sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Viro-Suomi 36,5 - 13,5

Viro-Suomi ottelu pelattiin 50:llä pöydällä lauantaina 7.1. Viru hotellin kokoustiloissa.

Virolaiset olivat koonneet perinteisesti vahvan joukkueen ja Suomella ei ollut etukäteen vahvempi pelaaja kuin ykköspöydällä ja nuorten alle 12-v pöydällä. Itse päädyin parin suomalaisen poisjäännin myötä 7-pöydällä, jolla vastaan tuli kansainvälinen mestari Vallo Maidla (2415).

Suomalaisille kyyti oli kylmää ja virolaiset kuittasivat 26 voittoa suomalaisten kolmea vastaan. Tasapelejä tuli 21 pelissä. Suomalaisvoittajat olivat Jyri Lammi (pöytä 17), Samu Ristoja (20) ja Tomi Veteläinen (28). Kärkipöydillä suomalaiset yllättivät positiivisesti ja yhdeksän ensimmäistä pöytää pelasivat kaikki tasan. Omakin pelini pelitaukoa pitävän Vallo Maidlan kanssa päättyi tasan, vaikka hän mustilla onnistui painostusta kehittämäänkin.

Forssan ja Loimaan väelle tuttuja pelaajia olivat mm. maanantain nettisessioihin osallistuva Turun Eero Valkama ja Loimaata edustava Ottomar Ladva, jotka pelasivat alle 16-v pöydällä keskenään. Etukäteen vahvempi Ottomar piti pintansa ja voitti keskipelissä saavutetun sotilaan turvin.

Ottelun merkitystä virolaisille kuvannee, että joukkueessa pelasivat mm. KvM:t Hillar Kärner (77 v.) ja Spasskin sekundanttina Reykjavikissä Fischer-ottelussa toiminut Iivo Nei.

Pöydät ChessResults-sivuilla


Eestiläisten blogissa myös tietoja


Maaottelun avaus. Shakkiliiton tuore pj. Panu Laine esittää suomalaisten tervehdyksen. Estradilla myös ykköspöydän Tomi Nybäck ja järjestelyjä Suomen osalta hoitanut Markku Hartikainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti