keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Tunnin pelien toinen kierros

Syyskuun viimeisenä keskiviikkona pelattiin tunnin pelien kierros. Mukana oli seitsemän osallistujaa, kun paikalla olijoista Jarkko ja Juhani valitsivat kevyen pikapelivaihtoehdon.

Parittoman määrän takia pelasin kahdella pöydällä. Askon kone arpoi vastukset ja pelit alkoivat.

Erkka pelasi valkeilla Raimoa vastaan, joka valitsi perinteisesti Owenin puolustuksen sivustoiden lähettinsä b7:ään. Nappuloita vaihtui nopeaan tahtiin ja asema näytti tasaväkiseltä. Erkan tappioksi koitui laadun menetys Raimon valkoruutuista lähettiä vastaan. Raimon torni ja daami loivat nopeasti ratkaisevaa painetta Erkan ratsua ja daamia vastaan.

Asko ja Pentti päätyivät g3-kuningasintialaiseen. Keskustan vaihdoissa Asko voitti sotilaan, mutta menetti laadun a1:ssa Pentin g7-lähettiin. Muodostuneella materiaalilla Pentti pelasi tarkasti ja Askon oli pian luovuttava vastarinnasta.

Eikka ja Jukka pelasivat rauhallista kuningatargambiittia. Jukka valitsi pitkän linnoituksen ja Eikka järjesteli hyökkäystä puoliavoimella c-linjalla. Eikan nappulat saivat aikaan ratkaisevaa painetta ja materiaalivoiton myötä piste Eikalle.

Pelasin sekä Harria että Matiasta vastaan valkeilla. Matias valitsi ranskalaisen puolustuksen, ja jatkoksi muodostui Steinitzin muunnelma. Matias olisi voinut valita upseerin uhrauksen kolmeen sotilaaseen, mutta päätyi rauhallisempaan daamin perääntymiseen. Sain tummilla ruuduilla pientä painostusta ja mustan ratsun peräännyttyä f8:aan valkean etu lisääntyi. Lopulta daamisivusta avautui ja valkean joukot vyöryivät ratkaisevasti mustan kuninkaan kimppuun.

Harria vastaan pelasin skotlantilaista, jossa Harri vaihtoi heti ratsut ja jatkoi Df6. Vaihdoin hetken kuluttua kuningattaret ja sain jonkinlaista painostusta mustan asemaan. Harri pelasi onnistuneen f6-sotilasmurron ja asema oli melko tasainen. Loppupelin edetessä sain lisättyä painostusta ja sotilaan menetyksen sekä aseman hajotessa Harri luopui vastarinnasta.

Tulokset:
Erkka-Raimo 0-1
Asko-Pentti 0-1
Eikka-Jukka 1-0
Tapio-Harri 1-0
Tapio-Matias 1-0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti