torstai 27. helmikuuta 2014

Helmikuun pitkän pelin iltaan ehti hiihtolomaviikolla kahdeksan pelaajaa. Ilkka ja Jouni saapuivat myös Humppilan puolelta kokeilemaan tunnin pelejä.


Kierroksen parit ja tulokset:

Asko-Tapio 0-1
Jarkko-Pentti 0-1
Harri-Ilkka 1-0
Jouni-Eikka 0-1

Askon englantilaiseen avaukseen valitsin Botvinnkin mukaan nimetyn e5-c5 sotilasketjun. Parin harvinaisemman siirron jälkeen Asko siirtyi valkeilla oikeaan ideaan ja kuljetti f3-ratsunsa d2-f1-e3 reittiä d5:een. Parin temmon etumatka antoi minulle kuitenkin etua ja peli olisi voinut päättyä nopeasti uhkaukseen f-linjalla. Kumpikaan meistä ei kuitenkaan fxg3 ja Df2 ideaa huomannut. Hetken kuluttua hyökkäykseni löi läpi, mutta Askollakin oli sitä ennen mahdollisuutensa pitää peli tasaisena.

Harri pelasi Ilkkaa vastaan espanjalaista, jossa Ilkka valitsi harvinaisen 3...f6 siirron. Harri sai mukavamman näköisen aseman ja peli ratkesi d4-d5 sotilaansiirron tekemään upseerihaarukkaan.

Eikka pelasi Jounia vastaan sisilialaista. Eikka toteutti nopeasti e7-e5 siirron, ja hetken kuluttua Jouni vaihtoi ratsut d5:ssä. Sotilas jäi d5:ssä heikoksi ja Eikka voittikin sen. Hankalassa loppupelissä Jounin aika loppui.

Jarkko valitsi Pentin jugoslavialaista vastaan värikkään g4-g5 hyökkäysjatkon. Pentti viivytti linnoitusta ja eteni daamisivustalla. Jarkko uhrasi e4-e5 siirrolla sotilaan, josta saikin kohtullista korvausta. Pentti linnoittautui ja Jarkko sai sotilaan takaisin e7:stä. Sitten Jarkko ei huomannut Pentin 1...Lxf3 2. Dxf3 Dxg5 uhkausta ja joutui antaamaan laadun di:stä (1....Lxf3 2. Lxf6 Lxf6 3.Dxf6 Lxd1). Pentti ei etumatkaansa menettänyt vaan vei mustat värit voittoon.

1 kommentti:

  1. Netissä tulokset:

    http://forsk.bugs3.com/t2013/

    Asko

    VastaaPoista