lauantai 8. helmikuuta 2014

LoimSK 1 voittoisa Turussa, kakkoselle kylmää kyytiä Karjaalla

Ykkösjoukkue säilytti mahdollisuutensa uusia sarjapaikkansa I divisioonan länsilohkossa ottamalla niukan 3-2 voiton Turun Shakinystävistä. Viimeisellä kierroksella maaliskuussa saapuu Aninkaisten Shakki, joka kamppailee myös sarjapaikastaan.

Jouduimme Turun otteluun ilman Ularia, jolla oli kotimaassaan velvollisuuksia hoidettavana. Muutoin saimme joukkueen hyvin liikkeelle, ja Ilmari avasi kautensa 8-pöydällä. Shakinystäviltä puuttui vain kolmospöydän Juha Heino, joten hekin olivat paikalla vain yhdellä varamiehellä.

Ensimmäisenä päättyi oma pelini tasapeliin Jari Järvelää vastaan. Välttelin avauksessa kriittisiä jatkoja ja päädyimme valkean kannalta vaatimattomaan kuningatargambiitin vaihtomuunnelman jatkoon. Musta tasoitti vaivatta, ja tasapelistä soviittiin, kun kumpikaan ei halunnut järkyttää aseman tasapainoa.

Seuraavaksi avasimme pistetilin, kun Jyrki Alkkiomäki erehtyi valkeilla Caro-Kannin Panovissa sallimaan voimakkaan painostuksen d4-sotilaaseen. Pasi vaihtoi lähetin f3-ratsuun ja siihen vastauksena tullut gxf3 johti valkean aseman romahdukseen.

Turkulaisten tasoituksen järjesti Eero Valkama. joka eteni Alekseita vastaan daamisivustan sotilaillaan tehokkaasti suljetussa espanjalaisessa.  Aleksei uhrasi sotilaan, josta hyökkäysmahdollisuuksia ei kuitenkaan tullut. Mustan sotilaat etenivät kohden korotusta ja Aleksei joutui luovuttamaan.

Juha Laajon ja Ilmarin italialainen peli päättyi seuraavaksi tasan. Ilmari eteni aloitteen turvin kunigassivustalla, mutta asema lukittui. Daamisivustan avautuessa Ilmari voitti sotilaan, mutta valkean paine c7-sotilaaseen takasi vastapeliä. Kumpikin pelaaja koki etenemisen asemassa vaikeaksi, joten tasapelistä sovittiin.

Seuraavana päättyi Kajtsun peli valkeilla pelanneen Loimaan edustajan voittoon. Kajtsu sai aktiivisen aseman skandinaavisen g3-muunnelmassa, ja hiljalleen Kari Kaveniemen asema vaikeutui. Ajantarkistuksen kohdalla Kajtsun painostus johti ratkaisevaan materiaalietuun ja musta luovutti.

Marko vaihtoi sisilialaisen Maroczy-muunnelmassa valkeilla ratsut c6:ssa, jonka jälkeen peli eteni kuitenkin pitkään tasapainossa. Aikapulan vaivatessa 40 siirron lähestyessä Marko pelasi exf5-siirron, johon vastus pääsi kuittaamaan upseerin e4-siirrolla. Pian oli luovutettava ja tilannen tasan 2-2.

Janne oli tasoittanut mustilla Caro-Kannissa Markus Niemistä vastaan keskipelin alkuvaiheissa. Loppupelissä Janne onnistui voittamaan sotilaan, mutta ratsuloppupelissä valkean puolustus toimi. Valkea ratsu saalisti riittävästi mustan sotilaita ja tasapeli oli edessä.

Viimeisenä ja ratkaisevana pelinä oli jäljellä Samuli Laadon ja Akin ranskalainen. Keskipelissä valkea vaihtoi lähetin ja kaksi sotilastaan mustan torniin. Peli oli tämän jälkeen dynaamisessa tasapainossa. Valkealla oli avoimet linjat mustan kuningasta kohden, mutta vastaavasti valkean kuningas oli jäänyt keskustaan. Aki murtautui daamillaan kekseliäästi daamisivustan kautta valkean kuninkaan kimppuun, ja ruudinsavun hälvettyä daamiloppupelissä oli kolmen sotilaan etumatka. Vaikka valkea yritti daamiloppupelissä parhaansa mukaan häiritä Akin kuningasta, hiljalleen mustan sotilaat etenivät ja korotuksen jälkeen valkean oli luovutettava.

1. Divisioona lohko A, ottelut 8.2.2014

TSY - LoimSK  2-3

Järvelä Jari         - Salo Tapio          ½-½
Laato Samuli         - Nokso-Koivisto Aki      0-1
Valkama Eero         - Rosi Aleksei         1-0
Alkkiomäki Jyrki       - Mellin Pasi          0-1
Kaveniemi Kari        - Erlund Kaj          0-1
Nieminen Markus        - Kaseva Janne         ½-½
Ranki Martti         - Koivumäki Marko        1-0
Laajo Juha          - Brander Ilmari        ½-½


Kakkosjoukkue matkasi Karjaalla vahvan isäntäjoukkueen vieraaksi. Pisteitä ei joukkueellemme matkalta herunut.

KarjU - LoimSK 2  5-0

Syvälahti Heikki - Hellström Jarkko       1-0
Nurk Ivo     - Lahtinen Tuomas        1-0
Hellen Bo    - Virtanen Erkka        1-0
Titovets Sergei - Lehtinen Elias        1-0
Wikman Jimmy   - Lehtinen Joose        1-0  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti