sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Loimaan joukkueille tappiot toisella sarjakierroksella

Joukkushakin toinen kierros ei onnistunut Loimaan Shakkikerhon joukkueilta hyvin. Vantaan Koivukylään Shakkiseura Remissin vieraaksi matkannut ykkösjoukkue kärsi 4-0 tappion ja Lauttasaaren Shakkikerhon Helsingissä kohdannut kakkosjoukkue hävisi 3-0 lukemin.

Ykkösjoukkueen ottelu alkoi poikkeavan huonosti, kun Jarkko oli erehtynyt viikonlopusta ja olisi tullut pelaamaan vasta 19.10. Kasipöydällä jouduimmekin antamaan luovutuksen, kun Jarkko oli puolen päivän aikaan kotosalla.

Pelit alkoivat kuitenkin tasaisen näköisesti. Ykköspöydällä Markus Kiili pelasi mustilla sisilialaista Ularia vastaan. Kiilin avaus näytti onnistuvan kohtuullisesti ja musta sai tasoitettua aseman, mutta peliä oli vielä sisilialaisen tapaan hyvin jäljellä. Timo Rönnqvist valitsi minua vastaan rauhallisen muunnelman Caro-Kannin Smyslov-muunnelmassa (4...Rd7). Tasapaino ei juurikaan häiriintynyt ja siirtojen toiston myötä päädyimme tasapeliin.

Kolmospöydällä Akin vastustaja Tommi Veteläinen valitsi kuningassivustoinnin ja nopean c5-siirron, joista päädyttiin sisilialaisen lohikäärmeen tapaiseen asemaan. Aseman yksinkertaistuessa Aki sai mukavasti painostusta loppupelissä. Nelospöydällä Aleksei uhrasi preussilaisessa sotilaan Antti Kahria vastaan ja valkean harvinainen 8.La4 (8.Le2:n sijaan) antoi mustalle voimakkaan aloitteen.

Viitospöydällä Pasi joutui englantilaisessa hieman ahtaalla Kari Eklundia vastaan. Valkean asema näytti kuitenkin kestävän mustan painostusta ja keskustaeteneminen aiheutti mustallekin pohdittavaa. Kutosella Marko Kosonen käynnisti Kajtsun kuningasintialaista vastaan nopean hyökkäyksen h4-siirrolla. Kajtsun vastapeli vaihtamalla h6-sotilas e4-sotilaaseen oli hieman epätarkka. Kf1-siirron jälkeen Rxc3 ja Re4-Rd2+ siirtosarja olisi kuitenkin pitänyt tasapainon. Rd7-f6 siirron myötä valkea sai voimakkaan hyökkäyksen ja peli ratkesi remiläisen voitoksi.

Seiskapöydällä Markon englantilainen toimi hyvin Dmitri Tumanovia vastaan ja tasapeliehdotus luvuiltaan vahvempaa Tumanovia vastaan tuottikin puolikkaan.

2-0 tilanteessa meillä oli vielä lupaavia pelejä jäljellä, joten tasapeliin oli mahdollisuuksia. Pasi menetti pelissään laadun, mutta vastapeliä oli välillä parinkin sotilaan muodossa. Eklund kuitenkin pelasi aktiivisesti tornilla lähettiä vastaan ja piste mustille.

Aleksei unohti valkean vastapelin c5-siirron muodossa, mutta onneksi tornin uhraus f2:een antoi vielä erinomaisen pelin. Valkean kuningas oli keskellä lautaa korvauksena laadusta, ja Aleksein hyökkäys vaikutti voittavalta. Valkea pelastui sotilas vähemmän loppupeliin ja piti lopulta näppärästi tasapelin blokkaamalla Aleksein rinnakkaiset vapaasotilaat.

Aki valitsi loppupelissä väärän sotilaan voiton. h7-sotilaasta musta sai hyvää vastapeliä f4-ratsunsa avulla, kun taas e5-sotilaan lyönti olisi johtanut jonkin verran edullisempaan loppupeliin tasasotilain. Loppupelin edetessä Veteläisen f4-ratsu ja torni sekä c3:een edennyt sotilas loivat voittoon asti johtaneet uhkaukset.

Tilanne olikin jo 4-0 eikä lähettiparin turvin painostanut Ularkaan onnistunut kavennuspistettä ottamaan. Tulostaululle siis selkeät 4-0 numerot kotijoukkueelle.

Remi - LoimSK  4-0

Kiili Markus         - Lauk Ular           ½-½
Rönnqvist Timo        - Salo Tapio          ½-½
Veteläinen Tomi        - Nokso-Koivisto Aki      1-0
Kahri Antti          - Rosi Aleksei         ½-½
Eklund Kari          - Mellin Pasi          1-0
Kosonen Marko         - Erlund Kaj          1-0
Tumanov Dmitri        - Koivumäki Marko        ½-½
Kumpulainen Kalle       - W.O.             1-0

Kakkosjoukkueessa LauttSK:n seloetumatka piti kolmella ekalla pöydällä. Jukka, Eikka ja Asko joutuivat tunnustamaan vastustajat paremmiksiin. Sen sijaan nelos- ja vitospöydän nuoret Erkka ja Joose onnistuivat tasaamaan pisteet 1700-lukuisten vastustajiensa kanssa.

LauttSK 2 - LoimSK 2  3-0

Pystynen Jarmo        - Nummelin Jukka        1-0
Lehtinen Tero         - Paasikangas Eino       1-0
Piippo Mikko         - Havumäki Asko         1-0
Turtiainen Kimmo       - Virtanen Erkka        ½-½
Siikonen Timo         - Lehtinen Joose        ½-½


Toisen kierroksen tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti