torstai 24. huhtikuuta 2014

Tunnin pelit 23.4.

Tunnin pelit pelattiin viikkoa aikaisemmin, koska vappuaattona 30.4. Keilahalli lienee suljettu.

Viideltä paikalla oli vain neljä peluria, joten hetken suunnittelimme jo pitkien pelien sijaan nopean shakin turnausta.  Muutaman minuutin sisällä joukkoa kuitenkin karttui, ja paikalla oli 11 pelaajaa. Juhani ja Marko pelasivat  keskenään pikapeliä, ja jättivät pitkät pelit tällä kertaa väliin.

Askon tietokoneesta puuttui virtakaapeli, mutta hyvin Asko muisteli parit ilman koneen tukeakin. Pertti pelasi tällä kertaa kahdella pöydällä, jotta nuorelle Tuomakselle saatiin sopivaa vastusta.

Tulokset:

Tapio-Erkka 1-0
Marko K.- Asko 1-0
Pentti-Pertti 1-0
Jukka-Jarkko 0-1

Pertti-Tuomas R. 1-0


Omassa pelissäni Erkka jätti Grunfeldin puolustuksessa c5-siirron toteuttamatta  ja pelasi sen sijaan a6-b5-Lb7 sivustoinnin. Sain rakennella keskustaani melko rauhassa, ja Erkan avatessa asemaa taktiset kuviot toivat minulle nopean voiton.

Jukka pelasi rauhallista wieniläistä Jarkkoa vastaan. Jarkko sai mustilla tilaetua ja Lg4-kiinnityksestä vapautuakseen Jukka joutui heikentämään kuningasasemaansa h3-g4 siirroilla. Jarkon painostus näytti vaaralliselta, mutta Jukka pelastautui loppupeliin sotilasta vähemmällä. Loppupelissä Jarkon tekniikka kuitenkin piti ja piste Jarkolle.

Pertti unohti kahta lautaa pelatessaan daaminsa Tuomaksen sotilaan lyötäväksi. Materiaalivoiton jälkeen Tuomas rakensi varmaotteisesti mattikuvion laudalle.

Penttiä vastaan Pertti pelasi pitkään tasaväkisesti, mutta hiljalleen Pentin kuningasintialaisen hyökkäyksen tuntemus alkoi tuottaa etua ja lopulta piste Pentille.

Kierroksen pisimmässä pelissä Askon jugoslavialainen johti hieman ahtaampaan aseman Marko Koivumäkeä vastaan. Eripuolisista linnoittautumisista huolimatta valkeilla pelanneen Markon tilaetu ei riittänyt kuningashyökkäyksen läpiviemiseen. Daamiloppupeliin Marko sen sijaan sotilaan eduin pääsi, ja Askon puolustus ei riittänyt vaan sotilas puski korotukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti