torstai 30. lokakuuta 2014

Tunnin pelit 29.10

Syksyn kolmas pitkän pelin kierros pelattiin mukavasti seitsemällä laudalla. Lisäksi nuorisoa oli pelaamassa kahdeksannella laudalla lyhyempiä pelejä.

3. kierros
Tuomas jr.. - Asko 0-1
Joose- Tapio 0-1
Eikka-Elias 1-0
Harri-Jarkko 0-1
Erkka-Jukka 0-1
Marko G. - Pentti 1-0


2 kierrosta
Tapio-Marko K. 1-0


Ensiksi päättyneessä pelissä Tuomas oli menettänyt Askoa vastaan upseerin avauksen jälkeen ja Asko ei otettaan pelissä enää menettänyt. Joose ei Tapiota vastaan pelastanut sotilaan uhkaamaa ratsua, ja upseerin menetyksen jälkeen vastapelimahdollisuuksia ei ilmaantunut.

Eikka onnistui voittamaan Eliasta vastaan daamin tornia vastaan ja sai myös voimakasta painetta Eliaksen kuningasasemaan. Eliaksen vapaasotilaan pysäyttämisestä ei ollut Eikalle suurtakaan vaivaa ja piste Eikalle. Tapio sai avauksen jälkeen tilaetua Marko K:n vanhaintialaisen tapaista puolustusta vastaan. Markon varomaton upseerin aktivointi johti yllättävän vaihdon jälkeen Tapion upseerin ja pelin voittoon.

Jukka voitti mustilla sisilialaisella sotilaan Erkkaa vastaan, ja lopulta Jukalla oli voittoon johtava tornin etumatka. Jarkko onnistui mustilla daamigambitilla heikentämään Harrin sotilasasemaa, ja voitti keskipelissä pari sotilasta. Näiden turvin loppupeli oli voitettu.

Marko G. ja Pentti pelasivat kuningasintialaisen Sämisch-muunnelmaa, joka vaikutti Markolle keskipelissä edullisemmalta. Viimeisen kymmenminuuttisen kuluessa asema oli pelkistynyt jo niin paljon, että Pentti näytti olevan lähellä tasoitusta. Marko pelin kuitenkin lopulta onnistui voittamaan.


Pistetilanne, kun voitosta 4p, tasapelistä 2p ja osallistumisesta 1p. Pisteiden jälkeen pelattujen pelien määrä.

Marko G. 12/3
Jarkko 10/3

Pentti 9 /3
Eikka 9/3
Tapio 8/2

Asko 6/2
Jukka 6/3
Harri 6/3
Matias 4/1
Elias 5/2
Tuomas jr. 3/3
Erkka 2/2
Joose 2/2
Marko K. 1/1
Pertti 1/1


Aikaisemmat kierrokset:

2. kierros
Pertti-Marko 0-1
Elias-Tuomas jr. 1-0
Pentti-Harri 1-0
Jarkko-Joose 1-0
Eikka-Jukka 1-0


1. kierros
Marko                 -  Erkka                1-0  
Jarkko                -  Asko                 ½-½
Pentti                -  Tuomas jr            1-0  
Matias                -  Eikka                 1-0  
Harri                 -  Jukka                  1-0

6+6 min 22.10.

Yhdeksän pelaajaa osallistui lokakuun viimeiseen pikapeli-iltaan. Kahta pöytää pelanneelle Markolle kuusi minuuttia osoittautui hieman liian nopeaksi ajaksi ja kärkisijat karkasivat tällä kertaa.

Maksimivoittaja oli hyvässä vedossa ollut Jarkko. Kakkosena pitkästä aikaa hyvän tuloksen pelannut Harri ja kolmantena viime aikoina tasaista tulosta tehnyt Pentti.

1. Jarkko 9/9
2. Harri 6½
3. Pentti 6
4- Eikka 5
5. Marko 1 4½
6-7 Joose ja Marko 2 4
8-9. Elias ja Erkka 3
10. Pertti 0

JSM:n toinen kierros 18.10

Ensimmäisessä divisioonassa Loimaan ykkösjoukkue kärsi niukan tappion kotonaan Turun Työväen Shakin 2-joukkueella lukemin 2-3. Pisteen tuojina olivat Ular ja Janne.

Kakkosjoukkue kohtasi lohkon ennakkosuosikin Karjaan Uran, joka olikin kotonaan vahvempi 4-1 lukemin. Loimaan pistemiehenä kunnostatui Eikka.

Pikapelit 15.10.2014

Lokakuun kolmannet pikapelit sujuivat Markon johdolla. Kahdella pöydällä pelannut Tapio sinnitteli toisella pöydällään kakkossijalle ja kolmanneksi nousi Pentti.


1. Marko 6½/7
2. Tapio 2 6
3. Pentti 4
4. Tapio 1 3½
5. Janne 3
6. Eikka 2
7.-8. Harri ja Juhani 1½

Pikapelit 8.10.2014

Tähän tulokset tulevat myöhemmin.

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Tunnin pelejä ke 29.10

Tänään jatketaan pitkien pelien merkeissä. Kolmas kierros alkaa klo 17:00 jälkeen.

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Loimaan kakkosjoukkueen pelit

Erkka toi kerholle edellisviikonlopun ottelun pöytäkirjat, ja tässä pelit vähäisin kommentin.

Erkka sai avauksesta hyvän pelin ja keskipelissä edettiin mustan komennossa. Nappuloiden vaihtuessa valkea sai pelinsä järjestykseen ja hetken aikaa musta oli vaikeissa kiinnityksissä. Torniloppupelissä valkea valitsi pari väärää jatkoa ja Erkka johti nappulansa taidokkaaseen voittoon.

Asko voitti valkeilla avauksen jälkeen sotilaan ja olisi voinut päättää pelin nopeasti. Taktiikoissa tuli kuitenkin vääriä valintoja ja  musta nappasikin ratkaisevan kahden upseerin johdon.

Harri menetti mustilla avauksen jälkeen sotilaan, ja pelissä edettiin johdonmukaisesti valkean voittavaa torniloppupeliä kohti. Ratkaisuhetkillä valkea kuitenkin erehtyi ja palautti Harrille sotilaan. Sotilaan menetys vei valkean jatkohalut, ja pistejaosta sovittiin.

Eikka sai avauksen jälkeen valkeille tilaedun ja lähettiparin, mutta mustan asemassa ei ollut heikkouksia. Loppupelin viime hetkillä musta kuitenkin unohti valkean lähetin tunkeutumisen daamisivustan sotilaiden kimppuun, josta seurasi ratkaiseva etu Eikalle.

Joose erehtyi ryöstämään sotilaan c4:stä, mutta valkealla oli varastossa kiinnityksen ansiosta voittava Rb5-siirto. Mustan olisi pitänyt valmistella valkean sotilaskeskustan painostamista tuomalla torninsa keskustaan.


7+7 min kisa 1.10

Seitsemän pelaajaa ratkaisi lokakuun ensimmäisen pikapelikisan tuloksen.
Omissa peleissä tuli muutamia tasapelejä ja tappio Jarkolle. Jarkko ja Tapio I jakoivat voiton 6/7 tuloksella.
Tapio II oli kolmas 5/7 ja tasaisesta loppujoukosta eniten pisteitä keräsi Elias, 3/7.

1-2 Jarkko ja Tapio I 6
3. Tapio II 5
4. Elias 3
5. Juhani 2½
6-7 Joose ja Pentti 2
8. Erkka 1½

Pitkät pelit ke 24.9

Syyskuun tunnin peleihin saapui kymmenen pelaajaa. Tasapelejä ei nähty, ja kaikki pelit päättyivät ratkaisuun.

Pertti-Marko 0-1
Elias-Tuomas 1-0
Pentti-Harri 1-0
Jarkko-Joose 1-0
Eikka-Jukka 1-0