joten julkaistaan peli blogissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti