torstai 8. tammikuuta 2015

Vuoden 2015 ensimmäiset pelit

Keskiviikon peli-iltaan saapui 11 shakkaajaa. Jukka N. poikkesi näyttämään löytämiään kotimaisia shakkikirjoja, mutta kiirehti sen jälkeen muihin askareisiin.

Kolme nuorta pelaajaa oli paikalla, ja Pertti lupautui neljänneksi pyörittämään tälle porukalle neljän pelaajan turnauksen. Ajaksi laitettiin 10 min lähtöaika ja vielä 10 sekunnin inkrementti siirrosta, jotta aika varmasti riittäisi.

Muut pelasivat kuuden pelaajan ryhmässä turnauksen 8+8 min ajoilla.

Omat pelini sujuivat kohtuullisella tarkkuudella ja hieman nopeammin kuin vastustajilla. Niinpä viimeistään aikaedun myötä pelit kääntyivät ja onnistuin kaikki pelit voittamaan. Jukka L. oli varmasti kakkosena, ja kolmossijan kuittasi Pentti.

8+8 min
1. Tapio 5/5
2, Jukka 4
3. Pentti 3
4. Harri 2
5. Eikka 1
6. Jarkko 0


Kymmenen minuutin turnauksessa pelit menivät mukavasti ristiin. Tuomas onnistui ensimmäisellä kierroksella matittamaan Pertin, mutta seuraavalla kierroksella Jaakko voitti Tuomaksen. Pertin ja Eeron peli päättyi ratkaisemattomaan, mutta viimeisellä kierrokselle Pentti kukisti hyvällä keskustapelillään Jaakon. Niinpä Jaakko ja Tuomas jakoivat kärkisijan kahdella pisteellä.

10+10 ja 10'/siirto

1-2 Tuomas ja Jaakko 2/3
3. Pertti 1½
4. Eero ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti