keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Tunnin pelit 28.11.

Tunnin turnaus jatkui tällä kertaa peräti 14 pelaajan voimin. Kautensa avasivat Erkka ja kevään jälkeen kerhoon pitkästä aikaa ehtinyt Pertti. Myös Jarkko on ollut syksyn aikana harvinainen vieras.

Askon tietokone tuotti seuraavat peliparit.

Eikka-Tapio
Matias-Raimo
Marko-Jukka
Harri-Pentti
Asko-Joose
Lauri-Jarkko
Erkka-Pertti

Ensimmäisenä päättyi Askon ja Joosen englantilainen peli. Joose pelasi pikapelivauhtiin, mutta avauksen jälkeen asema oli tasavoimainen. Sitten kiireinen c5-siirto jätti d6:een sotilaan ratsun lyötäväksi ja samaan rataan putosi myös upseeri. Asko ei materiaalietuaan menettänyt vaan realisoi pinnan varmaotteisesti.

Lauri valitsi Jarkkoa vastaan italialaisen rauhallisen 4.d3 muunnelman. Jarkko vaihtoi d5:een tulleen valkean ratsun ja eteni nopeasti f5:een. Lauri kehitteli lupaavan näköistä painetta heikentyneeseen e6-ruutuun, mutta kiusallisimpia siirtoja ei löytynyt ja Jarkko voitti sotilaan e6:sta. Seuraavaksi Jarkon kuningashyökkäys osoittautui liian vaaralliseksi Laurin kuninkaalle.

Erkan ja Pertin peli käynnistyi skotlantilaisella avauksella, jossa Erkka sai tilaetua. Keskipelissä tilanteet vaihtelivat puolelta toiselle. Vaikka Erkka onnistui voittamaan tornin, olivat molempien kuninkaat vaarallisissa paikoissa ja tulos vielä avoinna. Lopuksi Erkan aika- ja materiaalietu tuottivat pisteen.

Jukka puolustautui tarkasti Markon Trompovskia vastaan ja pääsi melko tasaiseen loppupeliin. Loppupelissä Marko kehitteli hiljalleen painostusta paremman lähettinsä ansiosta ja Jukka erehtyi lopulta vaikeassa puolustustaistelussa.

Raimo ryösti kekseliäällä 4...Dh4 siirrolla  sotilaan, mutta Matias sai kehitysetua. Raimon asema näytti välillä jo huolestuttavalta, mutta Matiaksen aikapula pakotti hänet tekemään ikushakin.

Harri vaihtoi Pentin kuningasintilaista vastaan kuningattaret aikaisessa vaiheessa ja seurauksena oli tasavoimainen loppupeli. Pentti kehitteli sotilaan voittaneen painostuksen, mutta eriväristen lähettien myötä aikojen huvetessa sovittiin tasapeli.

Eikka menetti valkeilla Semi-Tarraschissa minua vastaan sotilaan avauksen jälkeen, mutta pelkistyneessä asemassa eristetty d-sotilaani oli heikko. Hieman epätarkasti pelaten annoin sotilaan takaisin, mutta sitten Eikka joutui heikentämään sotilasasemaansa. Loppupeliin siirryttäessä Eikalta lipsahti b2-sotilas, mutta tornista tuli kohtuullisen aktiivinen. Eikka pelasi torniloppupeliä kekseliäästi ja parin löysän siirtoni myötä vastapeli riittikin jo tasa-asemaan. Lopuksi laudalle tulivat a-b vaparit Eikan tornia vastaan. Oikein pelaten jatko olikin tasapeli, ja tasan peli myös päättyi vaikka siirron ajan olisin voinut voitonkin saada estämällä Eikan kuninkaan lähestymistä sotilaiden kimppuun.

Tulokset:

Eikka-Tapio ½-½
Matias-Raimo ½-½
Marko-Jukka 1-0
Harri-Pentti ½-½
Asko-Joose 1-0
Lauri-Jarkko 0-1
Erkka-Pertti 1-0

Tilanne neljän kierroksen jälkeen (voitto 4, tasapeli 2, pelaaminen 1p):
Pisteet ja suluissa pelatut pelit.

20 p Tapio (6)
12 p Marko (3)
11p Raimo (4), Matias (5), Eikka (4)
9 p Pentti (4)
8 p Jukka (4)
7 p Harri (3), Asko (4)
6 p Jarkko (2)
4 p Aleksei (1), Erkka (1)
3 p Joose (3)
2 p Lauri (2)
1 p Pekka, Olayinka, Tuomas, Pertti

Itse olen pelannut kahdella kierroksella kahta pöytää, josta tullut jo kuusi peliä.
18 pelaajaa on osallistunut syksyn aikana tunnin peleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti