keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuosi alkuun pitkillä peleillä

Joulukuun viimeisen keskiviikon pitkän pelin kierros pelattiin vuoden 2013 ensimmäisenä keskiviikkona, 2. tammikuuta Paikalle saapui ilahduttavasti 12 pelaajaa. Askon kone oli lepovuorossa, mutta seuraavat parit pääteltiin aikaisempien pelien tuottamien pisteiden pohjalta:

Marko-Tapio
Eikka-Asko
Jukka-Harri
Pentti-Raimo
Elias-Erkka
Joose-Jarkko

Kahden viimeksi mainitun pelin päätyttyä puolen tunnin sisällä, Erkka ja Jarkko pelasivat myös keskinäisen pelin.

Ensimmäisenä päättyi Joosen ja Jarkon peli, jossa Joose tapansa mukaan siirteli nappuloitaan salaman nopeasti. Sotilas lipsahti alkuun ja hetken päästä kvaliteetti, ja Jarkko kuittasi ratkaisevan materiaaliedun.

Elias ja Erkka pelasivat hieman rauhallisemmin, mutta pitempien pelien vähäisyys heijastui lukuisina virhelaskelmina. Pisteen otti lopulta Erkka, joka onnistui tekemään matin ennen Eliasta.

Pentti pelasi tavoilleen uskollisena kuningasintialaista hyökkäystä, johon Raimo vastasi tuttuun tapaansa lähetin sivustoinnilla b7:ään. Pentti sai keskustaan sotilasenemmistön ja painostusta. Ensin Pentti voitti sotilaan ja hetken kuluttua jo upseereita ja pian kokopisteen.

Asko salli kuningatargambiitissa Eikan vyöryttää sotilaat b5:een ja c6:een. Askon upseerit jäivät liian ahtaalle ja kuningashyökkäyksen käynnistänyt Eikka voitti upseerin. Askon vastarinta ei lopputulosta heiluttanut ja piste Eikalle.

Omassa pelissäni Marko sai Trompovskillaan varsin lupaavan aseman avauksen jälkeen. Ehkä hieman hätäinen Lg5xf6 lujitti asemani tukevaksi vaikkakin passiiviseksi. Keskipelin alussa molemmat valmistelivat kuningashyökkäystä eripuolisten linnoitusten myötä. Onnistuin sotilaanuhrauksella avaamaan linjoja Markon kuningasta kohden ja ajan vähetessä Markon puolustustehtävä ei onnistunut.

Jukka pelasi Lb5-sisilialaista Harria vastaan ja näytti saavan hieman edullisemman keskipeliaseman. Harrilla oli e5-etenemisen seurauksena takasotilas d6:ssa ja heikko ruutu d5:ssä. Pelin ratkaisua en huomannut, kun oma pelini Markoa vastaan oli juuri silloin ratkaisuvaiheessa. Jukka kuitenkin pisteen kuittasi.

Erkka pelasi Jarkkoa vastaan skotlantilaista neliratsua (1.e4 e5 2.Rf3 Rc6 3.Rc3 Rf6 4. d4 exd4 5.Rxd4 Lb4, mutta käytti 6.a3-siirtoon temmon. 6...Lxc3:n jälkeen musta sai e4-sotilaaseen painetta ja voittikin sotilaan keskustasta. Keskipelissä Jarkko ryösti vielä kvaliteetiin ja realisoi pian myös pisteen.

Tulokset:

Marko-Tapio 0-1
Eikka-Asko 1-0
Jukka-Harri 1-0
Pentti-Raimo 1-0
Elias-Erkka 1-0
Joose-Jarkko 0-1

Erkka-Jarkko 0-1

2 kommenttia:

  1. Jukka voitti Harrin. Eikös tuo Eliaksen ja Erkan peli mennyt toisin päin?

    VastaaPoista
  2. Jukan ja Harrin tulos lisätty. Elias-Erkka on varmaankin sitten 1-0.

    VastaaPoista