sunnuntai 18. marraskuuta 2012

PSY-LoimSK su 18.11

Divari jatkui kauden ainoalla kaksoiskierroksella. Loimaalaiset matkasivat Porin Shakinystävien vieraaksi Porin torin viereen. Menomatkalla viihdytimme itseämme kertomalla ystävyyskaupunkeihin, Pori ja Rauma, liittyviä tarinoita.

Ennakko-odotukset olivat meille hieman pessimistisiä lauantain rökäletappion ja porilaisten hyvän esityksen (lauantaina voitto Vaasasta) myötä. Virolaisvahvistusten poissaolo oli myös jo porilaisten tiedossa edellisen kierroksen perusteella.

Janne oli vaihtanut shakin jalkapalloon ja korvaajaksi saatiin nuorista Oskari, joka näin debytoi ykkösjoukkueessa.

Pelit alkoivat tasaväkisesti ja ainoastaan Kajtsun terävä preussilainen Ralf Erkelenzia vastaan näytti hankalalta. Lxb5-shakin seurauksena Kajtsun kuninkaan sijainti e7:ssä tuntui vaaralliselta. Ensimmäisenä päättyi Tuomo Hakasen ja Pasin peli, jossa ainakin seuraamillani hetkillä oltiin varsin tasaisessa asemassa. Seuraava tasapeli saatiin Aleksein ja Jukka Nordlundin sisilialaisesta, jossa Aleksein keskustaryhmitys näytti hetken vaaralliselta. Oikeat siirrot kuitenkin löytyivät ja musta tyytyi tasapeliin siirtojen toistolla. Vilkaisu avausteoriaan kertoi, ettei valkeilla kyseisissä asemissa todellista hätää ole ollut.

Marko G:n ja Jussi Koivusen daamisotilaspelin Lontoon muunnelma (1.d4 Rf6 2.Rf3 d5 3.Lf4 e6) pysyi myös varsin tasaisena ja päätyi eriväristen lähettien loppupeliin. Tuloksena tasapeli tästäkin pelistä. Marko K. puolestaan pääsi torniloppupelissä yrittämään yhden sotilaan edulla voittoa, mutta Aki Perho tunsi 6:nnen rivin puolustuksen ja saavutti tasapelin.

Ensimmäisessä tuloksellisessa pelissä Taneli Lehtilä onnistui painostamaan pisteen Oskarista. Keskustaan jäänyt kuningas johti lopulta liian voimakkaaseen painostukseen skottilaisena alkaneessa pelissä.

Kolmessa jäljellä olleessa pelissä oli vielä kaikki avoinna. Itse olin saanut jonkin verran etua Leo Tolosta vastaan. Veli-Matti Vuorisalon ja Akin englantilainen näytti melko tasavoimaiselta. Kajtsu oli kamppaillut tiukasti ja saanut varsin tasavoimaisen aseman, vaikka kuningas oli vaeltanut e7:stä lopulta b8:aan.

Kajtsu onnistui myös voittamaan pelin, kun valkea menetti upseerin ja sitä myöten pelin. Omassa pelissäni edun realisointi oli varsin tuskaista, mutta onnekseni edelleen hankalassa asemassa ollut Tolonen pudotti aikansa. Niinpä olimmekin Kajtsun pisteen ansiosta 2-1 johdossa. Aki voitti myös oman pelinsä, jolloin kuittasimme hieman yllättävän 3-1 voiton. Aikaisempien kierrosten pienen epäonnen jälkeen, tiukat pelit kääntyivät nyt meille edullisiksi.PSY - LoimSK  1-3

Tolonen Leo          - Salo Tapio          0-1
Vuorisalo Veli-Matti     - Nokso-Koivisto Aki      0-1
Nordlund Jukka        - Rosi Aleksei         ½-½
Koivunen Jussi        - Grek Marko          ½-½
Hakanen Tuomo         - Mellin Pasi          ½-½
Erkelenz Ralf         - Erlund Kaj          0-1
Perho Aki           - Koivumäki Marko        ½-½
Lehtilä Taneli        - Nyman Oskari         1-0
Kuva 1. PSY-LoimSK alkamassa.

 Kuva 2. Porissa pelattiin myös VSS-TuTS I. Etualalla tuore KvM Vilka Sipilä vs. Kari Kinnunen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti