torstai 29. tammikuuta 2015

Tammikuun tunnin pelit

Tunnin peleihin osallistui tällä kertaa mukavasti yhdeksän pelaajaa. Itse pelasin kahdella pöydällä Leinon Jukkaa ja Askoa vastaan. Jaakkokin kokeili Perttiä vastaan ensimmäistä kertaa tunnin peliä ja harjoitteli myös siirtojen merkitsemistä. Kahdella muulla pöydällä olivat vastakkain Jukka Nummelin ja Jarkko sekä Eikka ja Pentti.

Jaakko ja Pertti pelasivat tasaisen ja tilanteiltaan vaihtelevan pelin. Kuningattaret vaihtuivat pian avauksen jälkeen, ja Jaakon daamin takaisinlyönti Rc3xd1 Ta1xd1 -siirron sijaan antoi Pertille etua. Hetken kuluttua Pertti pääsi karkottamaan Jaakon ratsua suojanneen tornin ja Pertti voitti ratsun. Muutaman siirron kuluttua Pertti tarjosi tornien vaihtoa, mutta siirtosarjassa jäi lähetti Jaakon tornin lyötäväksi. Siirryttiin tasavoimaiseen torniloppupeliin, jossa Pertti erehtyi vaihtamaan tornit ja Jaakko onnistui estämään Pertin sotilaan korotuksen, mutta Jaakon kahdelle sotilaalle Pertin kuningas ei voinut enää mitään.

Jukka N. ja Jarkko pelasivat wieniläistä, jossa Jarkko teki keskustan hallinnan antavan Rxe4 ja d5 näennäisuhrauksen. Jukka jäi upseerien kehityksessä hieman jälkeen, ja Jarkko onnistui pian kiinnittämään Jukan kuningattaren ja kuninkaan e-linjalle.

Valitsin Jukan Ragozinia vastaan rauhallisen Da4+-jatkon. Jukka toteutti keskustaetenemisen e6-e5 hieman liian aikaisin ja päätti uhrata sotilaan. Sotilaanuhrauksesta ei kuitenkaan koitunut toivottua aloitetta Lh3:n ja g-linjan kautta. Pääsin stabiloimaan aseman ja toisen sotilaan menetyksen jälkeen Jukka luopui vastarinnasta.

Eikka ja Pentti vaihtoivat kuningattaret melko pian avauksen jälkeen. Eikan peli näytti lupaavalta, koska Pentin upseerit olivat hieman heikommissa ruuduissa. Hiljalleen peli tasaantui ja Pentti onnistui voittamaan sotilaan, joka lopulta ratkaisi pelin.

Viimeisenä pelini päättyi Askon ja minun välinen kuningasintialainen puolustus. Olin saanut avauksen jälkeen mustilla mukavan aseman, ja Askon nappulat olivat ryhmittyneet puolustukseen ykkösriville. En kuitenkaan löytänyt asemasta mitään voittavaa jatkoa ja päädyimme tasaiseen kevyiden upseerien loppupeliin. Ilman ajan loppumista Asko olisi pitänyt loppupelistä melko vaivattoman tasapelin, mutta tällä kertaa kello liputti pisteen minulle.

Tapio-Jukka L. 1-0
Asko -Tapio 0-1
Eikka-Pentti 0-1
Jukka N. -Jarkko 0-1
Jaakko - Pertti 1-0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti