perjantai 28. maaliskuuta 2014

Ilmoittautuneita Forssan kisaan

Tähän päivitetään listaa ilmoittautuneista:

04.4.2014 klo 18:00


Salo Tapio LoimSK 2264
Valkama Eero TSY 2144
Nokso-Koivisto Antti TuTS 2104
Lehmusvaara Esa TaSK 1988
Mikkonen Harri AkaaS 1946
Erlund Kaj LoimSK 1939
Vähäuski Toni HämSK 1929
Perttula Juha TaSK 1906
Norri Roger TuTS 1862
Kaseva Janne LoimSK 1846
Brander Ilmari LoimSK 1807
Saliniemi Ari AkaaS 1778
Hakola Jukka SalSK 1763
Koivumäki Marko LoimSK 1763
Lehtelä Antti G 1755
Riekkinen Keijo SalSK 1695
Valkama Arvo TSY 1659
Nummelin Jukka LoimSK 1626
Virta Aare SalSK 1620
Torvi Markku SalSK 1608
Uusitalo Raimo TuTS 1574
Paasikangas Eino LoimSK 1490
Huttunen Harri LoimSK 1473
Norri Ilkka TuTS 1439
Virtanen Erkka LoimSK 1438
Lehtinen Elias LoimSK 1414
Lehtinen Joose LoimSK 1331
Palttala Niko TammerSh 1299
Takala Jaakko TammerSh 1296
Palttala Atte TammerSh 1184

Koeturnaus:

Takala Kaisa
Takala Heikki
Lehtinen Aada
Lehtinen Luukas
Toiviainen Otto
Kivinen Tauno

Salo Jaakko (varmistaa parillisen pelaajamäärän tarvittaessa)

Seloturnaus tai koeturnaus tilanteen mukaan:
Tony
Tapani

torstai 27. maaliskuuta 2014

Hämeenlinna-Forssa tasapeliin luvuin 8-8

Forssan kerholaisten torstainen vierailu Hämeenlinnan Shakkikerhon vieraaksi tuotti ystävyysottelujen ensimmäisen tasapelipisteen Forssalle.


Tulokset:


Lasse Lehtohalme  vs   Tapio Salo          ½ - ½ ,     0 - 1 ,    yht ½ - 1½
Ari Pehu               vs  Aleksei Rosi        ½-  ½ ,    ½ - ½     yht 1  - 1
Hannu Filen         vs Pentti Raitanen      1 - 0,        1 - 0      yht  2  - 0
ILkka Helenius    vs Eino Paasikangas  0 - 1,        0 - 1      yht  0 -  2
Risto Yli-Honkola vs Jukka Nummelin 1 - 0,        1 - 0      yht  2 -  0
Juhani Karppinen  vs  Harri Huttunen    0 - 1,        0 - 1      yht  0 -  2
Erkki Laine           vs Asko Havumäki    0 - 1,        ½-½      yht ½ - 1½
Ilpo Fager-Pintilä  vs Erkka Virtanen     1 - 0,        1 - 0      yht  2 - 0
Kuva 1. Ensimmäisen kierroksen pelit alkamassa. Pöydät 2-6.

Kuva 2. Pöydät 7-8 ensimmäisen kierroksen alussa.Kuva 3. Pelisali toisesta suunnasta.Tunnin pelejä 26.3Yksitoista pelaajaa saapui mittelemää tunnin peleihin maaliskuun viimeisenä keskiviikkona. Loimaan Marko Koivumäki saapui testaamaan ensimmäistä kertaa pitkän pelin tunnelmia. Harvinaisemmista vieraista myös Jouni oli saapunut Humppilasta.

Pelit etenivät rauhalliseen tahtiin. Jukkaa vastaan valitsin sisilialaisen puolustuksen, joka eteni lopulta minulle hieman edullisempaan loppupeliin. Voitin sotilaan, mutta tornini jäi passsiiviseksi b-sotilaan eteen. Lopulta pääsin hyökkäämään valkean kuningassivustan sotilaiden kimppuun ja kahden sotilaan etu oli ratkaiseva.

Elias onnistui yllättämään Askon keskipelissä voittamalla daamin tornia ja ratsua vastaan. Mutta sitten Elias lipsautti daaminsa lyötäväksi ja piste Askolle,

Marko K. valitsi epäsäännöllisen avauksen, jossa onnistuimme korottamaan melko pian toiset kuningattaret a1:een ja h8:aan. Korotusten sijaan olisin voinut voittaa upseerin, mutta harvinainen nappulayhdistelmä oli liian suuri kiusaus. Neljän daamin peli eteni tasaväkisissä merkeissä. Sitten uhrasin sotilaan ja toiset daamit vaihtuivat. Korvaus ei ollut aivan riittävä, mutta Marko teki muutamia epätarkkuuksia ja painostukseni mustan kuningasasemaan johti voittoon.

Eikka ja Erkka pelasivat tasaista keskipeliä, mutta sitten vaihtosarjan päätteeksi Eikalle jäi upseerin etu.

Joose ja Jouni pelasivat varsin tasaista neliratsupeliä. Jouni pelasi tuttuun tapaansa rauhallisesti, ja aika loppuikin kesken.

Viimeisessä pelissä Pentti oli voittanut kuningasintialaisella hyökkäyksellään sotilaan Harria vastaan. Harri puolustautui sitkeästi, mutta vastamahdollisuuksia ei tullut. Ajan huvetessa Harri päätti luovuttaa.

Tulokset:
Elias-Asko 0-1
Pentti-Harri 1-0
Jukka-Tapio 0-1
Tapio-Marko K. 1-0
Joose-Jouni 1-0
Eikka-Erkka 1-0

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Pikapelit 20.3.2014


Tasaiset pikapelit pelattiin  6+6 ajoilla. Kärkikolmikko oli pinnan sisällä. Itse pelasin tasapelit Juhania ja Markoa vastaan. Markon turnausvoitto hupeni viimeisen kierroksen tappioon hyvän kisan pelannutta Penttiä vastaan, Jarkko oli varmaotteisesti kolmas ja Pentti neljäs. Asko onnistui myös hyvin jakaen Eikan kanssa sijat 5-6 tuloksella 6/11. Nuorisosta paras oli Elias 50% tuloksellaan,5½/11.


1. Tapio10
2. Marko9.5
3. Jarkko9
4. Pentti7
5-6. Asko ja Eikka6
7. Elias   5.5

8-9. Harri ja Juhani 4.5
10. Erkka                  3
11. Joose2
12. Pertti0


torstai 20. maaliskuuta 2014

Pitkän pelin kierros ke 26.3

Maaliskuun viimeisenä peli-iltana on jälleen tuttuun tapaan luvassa pidempää miettimisaikaa 1h + 1h ajoilla. Samalla tulee harjoitusta rauhallisemmista peliajoista Hämeenlinna-ottelua varten.

Ottelu Hämeenlinnan Shakkikerhoa vastaan to 27.3

Jokavuotinen ottelu HämSK:ia vastaan on tällä kertaa Hämeenlinnassa. Matkaamme paikallisen kerhon vieraaksi torstaina 27.3.

Tavoitteena olisi saada vähintään kahdeksan pelaajaa liikkeelle.


Pikapelit 12.3.2014

Maaliskuun toiset pikapelit olivat tasaiset. Marko pelasi kahta pöytää 6+6 minuutin ajoilla, joten kiire verotti pisteitä. Kisan voittoon puristikin Jarkko, joka hävisi vain Marko II:lle ja pelasi tasan Eikan kanssa. Kakkosijalle Marko II ja Eikka oli hienosti kolmas.

1. Jarkko 7½/9
2. Marko II 6½
3. Eikka 6
4-5. Marko I ja Pentti 5½
6. Elias 5
7. Harri 3
8. Asko 2½
9. Erkka 2½
10.Juhani 1½

Kaksi kulttuuripassilaista kävi myös tutustumassa peli-iltaan.

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Loimaa varmisti ykkös-divisioonan sarjapaikkanssa jännitysottelussa

Lauantaina 8.3 pelattiin I-divisioonan kauden 2013-2014 viimeinen kierros. Loimaalla kohtasivat sarjapaikastaan taistelevat LoimSK 1 ja turkulainen Aninkaisten Shakki. Ottelun voittaja säilyttäisi sarjapaikkansa, ja tasapelin sattuessa loimaalaiset joutuisivat jännittämään Turun Shakinystävien mahdollista muutaman maalin voittoa porilaisista.

Molemmat joukkueet olivat satsanneet tähän tärkeään kamppailuun. Aninkaisten tasaisesta joukkueesta puuttui muutama pelaaja, mutta tällä kaudella pelanneet kärkimiehet olivat Konsta Kapasen johdolla paikalla. Mediapersoona Jethro Rostedt ei AS:n joukkueeseen tällä kertaa ehtinyt. Loimaa oli liikkeellä vakiokokoonpanollaan, ja lisäksi Ilmari oli katsomassa joukkueen edesottamuksia.

LoimSK sai otteluun salama-alun, sillä Kajtsu onnistui hyökkäämään sisilialaisella puolustautuneen Markko Keto-Tokoin kuningasaseman rikki alta kahdenkymmenen siirron. Keskipelissä kaikkien loimaalaisten asemat näyttivät muutenkin hyviltä tai ainakin tasavoimaisilta.

Hetken kuluttua Pasin Caro-Kann oli provosoinut valkeilla pelanneen Tom Erikssonin vaihtamaan daaminsa kahteen torniin. Vaihtosarjan lopuksi kuitenkin valkean ratsu jäi kiinni, ja Pasilla oli materiaalietu daami+lähetti vs. 2 tornia. Jannen sisilialainen puolustus alkoi sitä vastoin näyttämään hankalalta, koska vastustajan lähettipari alkoi ottaa kontrollia pelistä.

Etukäteen LoimSK toivoi pisteitä kärkipöydiltä, mutta pari tasapeliä oli melko nopeasti tuloksena. Aki joutui Marko Puhtilan tekemän ratsun näennäisuhrauksen seurauksena hieman epämukavaan asemaa, ja katsoi viisaammaksi suostua tasapeliin. Itse peruuttelin hieman turhan pitkään Riku-Matti Levomäen hollantilaista vastaan, ja musta sai tasaisen aseman. Siirryin mielestäni lupaavaan näköiseen lähettiloppupeliin, mutta Levomäki löysi oikeat siirrot ja piti tasapainon helposti.

Marko aloitti tavoillaan uskollisena englantilaisittain, ja Tero Piiroinen valitsi hollantilaisen kivimuuriasetelman. Keskipeli oli tasaista, mutta Markon kuningasasemaan ilmaantui ruutuheikkouksia, jotka johtivat mustan ratkaisevaan materiaalietuun. Tilanne oli tässä vaiheessa 1-1, kun neljä peliä oli kesken.

Pasin vastustaja oli aktivoinut torninsa, ja oli vaihtamassa kaikki upseerit. Pasi suostui tasapeliin, kun hän ei huomannut, että kaikkien vaihtojen seurauksena tuleva sotilasloppupeli olisi kuitenkin hänen voittonsa. Harmillinen puolikkaan menetys, joka teki ottelutilanteesta tiukan. Aleksei oli jatkanut rauhallisesti Antti Koskisen Lf5-Caro-Kannia vastaan. Lähettipari oli kuitenkin plussan puolella, ja musta aktivoi hieman kyseenalaisesti a8-torninsa h5:een. Aleksei puolestaan pelasi aktiivisesti Db5, ja vaikka daami oli hieman eristettynä muista joukoista, se ei ollut todellisessa vaarassa jäädä kiinni. Oikea-aikainen keskustan avaaminen antoi Alekseille ensin sotilaan ja hetken päästä upseerin edun, jolloin musta luovutti.

Janne oli puolestaan joutunut antamaan laadun, ja sitkeä vastarinta ei auttanut vaan Tero Lehtinen toi tasoituspisteen Aninkaisille. 2-2 tilanteessa oli jäljellä enää varsin tasaisesti loppupeliin edennyt Konsta Kapasen ja Ularin peli. Ajantarkistusvaiheesas Ular yritti etsiä kuumeisesti etua antavia jatkoja, mutta valittu pelijatko hävisikin sotilaan ja mustan 40. siirto vielä toisen. Tässä vaiheessa näyttikin siirtyminen kakkosdivariin olevan enemmän kuin lähellä.

Torniloppupelissä valkealle jäivät a- ja d-sotilaat. Ular sai kuitenkin kuninkaansa d-sotilaan alle, ja tornin valkean vapaasotilaiden taakse. 48.d5 oli valkealta liian aikainen sotilaan eteneminen, jonka jälkeen asema oli loppupelitietokantojen mukaan tasapeli. Jatkossa Ular pelasi tarkimpia siirtoja eikä valkea saanut a-sotilastaan korotettua.

Tiukan tasapelin jälkeen olikin sitten hankittava tieto TSY-PSY pelistä, josta selvisi TSY:n tappio, ja sarjapaikan varmistuminen Loimaalle.
Kuva 1. Puhtila-Nokso-Koivisto ja Salo-Levomäki peli alkamassa.Kuva 2. 7- ja 8-pöydän pelit Lehtinen-Kaseva ja Koivumäki-Piiroinen.

Maaliskuun ensimmäiset pikapelit 5.3

Maaliskuun pikapeli-iltaan saapui 12 pelaajaa, joten päädyimme 6+6 minuutin ajoilla pelattuun kisaan.

Markon kanssa olimme hyvässä vedossa, ja pisteitä kertyi tasaiseen tahtiin ennen viimeisen kierroksen kohtaamista. Siinä etenimme tasaiseen sotilasloppupeliin, jossa Marko erehtyi. Muun joukon kesken kamppailu oli tasaista, ja kolmos-sijan otti tällä kertaa Pentti puolen pisteen erolla Eikkaan. Asko pelasi myös hyvän kisan tuloksella 6/11.

Nuorista tällä kertaa parhaan tuloksen 5/11 teki Elias,


Tulokset:
1.Tapio 11/11
2. Marko 10
3. Pentti 7
4. Eikka 6½
5-6 Asko ja Jarkko 6
7. Juhani 5½
8. Elias 5
9. Joose 4
10. Harri 3
11. Erkka 2
12. Pertti 0