torstai 30. tammikuuta 2014

Pitkän pelin kierros 28.1

Tammikuun viimeisen keskiviikon pitkän pelin iltaan osallistui kymmenen pelaajaa.  Kulttuuripassikampanja oli myös houkutellut yhden isä-poika parivaljakon tutustumaan kerhon toimintaan.Kierroksen parit ja tulokset:

Jukka-Joose 1-0
Elias-Harri ½-½
Pentti - Tapio 0-1
Eikka-Asko 0-1
Jarkko-Pertti 1-0

Lisäksi pelattiin :
Tapio-Jarkko 1-0

Jukka onnistui voittamaan nopeasti pelanneen Joosen. Jukka uhrasi avauksessa kaksi kevyttä torniin ja sotilaaseen, mikä näytti Jooselle edulliselta jatkolta. Joosen kiire aiheutti kuitenkin taktisia virheitä ja piste Jukalle.

Elias ja Harri pelasivat pitkän ja tasaisen pelin. Lopulta päädyttiin torni- ja sitten sotilasloppupeliin, jossa tasapaino säilyi, vaikka Harri aikansa kuluttikin lähes kokonaan.

Pentti vastasi 1.Rf3 Rc6-siirtooni siirtymällä Philidorin puolustukseen temmon etumatkoin. Pentti ei havainnut kääntöväriaseman avainruutuja, ja varomaton g6-siirto salli mustan aloittaa ratkaisevan hyökkäyksen f2-ruutuun Lc5:n ja Rg4:n voimin.

Eikka ja Asko pelasivat myös likipitäen täyden ajan. Eikalla oli daamigambiitissa lupaava hyökkäys, mutta tornin uhraus ei johtanutkaan voittoon vaan Asko säilytti materiaalietunsa. Askon ongelmana oli kuitenkin lähes loppuun kulunut aika. Askon onneksi kaksi ratsua ja torni sitoivat valkean kuninkaan mattiverkkoon.

Jarkko ja Pertti myöhästyivät alusta auto-ongelmien tähden, ja päätyivät pelaamaan kauden kolmannen keskinäisen ottelunsa. Jarkko vei jälleen odotetusti pidemmän korren.

Nopeasti päättyneiden peliemme myötä pelasimme Jarkon kanssa vielä keskinäisen pelin. Valitisin Jarkon nimzonintialaista vastaan Anandinkin käyttämän 4.f3-siirron. Jarkko poikkesi Carlsen c4-pelitavasta ja vaihtoi lähetit valkoruutuiset lähetit a6:n kautta. Sain kuitenkin keskusta-etenemisen e3-e4 tehdyksi, ja Jarkon upseerit uhkasivat jäädä ahtaalle. Upseerin voitto mattiuhkauksen takia ratkaisi pelin.


Kuva 1. Etualalla Eikan ja Askon peli alkuvaiheissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti