lauantai 29. syyskuuta 2012

Joukkuepelit alkoivat

Joukkue SM-kisojen ensimmäinen kierros pelattiin la 29.9. Loimaan ykkösjoukkueen vieraaksi saapui TammerShakin kolmosjoukkue. Kakkos- ja kolmosjoukkue aloittivat 3-divarin 6-lohkon keskinäisellä ottelulla.

Varamiehinen TammerSh 3 joutui nöyrtymään selvin luvuin 7-0. Tamperelaisten vakiokokoonpanosta olivat mukana vain 1- ja 2-pöydällä pelanneet Matti Kuusela ja Jukka Harju. TammerSh 3 oli kuitenkin  tasavahva joukkue ja viimeisilläkin pöydillä pelaajien luvut olivat yli 1800. Kärkipöydillä Loimaan edustajien seloetumatka tuotti kuitenkin nopeahkot voitot. Ensimmäisenä päättyi Akin peli, jossa Jarmo Terho erehtyi jättämään lähettinsä kiinni oman kuningasasemansa edessä ja Akille upseeri sekä piste. Ularin sisilialainen puolustus toimi myös luotettavasti Matti Kuuselaa vastaan, vaikka valkealla muutamia tasaiseen loppupeliin johtaneita vaihtoehtoja olikin tarjolla. Pelijatkossa keskustan vapaasotilaat muodostuivat voittamattomiksi.

3-0 johtoon LoimSK siirtyi, kun keskipelissä voittamani sotilas sai seurakseen toisen ja Jukka Harju joutui loppupelissä toivottoman puolustustilanteen eteen. 4-8 pöydillä pelattiin pidempään, mutta Jannen materiaalietu (kuningatar vs. 2 kevyttä upseeria) johti odotettuun pisteeseen. Kajtsun pelaama Marshallin gambiitin sivumuunnelma tuotti hyvän aloitteen kahdesta sotilaasta, ja kun Simo Peltonen ei toisesta voittosotilaasta luopunut laudalla rakentui mattikuvio. Pasi oli keskipelissä joutunut heikentämään sotilasasemaansa Teppo Takkua vastaan, mutta tasapeli sovittiin varsin tasaisessa loppupeliasemassa. Aleksein vastustaja Jaakko Mäntyniemi oli loppuvaiheissa jo lähellä tasoitusta, mutta musta ratsu ei löytänyt tietään d4:ään ja Aleksei vyörytti joukkonsa d-linjalta voittoon. Pisimpään pelasivat Marko ja Juha Mäki, joiden kamppailu keskipelissä oli tasavoimaista pitkään. Marko sai daamisivustalle vapaasotilaan, joka maksoi Mäelle upseerin. Loppuvaiheissa Juha Mäki sai pieniä vastamahdollisuuksia, mutta Markon pelinvienti riitti kuitenkin näppärään loppusommitelmaan ja voittoon,

LoimSK - TammerSh 3 7-0


Lauk Ular - Kuusela Matti 1-0
Salo Tapio - Harju Jukka 1-0
Nokso-Koivisto Aki - Terho Jarmo 1-0
Rosi Aleksei - Mäntyniemi Jaakko 1-0
Grek Marko - Mäki Juha 1-0
Mellin Pasi - Takku Teppo ½-½
Erlund Kaj - Peltonen Simo 1-0
Kaseva Janne - Lahtinen Kim 1-0Kakkosjoukkue oli niukasti nuorten kolmosjoukkuetta vahvempi 1-0 luvuin. Neljästä tasapelistä vain Markon ja Tommin peli pysyi koko ajan tasapainossa ja sovittiin tasan asemassa, jossa peliä olisi vielä voitu jatkaa. Eikka menetti keskipelissä sotilaan Markusta vastaan e4:stä, mutta säilytti muutoin tukevan aseman. Markus varmisti sotilaan edullaan tasapelin eikä  riskeerannut puolikasta jatkamalla peliä. Matti pelasi hyvin avauksen ja voitti upseerin nopeasti Oskaria vastaan. Peliä pelailtiin kohden Matin voittoa, mutta laudalle lipsahtikin patti, Matin unohdettua lähettinsä vahtivan pakoruutua. Raimo menetti keskipelissä kaksi sotilasta Jannea vastaan, mutta onnistui toisen kamppailemaan takaisin. Torniloppupelissä Janne ei löytänyt voittoisia jatkoja ja peli päättyi tasan. Viimeisessä ja ratkaisevassa pelissä Matiaksen lähettipari osoittautui vahvemmaksi kuin daamisivustan kaksoissotilaan heikkous. Eliaksen kuningas joutui ahtaalle ja Matias rakensi upseerin uhrauksella mattikuvion.

LoimSK 2 - LoimSK 3 1-0

Koivumäki Marko - Tuomola Tommi ½-½
Airola Matti - Nyman Oskari ½-½
Malinen Matias - Lehtinen Elias 1-0
Kivimäki Raimo - Nyman Janne ½-½
Paasikangas Eino - Nokso-Koivisto Markus ½-½


Kuva 1. Pöydät 5-8. Etualalla Marko syvissä mietteissä ja taustalla Pasi sekä Janne.


Kuva 2. Muutaman vuoden tauon jälkeen joukkuepelit aloittanut Aleksei onnistui voittamaan Jaakko Mäntyniemen tiukan pelin jälkeen.


Kuva 3. Pöytien 1-4 pelit käynnissä. Etualalla Lauk-Kuusela. (Kuva Marko Koivumäki). 


Kuva 4. Pöydillä 5-8 LoimSK voitti 3½-½. LoimSK:n rivistö kasvot kameraan päin: Grek, Mellin, Erlund ja Kaseva. (Kuva Marko Koivumäki).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti