torstai 31. lokakuuta 2013

Tunnin pelien kolmas kierros ke 30.10.

Lokakuun tunnin pelit pelattiin yhdentoista pelaajan voimin. Parittoman määrän takia pelasin kahdella pöydällä. Askon kone määritteli vastukset ja pelit alkoivat. Uutena osallistujan oli joukkoon liittynyt Jouni Humppilasta.

Juhani pelasi valkeilla Joosea vastaan, ja molemmat pelasivat nopeaan tahtiin. Terävän näköisessä keskipelissä Juhani oli vaihtanut upseerin muutamaan sotilaaseen. Pian Jooselta tuli upseerin menettänyt virhe, jonka myötä piste Juhanille.


Erkka ja Jarkko pelasivat nykyisin muodissa olevaa espanjalaisen muunnelmaa 5.d3, jossa valkea suojaamalla sotilaan rajoittaa mustan vaihtoehtoja. Jarkko jatkoi Steinitzin hengessä 5...d6 , pelasi 6...Lg4 ja sivustoi lähetin g7:ään. f3-ratsun kiinnitys antoi Jarkolle mahdollisuuden tasoittaa vaihtamalla b3-lähetti Rc6-d4xb3 siirtosarjalla. Pelin ratkaisu oli Jarkon sotilaan ryöstö Lh5-e2xd3 siirroilla, joista Erkka ei enää sitkeästä vastarinnasta huolimatta toipunut.


Jukka ja Pentti pelasivat jugoslavialaista puolusta, jossa Jukka sulki keskustan nopeasti d4-d5 siirrolla. Pentti alkoi  kehittelemään hyökkäystä kuningassiivellä f5-f4-siirroilla. Jukan vastapeli kuningatarsivustalla ei lähtenyt käyntiin ja hiljalleen Pentin hyökkäys g5-g4 siirroilla johti voittavaan painostukseen.

Pelasin Eikkaa vastaan mustilla ja Jounia vastaan valkeilla. Jouni valitsi espanjalaisen puolustuksen suljetun muunnelman, ja 12...Ra5-b7 oli minulle uusi siirto, muttei mitenkään mahdoton valinta.  Sen jälkeen Jouni valmisteli Kg8-h8 ja Rf6-g8 siirroilla f7-f5 sotilaan etenemistä, joka ei ollut hyvä idea koska keskusta oli vielä avoinna. Veivasin ratsun f1-e3-d5 siirtosarjalla keskustaan, joka avautuikin itselleni edullisesti. Jouni kamppaili sitkeästi, mutta pari sotilasta voitin keskustasta ja lopulta lähettipari saalisti toisen Jounin ratsuista.
 
Eikka avasi d4-siirrolla, josta siirryimme nimzointialaiseen. Eikan keskustaeteneminen e3-e4 johti sisiliaiseen asemaan ...cxd4 Rxd4-siirtojen jälkeen. Ajatukseni avata keskusta d7-d5 siirrolla ei ollut kovin hyvä, ja Eikka uhrasi sotilaan c3:sta saadaan erinomaista vastapeliä. Hieman pidempään miettimällä valkean aloite olisi ollut todella vaarallinen, kun taas valkean luonnollisten siirtojen jälkeen sain nappulani hiljalleen peliin mukaan. Hetken kuluttua siirryimme eriväristen lähettien höystämään torniloppupeliin, jossa sain nappulani niin aktiivisiksi, että Eikka menetti oman lähettinsä.

Harri sai Askon sisilialaista vastaan melkoisen kehitysetumatkan. Askon kuningas juuttui keskustaan ja materiaalivoitto Harrille oli lopulta seurauksena. Harrin aika oli jo viimeisellä minuutilla, mutta Askon yksinäinen kuningas ei enää viimeisellä puolella minuutilla armoniskulta välttynyt.

Tulokset:
Juhani-Joose1-0
Erkka-Jarkko 0-1
Jukka-Pentti 0-1
Eikka-Tapio 0-1
Tapio-Jouni 1-0
Harri-Asko 1-0

Pistetilanne, 4p voitosta, 2p tasapelistä, 1p osanotosta kierrokselle
Tapio 16/4
Eikka ja Pentti 9/3
Jarkko ja Marko 8/2
Jukka 6/3 
Harri ja Raimo 5/2
Juhani 4/1

Asko ja Erkka 3/3
Joose, Jouni, Matias, Pertti,  1/1

2. k
Tulokset:
Erkka-Raimo 0-1
Asko-Pentti 0-1
Eikka-Jukka 1-0
Tapio-Harri 1-0
Tapio-Matias 1-0

1k. tulokset
Jukka-Raimo 1-0
Jarkko-Pertti 1-0
Eikka-Pentti 1-0
Marko-Asko 1-0
Marko-Erkka 1-0
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti