keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kesän peli-illat

Keilahalli on suljettuna 30/5, joten silloin ei pelata pitkiäkään pelejä.

6. ja 13.6 Keilahalli olisi vielä avoimena 19:00 asti, joten siihen asti peli-iltoja voitaisiin jatkaa.
Mahdollista olisi pelata viimeinen pitkän pelin kierros 6.6.


18.6-31.7 Keilahalli on suljettu.

Pelit 23/5

Vakiokaartia oli jäänyt nauttimaan kauniista iltapäivästä peli-illan sijaan. Paikalle saapuikin vain 5 aikuispelaajaa, mutta täydennyksenä olivat pelaamassa kulttuuripassilaisina shakkiin tutustuneet Jussi ja Juho sekä mukaani houkuttelema Jaakko. Forssan kerhon ensimmäinen nuorisokisa onnistuttiinkin pelaamaan kolmen osallistujan kesken.


Pääryhmässä Marko oli vakuuttava ja menetti puolikkaan vain Tapio I:lle. Tapio II hävisi Markon lisäksi myös Harrille. Pekalla oli pelitauon jälkeen käynnistysvaikeuksia ja pistesaalis jäi totuttua pienemmäksi.

7+7 min
1 . Marko 4½/5
2. Tapio I 4
3. Harri 3
4. Tapio II 2½
5. Pekka 1
6. Asko 0

Koululaiset pelasivat ensin 20min + 10 sek lisäajalla siirrosta. Aika ei juuri tällä inkrementtiajalla paljoa 20 min alle pudonnut, mutta ainakin miettimismahdollisuudet olivat riittävät.

Jännittävien vaiheiden jälkeen Juho ja Jaakko saivat 1½ /2:sta. Juho oli voittamassa Jaakon, mutta lipsautti laudalle pattiaseman.

1-2 Juho ja Jaakko 1½/2
3. Jussi 0

Juho ja Jaakko pelasivat vielä 10 min + 5 sek ajoilla ratkaisevan pelin, jossa miettimisajatkin kuluivat 3 min alapuolelle. Jaakko onnistui kääntämään loppupelin itselleen, ja sai myös lopuksi matin laudalle.


Pikapelit 16/5

Keskiviikon pikapeleissä oli jo hieman vähemmän osallistujia. Kuuden pelaajan kesken ratkottiin kisat tutulla 7+7 min ajoilla.

Janne ja Marko tasasivat voiton yhden tappion rasittamina. Marko voitti keskinäisessä pelissä Jannen, mutta Markolta nappasi tasoittavan pisteen Harri.

1-2 Janne ja Marko 4/5
3. Jarkko 3
4-5. Harri ja Raimo 2
6. Asko 0

Pikapelit 9/5


Toukokuun toiset pikapelit olivat Jannen näytöstä. Ainoa puolikkaan menetys tuli Marko I:sta vastaan.

1. Janne 6½
2. Marko I 4½
3-4. Marko II ja Jarkko 4
5-6  Asko ja Raimo 3
7. Harri 2½
8. Eikka ½


tiistai 22. toukokuuta 2012

Löytyykö koululaisia kisaamaan?

Kulttuuripassi-pelien jälkilöylyissä olisi nuorilla mahdollista kokeilla pientä turnausta seuraavina keskiviikkoina 23 ja 30/5 (Keilahalli suljettu) ja mahdollisesti myös 6 sekä 13/6. Pelimahdollisuus olisi normaalin kerhon rinnalla 17-19:00 ja nuoret pelaisivat omassa ryhmässään harjoitellen pelaamista sekä kellon käyttöä.

Forssan pelureita kisaamassa

Viime viikkojen kisoissa on ollut tulessa seuraavia forssalaispelureita.

Salon nopean shakin turnaus 12.5.2012

1 Vilka Sipilä TuTS 6½/7
...
9. Janne Kaseva LoimSK 4½
....
11. Eero Valkama TSY 4
...
26. Eino Paasikangas LoimSK 3
27. Raimo Kivimäki LoimSK 3
---
Yhteensä 38 pelaajaa


Helatorstaina 17.5. Janne oli pelaamassaTampereella shakin puolimaratonia. Kisan tuloksista on vaikea ottaa selvää, mutta ainakin maaliin asti Janne selvisi pelaamalla kaikki pelinsä.

Tammerin sivuilla tulokset

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kulttuuripassikäynnit 4.4-2.5

Kulttuuripassikampanjan yhteydessä pidettiin 5 tutustumiskertaa 3-4 luokkalaisille. Tutustumiskertojen vetämisestä vastasivat useimmiten Asko ja Marko. Tutustujia kävi yhteensä kahdeksan, joista kuusi käytti molemmat tutustumiskerrat.

Jos nuorilla mielenkiintoa pelaamiseen löytyy, voisimme harkita kerhoiltojen yhteyteen myös nuorten turnausten järjestämistä ja pientä opetusta.

Toukokuun avauspelit 2.5.

Kulttuuripassilaisia oli viimeisellä käyntikerralla neljä peluria, joiden kanssa pelattiin ja tutustuttiin shakin salaisuuksiin tunnin verran.

Toukokuun ensimmäisiin pikapeleihin saapui 10 pelaajaa ja peliajaksi valittiin 6+6 min. Marko jatkoi vahvoja esityksiään ja vain Harria vastaan tapahtui tappioon johtaneita virhelaskelmia. Janne, Jarkko ja Tapio menettivät kaikki 3 pistettä, mutta jakoivat kuudella pisteellä sijat 2-4.

1. Marko 8/9
2-4 Janne, Jarkko ja Tapio 6
5-6 Eikka ja Juhani 5
7. Harri 4
8. Raimo  3
9. Asko 2
10. Pertti 0

Pikapelit 18.4.

Kahdeksan pelaajaa ratkoi paremmuuttaan keskiviikkopikapeleissä huhtikuun puolivälissä. Kulttuuripassilaisten vierailun jälkeen pelattu kisa oli ennätyksellisen tasainen.

Voittajan ja viimeisen sijan ero oli vain 2½ pistettä. Marko hävisi Jarkolle ja Jooselle sekä menetti puolikkaan Askolle. Voitto irtosi kuitenkin 2½ pisteen menetyksestä huolimatta pisteen erolla.

1) Marko 4½/7
2-4 Raimo, Eikka ja Harri 3½
5-7 Elias, Jarkko ja Joose 3
8 Asko 2

tiistai 1. toukokuuta 2012

Pub Hukassa pelattiin pubishakkiturnaus

Harrastelijoille tarkoitettu pubishakkiturnaus pelattiin pub Hukassa maanantaina 30.4. 10 + 10 minuutin ajoilla. Pelaajia oli saatu houkuteltua paikalle mukavat kuusi. Turnaus oli Hukan nimen alla ensimmäinen. Toivottavasti turnauksesta tulee perinne.

Pelit olivat kamppailullisia ja värikkäitä, useimmat pelit pelattiin katkeraan loppuun saakka, lähes veren maku suussa.

Lauri voitti turnauksen puhtaalla pelillä ilman häviöitä, eikä ollut peleissään vaikeuksissa. Muut etenivät turnauksessa tasatahtiin, pelaajat voittivat toisiaan ristiin. Ennen viimeistä kierrosta useampi pelaajaa oli tasapisteissä kahdessa pisteessä, ja kakkos- ja kolmossijat olivat täysin auki. Kahdessa pisteessä olevista pelaajista ainoastaan Perttu onnistui voittamaan pelinsä ja valloitti yksin toisen sijan kolmella pisteellä. Kahteen pisteeseen jäivät Ville, Antti ja Aarne. Turusta vierailulla ollut Mikko nosti itsensä pois nollakerhosta viimeisen kierroksen voitolla ja oli sijalla kuusi.

Lopputulokset:
1. 5p Lauri
2. 3p Perttu
3.-5. 2p Ville, Antti ja Aarne
6. 1p Mikko

Seuraava turnaus pelataan toukokuun viimeinen maanantai 28.5. eli harjoitteluaikaa on reilusti.

Simultaanipelejä


Eliaksen ja Joosen pelit analysoituna Vilka Sipilää vastaan pelatusta simultaanista ovat seuraavassa: