keskiviikko 29. elokuuta 2012

Tunnin pelit aloitettu 29.8

Yhdeksän pelaajaa osallistui ensimmäiseen pitkän pelin kierrokseen ke 29.8. Itse pelasin toisenkin kierroksen pelini, jotta kaikki pääsivät pelaamaan.

Kolmessa pelissä laudalla tuli italialaisen puolustuksen (1.e4 e5 2.Rf3 Rc6 3.Lc4 Lc5) asemat. Jukka ja Asko vaihtoivat avauksen jälkeen muutamat kevyet upseerit. Sitten Asko erehtyi uhkaamaan Jukan kuningatarta eikä huomannut, että kuningatar pystyikin lyömään mustan lähetin. Jukka ei upseerin etumatkaa enää luovuttanut ja johti valkeat värinsä loppupelissä voittoon ratsun ja vapaasotilaan turvin.

Harri valitsi italialaisessa ratsun kehityksen e7-ruutuun ja seuraavaksi pelattu Lg4 olisi sallinut Lxf7 Kxf7 ja Rg5+  näennäisuhrauksen, jos olisin ollut hereillä. Pelijatkossakin Harrin sotilasasema ja valkeat ruudut heikentyivät siinä määrin, että hän uhrasi upseerin sotilaaseen ja tukevaan sotilaskeskustaan. Jatkossa onnistuin kuitenkin torjumaan hyökkäysyritykset ja kuittasin pisteen.

Matias pelasi italialaista tavanomaisemmin ja lähti tavoittelemaan Rh5-siirrolla f4-ruutua. Etenin keskustassa ja uhrasin pian sotilaan hyötyäkseni mustan hajallaan olevista upseereistä, Mustan asemassa ei kuitenkaan ollut todellisia heikkouksia ja keksimäni laadun voittava siirtosarja antoi kehitysedun Matiakselle. Matias voittikin pian laadun takaisin ja olisi voittanut myös sotilaan selvin eduin. Aikapula alkoi vaivaamaan Matiasta, joten tasapeli oli luonnollinen tulos asemasta, jossa olin selvästi huonommalle puolella.

Raimo pelasi Eikan sisilialaista vastaan rauhallista b3-muunnelmaa, ja Eikka näytti saavan aluksi tilaetua. Sitten Raimo onnistui parantamaan upseeriensa asemaa ja voitti ensin sotilaan. Torniloppupelissä ehdin näkemään Raimolla olleen kahden sotilaan ylivoiman, joka riittikin voittoon.

Jarkko ja Pentti pelasivat jugoslavialaista, jossa Jarkko lähti reippaasti kuningashyökkäykseen ja linnoitti pitkälle puolen, Jarkolla oli uhraamastaan sotilaasta mukavasti korvausta, mutta sitten oli lipsahtanut upseeri ja sen jälkeen saavutettuun tasapeliin Jarkko oli jo tyytyväinen.

1.kierros
Tapio - Matias ½-½
Raimo-Eikka 1-0
Jarkko-Pentti ½-½
Jukka-Asko 1-0

2.kierros
Tapio - Harri 1-0


Kuva 1. Pelit ovat alkaneet.

Akaan Shakin turnaus 25.8

Toijalassa pelattiin lauantaina 25.8 nopean shakin 25+25 min turnaus. Forssasta mukana olivat Janne, Eikka ja Raimo.

Janne sijoittui hienosti jaetulle kolmannelle sijalla tuloksella 5/7.
Raimon tulos oli 3/7 ja Eikan 2/7.

Tulokset Akaan Shakin sivuille

Pikapelit 22.8.

Pikapelit 7+7 min ajoilla pelattiin kahdeksan osallistujan voimin. Viime kerrasta sisuuntunut Marko oli suvereeni ja nappasi täyden pistepotin. Jarkko nappasi kakkossijan ennen Jannea. Jarkolle tuli pistemenetyksiä Markolle häviön lisäksi tasapeleistä Matiasta ja Eikkaa vastaan. Janne oli kolmas hävittyään Jarkolle ja pelattuaan tasan Eikkaa vastaan.


1. Marko 7/8
2. Jarkko 5
3. Janne 4½
4. Matias 4
5. Eikka 3½
6. Raimo 3
7. Asko 1
8. Tapani 0


lauantai 25. elokuuta 2012

Tunnin pelit käyntiin ke 29.8

Suositut 1h + 1h pelit aloitetaan jälleen kuukauden viimeisenä keskiviikkona. Tunnin miettimisaika antaa vähemmän harrastaneellekin riittävästi mahdollisuuksia pohtimiselle.

Netissä voitaisi taasen alkaa kokoontua viimevuotiseen tapaan. Maanantaisin 20-21:00 lienee edelleen sopiva aika,

Skypen avulla jutellaan ja lauta on avoinna FICS-palvelemille.

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Pikapelit 15.8

Keilahallin syksyn toisella pelikerralla mukaan löysi jo seitsemän pelaajaa. Turnausajoiksi valittiin 7+7 min ja Tapio pelasi kahdella pöydällä.

Porin joukkuepikapeleissä treenannut Tapio pelasi nopeasti ja selvisi hankalista asemista viimeistään aikavoitoilla. Pistemenetys tuli ainoastaan tasapelistä Eikkaa vastaan. Kolmatta sijaa jakoivat neljällä pisteellä Marko ja pelitauolta kerhoiltoihin paluun tehnyt Pentti. Markolla pelit käynnistyivät kesän tauon jälkeen vaihtelevasti ja Tapion lisäksi tappio tuli myös Penttiä vastaan.

Tulokset:

1. Tapio I 6½/7
2. Tapio II 6
3-4 Marko ja Pentti 4
5. Matias 3
6-7 Asko ja Jarkko 2
8. Eikka ½


Viimeisen kierroksen kamppailut ovat käynnissä.

Asko pelasi reippaasti Traxlerin varianttia preussilaisessa ja erehdyinkin varsin vaikeaan jatkoon:

Asemia 8. elokuuta peleistä

Elokuun toisella pelikerralla Keilahallilla pelasimme Pentin ja Askon kanssa vartin pelejä. Muut pelurit viettivät vielä kesälomia.

Parissa pelissä laudalle tuli mielenkiintoisia loppupelejä. Penttiä vastaan saavutin optisesti hyvän näköisen lähettiloppupelin, mutta sen voittaminen ei ollutkaan helppoa tai ehkei edes mahdollista.

Askoa vastaan pelaamassani loppupelissä esiintyi mielenkiintoinen kiinnitysteema.

torstai 9. elokuuta 2012

Kuvia blixteistä

Salon Shakkileirille osallistunut Jyri Juuti lähetti muutamia valokuvia Porin pikapeleistä, joissa Loimaan pelurit ovat mukavasti esillä.
SalSK II-LoimSK (6.kierros) on kerännyt katsomoon Jarkon ja kolmosjoukkueen nuoret. (Kuva: Jyri Juuti).Akin ja Tapion voitoilla SalSK II kaatui 3-1 numeroin (Kuva: Jyri Juuti)


Lauantain alkuerästä tuttu Lauttasaaren Shakkikerho (23. kierros) oli tiukka vastus sunnuntainakin. Lopputulos 2-2. (Kuva: Jyri Juuti)

tiistai 7. elokuuta 2012

Kerhoillat käyntiin

Keilahallin takkahuoneessa jatketaan pelejä ke. 8/8 alkaen.
Elokuun aikana on peliaikaa 17-19:00.

Pikapelikauden avaus 1.8

Ronttismäen tehtaalaismuseon terassilla avattiin syksyn shakkikausi.

Vaikka pelaajista puolet oli lähdössä joukkuepikapelin SM-kisohin, maltoimme varata ajoiksi 7+7 min. Aloitin kahdella pöydällä, mutta Jarkko ehti paikalle parin pelin jälkeen ja jatkoi kunniakkaasti eteenpäin.

Menetin puolikkaan Eikkaa vastaan alussa ja Pekkaa vastaan olin myös vaikeuksissa. Lopputuloksena kuitenkin 6½/7. Kakkostilan jakoivat pirteästi pelannut Eikka ja Jarkko.1.  Tapio 6.5
2-3. Eikka 5
 Jarkko/Tapio 5
4-5. Pekka 4
Matias 4
6. Raimo 2
7. Jukka 1
8. Asko 0.5

maanantai 6. elokuuta 2012

Joukkuepikapelit pelattu Porissa 4-5. elokuuta

Shakinpelaajien perinteinen joukkonäytös käytiin jälleen samaan aikaan Forssan seudun superviikonlopun (Holjat, Pick-Nick, Hakkapeliitat) kanssa. Tällä kertaa Poriin lähti pelaamaan Loimaalta kolme joukkuetta, joissa Tapio oli ykkösen ykköspöydällä, Matias, Jarkko ja Asko puolestaan muodostivat II-joukkueen rungon.
Ensimmäisen päivän tulokset ovat shakkifoorumin kautta ladattavissa.
 Tuloksia shakkifoorumilla

Lauantaina ykkönen pelasi odotusten mukaisesti ja oli alkuryhmänsä 9., jolla tuloksella sunnuntaina oli vuorossa 2. sijoitusryhmä. LoimSK 2 ja LoimSK 3 olivat kovan vastuksen edessä aloituspäivänä ja päätyivät sunnuntaina samaan 5:nteen sijoitusryhmään.

Tulokset ovat tulleet Porin Shakinystävien sivuille:

2-ryhmä, jonka LoimSK I voitti

JSM: 2-sijoitus

5-ryhmä, jossa LoimSK II ja LoimSK III

5. sijoitusryhmä

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Peli-ilta Ronttismäen tehtaalaismuseolla

Tänään 17-20:00 kokoonnumme Ronttismäen tehtaalaismuseolle (II linja, Kalliomäki, Forssa) pitämään peli-iltaa.
Hoidan nappulat ja muutaman kellon paikalle. Katsotaan tilanteen mukaan pelataanko simultaani vai pikapelikisa.
Varaan mukaan myös jonkin verran shakki-aiheista reksvisiittaa, jos museovieraitakin osuu paikalle.

Keskiviikosta 8.8 alkaen jatkamme Keilahallilla, joka on avoinna 19:00 asti.