sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Tunnin pelit 31.10.2012

Kolmas pitkien pelien kierros keräsi 11 pelaajaa, joten tasaparien saamiseksi pelasin kahdella pöydällä. Asko laati parit tietokoneen avustuksella. Forssassa opiskelut aloittanut Olayinka osallistui myös ensimmäistä kertaa peli-iltamme.

Pelasin valkeilla Olayinkaa vastaan, joka valitsi Espanjalaisen solidin Steinitzin muunnelman. Musta nappasi lähetillä b2-sotilaan, jonka jälkeen Tb1 ja Txb7 palautti minulle sotilaan. Samalla a7-sotilas jäi heikoksi ja putosi hetken kuluttua. Torniloppupelissä minulla oli sotilaan etumatkan lisäksi aktiivisempi torni, ja Olanyinkan oli pian luovuttava vastarinnasta.
Raimoa vastaan olin mustilla, ja Raimo valitsi tavoilleen uskollisesti 1.b3 avauksen. Sain jonkinlaisia kuningashyökkäysmahdollisuuksia, jotka Raimo kuitenkin neutraloi niin, että katsoin parhaaksi siirtyä loppupeliin. Loppupeli oli valkealle varsin hankala ja pääsinkin uhraamaan laadun, jolloin lähettiparini muodosti voittavan painostuksen.

Harri ja Joose aloittivat varsin tasaväkisesti espanjalaisessa. Keskipelissä Harri oli kuitenkin napannut upseerin ja onnistui päättämään pelin mattiin.

Matias jätti slaavilaisessaan Markoa vastaan kuninkaansa keskustaan, Keskustan avautuessa musta kuningas ei uhkauksista selvinnyt.

Jukan ja Eikan peli eteni tasavahvuiseen loppupeliin, jossa Jukan lähetti oli omien sotilaiden värillä. Saman väristen lähettien loppupelissä Eikan painostus osoittautui voittavaksi.

Pisimmän pelin pelasivat tällä kertaa Pentti ja Asko. Kuningasintialaisella hyökkäyksellä alkanut peli päätyi keskipeliin, jossa Asko kuningas oli tuulisemmalla paikalla ja nappulat pelasivat myös huonommin yhteen kuin Pentin vastaavat. Pentti veikin valkeat värinsä ratkaiseviin materiaalivoittoihin.

3.kierros
Raimo-Tapio 0-1
Tapio-Olayinka 1-0
Harri-Joose 1-0
Marko-Matias 1-0
Jukka-Eikka 0-1
Pentti-Asko 1-0
Tilanne (voitosta 4, tasapelistä 2 ja osallistumisesta 1p):

18 p / 5 peliä Tapio
9/3 Raimo
9/3 Eikka
9/4 Matias 
8/2 Marko
7/3 Pentti
7/3 Jukka
5/2 Harri, 
4/1 Aleksei
3/3 Asko
2/1 Jarkko
2/2 Joose, 
1/1 Tuomas, Lauri, Pekka, Olayinka

 Kuva 1. Marko - Matias.
 Kuva 2. Edessä Pentti-Asko ja taustalla Harri-Joose.
Kuva 3. Jukka-Eikka

Lisäksi on pelattu pelit:
Lauri-Matias 0-1
Tapio - Harri 1-0
2. kierros
Matias-Jukka ½-½
Tapio-Pekka 1-0
Joose-Raimo 0-1
Pentti-Marko 0-1
Eikka-Tuomas 1-0
Asko-Aleksei 0-1
1.kierros

Tapio - Matias ½-½
Raimo-Eikka 1-0
Jarkko-Pentti ½-½
Jukka-Asko 1-0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti