keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Tunnin pelejä 6.3.

Kiitettävät 14 pelaajaa osallistui syys ja kevätkauden seitsemänteen pitkän pelin kierrokseemme,


Askon kone järjesteli parit ja tulokset olivat seuraavat:

Jukka-Tapio 0-1
Pentti-Eikka 0-1
Asko-Matias 0-1
Raimo-Harri 0-1
Lauri-Erkka 1-0
Tuomas-Elias 0-1
Juhani-Joose 1-0

Havaintoja peleistä:

Jukka-Tapio
Preussilaisessa pelissä toteutin mustilla näennäisuhrauksen ...4...Rxe4 5.Rxe4 d5 haarukoiden c4-lähetin ja e4-ratsun. Jukka luopui lähettiparista Lxd5 siirrolla, joka jätti minulle lähettiparin edun. Myös sotilaan eteneminen c2-c4 vaikeutti valkean asemaa jättämällä d3:een takasotilaan. Jukka toteutti lähetillään g5-h4-g3 siirtosarjan, jonka haittana oli mustan keskustaeteneminen f5-f4 ja lähetti jäi ansaan. Upseerin menetyksestä ei vastapeliä saanut, joten piste hiljalleen minulle.


Pentti-Eikka.
Pentti avasi kuningasintilaisella hyökkäyksellä, johon Eikka vastasi klassisella e6-d5-c5 muodostelmalla. Keskipeli näytti alkuun Pentille hyvältä, mutta sitten Eikan ratsu aktivoitui. Pentti menetti materiaalia ja piste Eikalle.

Asko-Matias
Matias otti mustilla keskustan hallintaansa Asko englantilaista vastaan. Keskipeliä pelattiin tasaisissa merkeissä, mutta jossain vaiheessa Matias sai kaksi kevyttä tornista. Viimeisenä päättyneessä pelissä Matias korotti sotilaansa daamiksi ja realisoi ajan vähyydestä huolimatta 2D vs. D+L tilanteen nopeasti voitoksi.

Raimo-Harri
Italialaisittain alkaneesa pelissä Raimo sai avauksen jälkeen upseerinsa aktiivisemmiksi. Lähetti haarukoi a2:sta kiusallisesti Harrin kuningasta. Keskipelin edetessä Raimon keskustasotilaat harhautuivat reunaa kohden ja Harri sai keskustaenemmistönsä liikkeelle. Raimo torjui mattiuhan niin, että Harri pääsi voittamaan daamin ratsua vastaan. Aika oli Harrilla vähissä, mutta realisointi onnistui.

Lauri-Erkka
Lauri avasi rauhallisesti 1.b3, josta päädyttiin tavallisemman näköiseen kuningatargambiitin asemaan. Erkan vaikeudet alkoivat keskustaetenemisestä ...e5, joka menetti sotilaan. Laurilla myöhemmin myös laatu ja pelin kotiutus sujui loppupelissä ilman ongelmia.

Tuomas-Elias
Tuomas pelasi tapansa mukaan rauhallisesti, mikä pakotti Eliaksenkin miettimään tavallista pidempään. Espnajalaisessa avauksessa Elias lipsautti sotilaan liian aikaiseen Ra5:een. Tuomas säilytti terveen sotilaan etumatkan ja sai keskipelissä jo sotilaat e6- ja f5-ruutuihin. Ajan vähetessä Tuomas uhrasi lähetin f6:een ja ikushakki olisi ollut saatavilla. Voitonpeluuyritykset Elias onnistui torjumaan ja nopeasti pelaamaan joutunut Tuomas menetti pelin muutamassa siirrossa häviöksi.

Juhani-Joose
Molemmat pelasivat varsin nopeasti, mutta Juhanin peli oli varmempaa ja hän kuittasi Joosen virheistä ensin sotilaan ja sitten upseerin.

Maaliskuun ensimmäisen pelipäivän kierros alkamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti