keskiviikko 29. elokuuta 2012

Tunnin pelit aloitettu 29.8

Yhdeksän pelaajaa osallistui ensimmäiseen pitkän pelin kierrokseen ke 29.8. Itse pelasin toisenkin kierroksen pelini, jotta kaikki pääsivät pelaamaan.

Kolmessa pelissä laudalla tuli italialaisen puolustuksen (1.e4 e5 2.Rf3 Rc6 3.Lc4 Lc5) asemat. Jukka ja Asko vaihtoivat avauksen jälkeen muutamat kevyet upseerit. Sitten Asko erehtyi uhkaamaan Jukan kuningatarta eikä huomannut, että kuningatar pystyikin lyömään mustan lähetin. Jukka ei upseerin etumatkaa enää luovuttanut ja johti valkeat värinsä loppupelissä voittoon ratsun ja vapaasotilaan turvin.

Harri valitsi italialaisessa ratsun kehityksen e7-ruutuun ja seuraavaksi pelattu Lg4 olisi sallinut Lxf7 Kxf7 ja Rg5+  näennäisuhrauksen, jos olisin ollut hereillä. Pelijatkossakin Harrin sotilasasema ja valkeat ruudut heikentyivät siinä määrin, että hän uhrasi upseerin sotilaaseen ja tukevaan sotilaskeskustaan. Jatkossa onnistuin kuitenkin torjumaan hyökkäysyritykset ja kuittasin pisteen.

Matias pelasi italialaista tavanomaisemmin ja lähti tavoittelemaan Rh5-siirrolla f4-ruutua. Etenin keskustassa ja uhrasin pian sotilaan hyötyäkseni mustan hajallaan olevista upseereistä, Mustan asemassa ei kuitenkaan ollut todellisia heikkouksia ja keksimäni laadun voittava siirtosarja antoi kehitysedun Matiakselle. Matias voittikin pian laadun takaisin ja olisi voittanut myös sotilaan selvin eduin. Aikapula alkoi vaivaamaan Matiasta, joten tasapeli oli luonnollinen tulos asemasta, jossa olin selvästi huonommalle puolella.

Raimo pelasi Eikan sisilialaista vastaan rauhallista b3-muunnelmaa, ja Eikka näytti saavan aluksi tilaetua. Sitten Raimo onnistui parantamaan upseeriensa asemaa ja voitti ensin sotilaan. Torniloppupelissä ehdin näkemään Raimolla olleen kahden sotilaan ylivoiman, joka riittikin voittoon.

Jarkko ja Pentti pelasivat jugoslavialaista, jossa Jarkko lähti reippaasti kuningashyökkäykseen ja linnoitti pitkälle puolen, Jarkolla oli uhraamastaan sotilaasta mukavasti korvausta, mutta sitten oli lipsahtanut upseeri ja sen jälkeen saavutettuun tasapeliin Jarkko oli jo tyytyväinen.

1.kierros
Tapio - Matias ½-½
Raimo-Eikka 1-0
Jarkko-Pentti ½-½
Jukka-Asko 1-0

2.kierros
Tapio - Harri 1-0


Kuva 1. Pelit ovat alkaneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti