keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Ke 5.12 ei kerhoiltaa

Ensi keskiviikkona, itsenäisyyspäivän aattona 5.12, Bowling 4 you-keilahalli suljetaan 14:00, joten seuraava peli-ilta on ke 12.12.

Tunnin pelit 28.11.

Tunnin turnaus jatkui tällä kertaa peräti 14 pelaajan voimin. Kautensa avasivat Erkka ja kevään jälkeen kerhoon pitkästä aikaa ehtinyt Pertti. Myös Jarkko on ollut syksyn aikana harvinainen vieras.

Askon tietokone tuotti seuraavat peliparit.

Eikka-Tapio
Matias-Raimo
Marko-Jukka
Harri-Pentti
Asko-Joose
Lauri-Jarkko
Erkka-Pertti

Ensimmäisenä päättyi Askon ja Joosen englantilainen peli. Joose pelasi pikapelivauhtiin, mutta avauksen jälkeen asema oli tasavoimainen. Sitten kiireinen c5-siirto jätti d6:een sotilaan ratsun lyötäväksi ja samaan rataan putosi myös upseeri. Asko ei materiaalietuaan menettänyt vaan realisoi pinnan varmaotteisesti.

Lauri valitsi Jarkkoa vastaan italialaisen rauhallisen 4.d3 muunnelman. Jarkko vaihtoi d5:een tulleen valkean ratsun ja eteni nopeasti f5:een. Lauri kehitteli lupaavan näköistä painetta heikentyneeseen e6-ruutuun, mutta kiusallisimpia siirtoja ei löytynyt ja Jarkko voitti sotilaan e6:sta. Seuraavaksi Jarkon kuningashyökkäys osoittautui liian vaaralliseksi Laurin kuninkaalle.

Erkan ja Pertin peli käynnistyi skotlantilaisella avauksella, jossa Erkka sai tilaetua. Keskipelissä tilanteet vaihtelivat puolelta toiselle. Vaikka Erkka onnistui voittamaan tornin, olivat molempien kuninkaat vaarallisissa paikoissa ja tulos vielä avoinna. Lopuksi Erkan aika- ja materiaalietu tuottivat pisteen.

Jukka puolustautui tarkasti Markon Trompovskia vastaan ja pääsi melko tasaiseen loppupeliin. Loppupelissä Marko kehitteli hiljalleen painostusta paremman lähettinsä ansiosta ja Jukka erehtyi lopulta vaikeassa puolustustaistelussa.

Raimo ryösti kekseliäällä 4...Dh4 siirrolla  sotilaan, mutta Matias sai kehitysetua. Raimon asema näytti välillä jo huolestuttavalta, mutta Matiaksen aikapula pakotti hänet tekemään ikushakin.

Harri vaihtoi Pentin kuningasintilaista vastaan kuningattaret aikaisessa vaiheessa ja seurauksena oli tasavoimainen loppupeli. Pentti kehitteli sotilaan voittaneen painostuksen, mutta eriväristen lähettien myötä aikojen huvetessa sovittiin tasapeli.

Eikka menetti valkeilla Semi-Tarraschissa minua vastaan sotilaan avauksen jälkeen, mutta pelkistyneessä asemassa eristetty d-sotilaani oli heikko. Hieman epätarkasti pelaten annoin sotilaan takaisin, mutta sitten Eikka joutui heikentämään sotilasasemaansa. Loppupeliin siirryttäessä Eikalta lipsahti b2-sotilas, mutta tornista tuli kohtuullisen aktiivinen. Eikka pelasi torniloppupeliä kekseliäästi ja parin löysän siirtoni myötä vastapeli riittikin jo tasa-asemaan. Lopuksi laudalle tulivat a-b vaparit Eikan tornia vastaan. Oikein pelaten jatko olikin tasapeli, ja tasan peli myös päättyi vaikka siirron ajan olisin voinut voitonkin saada estämällä Eikan kuninkaan lähestymistä sotilaiden kimppuun.

Tulokset:

Eikka-Tapio ½-½
Matias-Raimo ½-½
Marko-Jukka 1-0
Harri-Pentti ½-½
Asko-Joose 1-0
Lauri-Jarkko 0-1
Erkka-Pertti 1-0

Tilanne neljän kierroksen jälkeen (voitto 4, tasapeli 2, pelaaminen 1p):
Pisteet ja suluissa pelatut pelit.

20 p Tapio (6)
12 p Marko (3)
11p Raimo (4), Matias (5), Eikka (4)
9 p Pentti (4)
8 p Jukka (4)
7 p Harri (3), Asko (4)
6 p Jarkko (2)
4 p Aleksei (1), Erkka (1)
3 p Joose (3)
2 p Lauri (2)
1 p Pekka, Olayinka, Tuomas, Pertti

Itse olen pelannut kahdella kierroksella kahta pöytää, josta tullut jo kuusi peliä.
18 pelaajaa on osallistunut syksyn aikana tunnin peleihin.

torstai 22. marraskuuta 2012

Pitkät pelit jatkuvat ke 28.11.

Ensi viikon keskiviikkona 28.11. ovat vuorossa jälleen tunnin pelit klo 17:00 jälkeen Keilahallilla.

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

21.11. pikapeleissä runsas osanotto

Keskiviikkona  21.11. saatiin taas pitkästä aikaa 12 pelaajan turnaus käyntiin. Peräti kolme uutta peluria debytoi  illan kisassa. Lukiolaiset Tapani ja Tomi tulivat kokeilemaan lähishakkia nettipelaamiseen pohjalta ja 70-luvulla edellisen kerran Forssan kerhossa käynyt Helge osallistui myös turnauksen loppuosaan. Pelit kestivät puoli kahdeksaan asti, joten jatkossa harkitsemme yli 10 pelaajan kesken pikapelien pelaamista kahdessa ryhmässä, jotta miettimisaikaa saadaan pelaajille hieman enemmän.

Viikonloppuna sarjakierroksille harjoitelleina olimme Markon kanssa hyvässä vedossa. Muilta nappasimme pisteet pois ja keskinäisen pelin ratkaisuksi muodostui Markon hieman aukkoiseksi jäänyt sisilialaisasema. Marko uhrasi sotilaan ja laadun, mutta korvausta niistä ei tullut riittävästi. Kolmannen sijan otti 7½ pisteellä Pentti, jota puolen pisteen välein seurasivat Eikka ja Harri.

Nuorista parhaaseen tuloksen ylti nopeasti pikapelin rytmiin tottunut Tapani, joka 4½ pisteelle jätti Erkan 1½ ja Joosen 2 pisteen päähän.

Tulokset:
1. Tapio I 11/11
2. Marko 10
3. Pentti  7½
4. Eikka 6½
5. Harri 6
6. Helge/Tapio II 5½
7-9. Asko, Raimo ja Tapani 4½
10. Erkka 3
11. Joose 2½
12. Tony 0sunnuntai 18. marraskuuta 2012

PSY-LoimSK su 18.11

Divari jatkui kauden ainoalla kaksoiskierroksella. Loimaalaiset matkasivat Porin Shakinystävien vieraaksi Porin torin viereen. Menomatkalla viihdytimme itseämme kertomalla ystävyyskaupunkeihin, Pori ja Rauma, liittyviä tarinoita.

Ennakko-odotukset olivat meille hieman pessimistisiä lauantain rökäletappion ja porilaisten hyvän esityksen (lauantaina voitto Vaasasta) myötä. Virolaisvahvistusten poissaolo oli myös jo porilaisten tiedossa edellisen kierroksen perusteella.

Janne oli vaihtanut shakin jalkapalloon ja korvaajaksi saatiin nuorista Oskari, joka näin debytoi ykkösjoukkueessa.

Pelit alkoivat tasaväkisesti ja ainoastaan Kajtsun terävä preussilainen Ralf Erkelenzia vastaan näytti hankalalta. Lxb5-shakin seurauksena Kajtsun kuninkaan sijainti e7:ssä tuntui vaaralliselta. Ensimmäisenä päättyi Tuomo Hakasen ja Pasin peli, jossa ainakin seuraamillani hetkillä oltiin varsin tasaisessa asemassa. Seuraava tasapeli saatiin Aleksein ja Jukka Nordlundin sisilialaisesta, jossa Aleksein keskustaryhmitys näytti hetken vaaralliselta. Oikeat siirrot kuitenkin löytyivät ja musta tyytyi tasapeliin siirtojen toistolla. Vilkaisu avausteoriaan kertoi, ettei valkeilla kyseisissä asemissa todellista hätää ole ollut.

Marko G:n ja Jussi Koivusen daamisotilaspelin Lontoon muunnelma (1.d4 Rf6 2.Rf3 d5 3.Lf4 e6) pysyi myös varsin tasaisena ja päätyi eriväristen lähettien loppupeliin. Tuloksena tasapeli tästäkin pelistä. Marko K. puolestaan pääsi torniloppupelissä yrittämään yhden sotilaan edulla voittoa, mutta Aki Perho tunsi 6:nnen rivin puolustuksen ja saavutti tasapelin.

Ensimmäisessä tuloksellisessa pelissä Taneli Lehtilä onnistui painostamaan pisteen Oskarista. Keskustaan jäänyt kuningas johti lopulta liian voimakkaaseen painostukseen skottilaisena alkaneessa pelissä.

Kolmessa jäljellä olleessa pelissä oli vielä kaikki avoinna. Itse olin saanut jonkin verran etua Leo Tolosta vastaan. Veli-Matti Vuorisalon ja Akin englantilainen näytti melko tasavoimaiselta. Kajtsu oli kamppaillut tiukasti ja saanut varsin tasavoimaisen aseman, vaikka kuningas oli vaeltanut e7:stä lopulta b8:aan.

Kajtsu onnistui myös voittamaan pelin, kun valkea menetti upseerin ja sitä myöten pelin. Omassa pelissäni edun realisointi oli varsin tuskaista, mutta onnekseni edelleen hankalassa asemassa ollut Tolonen pudotti aikansa. Niinpä olimmekin Kajtsun pisteen ansiosta 2-1 johdossa. Aki voitti myös oman pelinsä, jolloin kuittasimme hieman yllättävän 3-1 voiton. Aikaisempien kierrosten pienen epäonnen jälkeen, tiukat pelit kääntyivät nyt meille edullisiksi.PSY - LoimSK  1-3

Tolonen Leo          - Salo Tapio          0-1
Vuorisalo Veli-Matti     - Nokso-Koivisto Aki      0-1
Nordlund Jukka        - Rosi Aleksei         ½-½
Koivunen Jussi        - Grek Marko          ½-½
Hakanen Tuomo         - Mellin Pasi          ½-½
Erkelenz Ralf         - Erlund Kaj          0-1
Perho Aki           - Koivumäki Marko        ½-½
Lehtilä Taneli        - Nyman Oskari         1-0
Kuva 1. PSY-LoimSK alkamassa.

 Kuva 2. Porissa pelattiin myös VSS-TuTS I. Etualalla tuore KvM Vilka Sipilä vs. Kari Kinnunen.LoimSK-KS-58 ja LoimSK III-PaimSK la 17.11

I-divisioona jatkui lauantaina 1. divisioonan ja 3, divisioonan peleillä Loimaan keskuskoululla klo 12:00 alkaen.

1-joukkueen vieraaksi saapui Helsingistä nimivahva KulttuuriShakki-58 (KS-58). Kultsa olikin saanut liikkeelle Jaakko Kivimäkeä lukuunottamatta koko ykkösporukkansa. Kun Loimaalta vielä puuttuivat nuorten MM-kisojen myötä Ottomar ja valmentaja Ular, oli odotettavissa kylmää kyytiä.

KS-58 pitikin ennakkosuosikin viittansa tukevasti harteilleen ja pelien päätyttyä jo kolmen tunnin jälkeen, taulukossa komeilivat tennisnumerot 0-6.

Itse onnistuin jotenkin pitämään suurmestari Jouni Yrjölän aloitteen kurissa bogo-intialaisessa. Yrjölän jätettyä avaamatta daamisivustalle toisen rintaman hän tyytyi ajan vähetessä tasapeliin. Aki menetti ranskalaisen Rubinstein -muunnelmassa (3...dxe4) Timo Tuomalaa vastaan lähettiparin ja joutui samalla ottamaan e3:een sotilaalla. Eripuoliset linnoitukset antoivat taktista väriä pelille, mutta mustan pelinvienti oli hallittua ja sotilaan ryöstö Akin kuningasasemasta oikea valinta. Aki sai muutamia uhkauksia, mutta mustan kuitattua ne pois, oli luovutus edessä.

3-pöydällä Ville Lehto jatkoi Aleksein slaavilaiseen Meranon muunnelmalla. Teorian mukaan edettiin, mutta Lb5-shakkiin Aleksei reagoi vaarallisesti Rd7-siirrolla, kun Ke7 tai Kf8 olisivat olleet parempia. Ville jätti Da4-kiinnityssiirron tekemättä, mutta säilytti silti etua. Monimutkaisessa keskipelissä valkean mahdollisuudet näyttivät koko ajan paremmilta, mutta Alekseillakin olisi ollut b7-h1 viistorivillä mahdollisuutensa. Peli ratkesi valkean eduksi Villen tehtyä tornin näennäisuhrauksen Td7+.

Nelosella Marko pelasi varsin hallitun Trompovskin Martti Laurenia vastaan ja sai pientä etua. Materiaalia vaihtui luonnollisilla siirroilla ja tasapelistä sovittiin loogisen pelin pääteeeksi. Viitos-pöydällä Kaj Kivipelto onnistui avaaman keskustan Pasia vastaan itselleen edullisesti. Pasin puolustustehtävä osoittautuikin pian liian hankalaksi.

Kuutosella Tero Sihvonen valitsi espanjalaisen Jänisch-gambiitissa harvinaisen 4.d3 Rce7 jatkon. Kajtsu jatkoi aluksi oikein, mutta päätyi sitten uhraaman lähetin kahteen sotilaaseen. Korvausta ei tullut riittävästi ja hiljalleen musta realisoi pisteen. Seiskalla Helge Ruotanen onnistui sulkemaan pelin itselleen edulliseksi ja ainoa avoin linja oli tukevasti Ruotasen hallussa. Janne oli kuitenkin sulkenut aseman niin, ettei valkea löytänyt keinoa edistyä. Ruotasen pelaama virheellinen uhraus johti siihen, että Janne sai daamistaan kaksi tornia ja upseerin. Valkea keksi kuitenkin uhrata vielä yhden upseerin saadakseen tosien vapaasotilaan ja monimutkaisessa asemassa Janne lipsahti siirron mattiin.

Kasilla Marko Koivumäki pelasi g3-kuningasintialaista Kimmo Katajaista vastaan. Muutamat väärät valinnat valkeilta (mm. c4xb5) aktivoivat Katajaisen nappulat ja Marko menetti keskipelissä laadun ja sitä myöten pisteen.


LoimSK - KS-58  0-6

Salo Tapio          - Yrjölä Jouni         ½-½
Nokso-Koivisto Aki      - Tuomala Timo         0-1
Rosi Aleksei         - Lehto Ville          0-1
Grek Marko          - Lauren Martti         ½-½
Mellin Pasi          - Kivipelto Kaj         0-1
Erlund Kaj          - Sihvonen Tero         0-1
Kaseva Janne         - Ruotanen Helge        0-1
Koivumäki Marko        - Katajainen Kimmo       0-1
Nuorten 3-joukkue kohtasi kokeneen Paimion Shakkikerhon. Nuorilla eivät pelit sujuneet parhaalla tavalla, koska sekä Tommi että Oskari menettivät upseerit lupaavissa asemissa taktiseen virheeseen. Markus nappasi kekseliäästi laadun Rg5-shakin myötä, mutta sitten f3-siirto päästi mustan takaisin peliin. Elias pelasi avauksen tarkasti, mutta lipsautti sitten kaksi sotilasta vastustajalle.

3. Divisioona lohko 6 ottelut 17.11.2012LoimSK 3 - PaimSK  0-5

Tuomola Tommi         - Manninen Juha         0-1
Nyman Oskari         - Rautarinta Pentti       0-1
Nyman Janne          - Kajanoja Kari         0-1
Nokso-Koivisto Markus     - Tuomaala Osmo         0-1
Lehtinen Elias        - Heikkilä Juhani        0-1

Pikapelit 14.11.

Marraskuun puolivälin kisat pelattiin 7+7 min ajoilla. Keilahallille saapui kahdeksan pelaajaa, joiden kesken ratkottiin turnausvoittaja.

Omat pelini sujuivat tällä kertaa varsin hallitusti ja kovimman vastuksen tarjonnut Marko erehtyi  loppupelissä. Muut pelaajat Marko piti kurissa ja sijoittui kakkoseksi. Tuloslistan tallennus jäi nimien osalta hieman epätarkaksi, joten sijat 3-6 ovat vielä hieman epävarmat.

1. Tapio 7/7
2. Marko 6
3-4. Harri ja Raimo 4
5. Eikka 3½
6. Asko 2½
7. Erkka 1
8.Joose 0

torstai 8. marraskuuta 2012


KUTSU URSULA-TURNAUKSEEN

Paimion Shakkikerho järjestää 15 + 15 min. URSULA-turnauksen 10.11. 2012.

Pelipaikkana toimii Ravintola Poimari, joka sijaitsee aivan Paimion keskustassa
(os. Pussitie 4 21530 Paimio, http://poimari.sivustot.fi/etusivu/ ).
Pelit alkavat klo 12, ilmoittautuminen päättyy klo 11.45.
Yhteensä pelataan seitsemän kierrosta.

Osallistumismaksu 10,00 , nuoret 5,00.

Turnauksen puolivälissä pidetään virkistäytymistauko. Pelipaikalla on tarjolla juomaa ja ruokaa. Ruokailumahdollisuuksia löytyy myös noin sadan metrin etäisyydellä sijaitsevasta grillistä ja pitseriasta.
Luvassa on jälleen hyvät raha- ja esinepalkinnot. Istumapaikan perusteella määräytyvä palkinto 5,-
neljälle pelaajalle joka kierroksella.

Tiedustelut:

Tiedustelut: Juha Manninen puh. 044-9905 224
Puh. pelipaikalle pelipäivänä 050-597 5585 tai 02-4706 777
(ajo-ohje: Keskustan liikennevaloista ylämäkeen 50m, josta tienhaara vasemmalle.)

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Pikapelit 7.11.

Marraskuun ensimmäiset pikapelit pelattiin tällä kertaa keilahallin kokoushuoneessa. Pieni tila sai kymmenpäisen osanottajajoukon tuntumaan tavallistakin suuremmalta. Hyvin tilaan olisi kuitenkin sopinut vielä kuudeskin lauta ja pelipaikka. Peliajaksi laitettiin 6+6 min.

Omat pelini sujuivat tällä kertaa varsin hyvin. Markon ja Jannen kanssa keräsimme alkuun pisteitä erehtymättömästi, kunnes viimeisillä kierroksilla edessä olivat keskinäiset pelit. Jannea vastaan sain avauksen jälkeen mukavamman pelin, joka antoi aikaetua. Itse peliä en kuitenkaan onnistunut ratkaisemaan, vaan tasaisessa keskipeliasemassa aikavoitto toi pisteen. Markoa vastaan laudalle tuli Dd6-skandinaavisesta varsin tasainen ja tylsä loppupeli. Markoa loppupeli väsytti enemmän, ja lähettipari jäi vahingossa tornin kaksoisuhkauksen uhriksi. Janne voitti puolestaan Markon, joten Markon voittokulku pikapeleissä vaihtui nyt kolmanteen sijaan. Joose voi olla iltaansa tyytyväinen, sillä 4½ pistettä ja jaettu nelossija on Joosen paras tulos viikkopikapeleissä.


1. Tapio 9/9
2. Janne 8
3. Marko 7
4-5 Joose ja Pentti 4½
6-7. Eikka ja Raimo 4
8. Asko 3
9. Harri 1
10. Erkka 0

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Tunnin pelit 31.10.2012

Kolmas pitkien pelien kierros keräsi 11 pelaajaa, joten tasaparien saamiseksi pelasin kahdella pöydällä. Asko laati parit tietokoneen avustuksella. Forssassa opiskelut aloittanut Olayinka osallistui myös ensimmäistä kertaa peli-iltamme.

Pelasin valkeilla Olayinkaa vastaan, joka valitsi Espanjalaisen solidin Steinitzin muunnelman. Musta nappasi lähetillä b2-sotilaan, jonka jälkeen Tb1 ja Txb7 palautti minulle sotilaan. Samalla a7-sotilas jäi heikoksi ja putosi hetken kuluttua. Torniloppupelissä minulla oli sotilaan etumatkan lisäksi aktiivisempi torni, ja Olanyinkan oli pian luovuttava vastarinnasta.
Raimoa vastaan olin mustilla, ja Raimo valitsi tavoilleen uskollisesti 1.b3 avauksen. Sain jonkinlaisia kuningashyökkäysmahdollisuuksia, jotka Raimo kuitenkin neutraloi niin, että katsoin parhaaksi siirtyä loppupeliin. Loppupeli oli valkealle varsin hankala ja pääsinkin uhraamaan laadun, jolloin lähettiparini muodosti voittavan painostuksen.

Harri ja Joose aloittivat varsin tasaväkisesti espanjalaisessa. Keskipelissä Harri oli kuitenkin napannut upseerin ja onnistui päättämään pelin mattiin.

Matias jätti slaavilaisessaan Markoa vastaan kuninkaansa keskustaan, Keskustan avautuessa musta kuningas ei uhkauksista selvinnyt.

Jukan ja Eikan peli eteni tasavahvuiseen loppupeliin, jossa Jukan lähetti oli omien sotilaiden värillä. Saman väristen lähettien loppupelissä Eikan painostus osoittautui voittavaksi.

Pisimmän pelin pelasivat tällä kertaa Pentti ja Asko. Kuningasintialaisella hyökkäyksellä alkanut peli päätyi keskipeliin, jossa Asko kuningas oli tuulisemmalla paikalla ja nappulat pelasivat myös huonommin yhteen kuin Pentin vastaavat. Pentti veikin valkeat värinsä ratkaiseviin materiaalivoittoihin.

3.kierros
Raimo-Tapio 0-1
Tapio-Olayinka 1-0
Harri-Joose 1-0
Marko-Matias 1-0
Jukka-Eikka 0-1
Pentti-Asko 1-0
Tilanne (voitosta 4, tasapelistä 2 ja osallistumisesta 1p):

18 p / 5 peliä Tapio
9/3 Raimo
9/3 Eikka
9/4 Matias 
8/2 Marko
7/3 Pentti
7/3 Jukka
5/2 Harri, 
4/1 Aleksei
3/3 Asko
2/1 Jarkko
2/2 Joose, 
1/1 Tuomas, Lauri, Pekka, Olayinka

 Kuva 1. Marko - Matias.
 Kuva 2. Edessä Pentti-Asko ja taustalla Harri-Joose.
Kuva 3. Jukka-Eikka

Lisäksi on pelattu pelit:
Lauri-Matias 0-1
Tapio - Harri 1-0
2. kierros
Matias-Jukka ½-½
Tapio-Pekka 1-0
Joose-Raimo 0-1
Pentti-Marko 0-1
Eikka-Tuomas 1-0
Asko-Aleksei 0-1
1.kierros

Tapio - Matias ½-½
Raimo-Eikka 1-0
Jarkko-Pentti ½-½
Jukka-Asko 1-0

Pikapelit 24.10.2012

Seitsemän minuutin turnaus pelattiin tälläkin kertaa kahdeksan pelaajan voimin. Aleksein sijaan paikalla oli Matias, muutoin osallistujatkin olivat samat kuin viikkoa aikaisemmin.

Marko jatkoi viime viikkoista voittokulkuaan ja nappasi kärkisijan puhtaalla pelillä. Kakkoseksi nousi Eikka ja kolmannen sijan jakoivat Harri ja Raimo.

1. Marko 7/7
2. Eikka 4½
3-4 Harri ja Raimo 4
5. Pentti 3½
6. Matias 3
7. Asko 2
8. Erkka 0


Pikapelit 17.10.2012

Muutama pelikerta jäi väliin matkojen takia, joten nyt päivitetään pari viimeisintä blixtikertaa.

Keskiviikkona 17.10 paikalle saapui kahdeksan pelaajaa. Vakiokäviöijden lisäksi oli nyt ensimmäistä kertaa pisteitä metsästämässä Erkka. Ilmeisesti 7+7 ajoilla pelattiin.

Marko voitti puhtaalla pelillä ja jatkoi hyviä syyskauden esityksiään. Toiseksi tulleen Aleksein pisteitä verotti Markon lisäksi kolmanneksi noussut Eikka.


1. Marko 7/7
2. Aleksei 5
3. Eikka 4½
4. Pentti 4
5-6 Asko ja Harri 3
7. Raimo 1½
8. Erkka 0