keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Tunnin pelit 25.1.2012

Vuoden 2012 ensimmäisiä pitkiä pelejä pelaamaan saapui yhdeksän pelaajaa.

Asko suoritti parituksen ja vastakkain laitettiin seuraavat taistelijat:

Tuomas-Marko
Asko-Raimo
Harri - Eikka
Jukka-Tapio
Matias-Tapio

Tuomas ja Marko päätyivät bogo/daami-intialaiseen (1.d4 Rf6 2.c4 e6 3.e3 Re4) harvinaisen 3...Re4 siirron jälkeen. Pari kevyttä vaihtui nopeasti ja Tuomas sai avattua valkeilla c-linjan. Marko uhrasi sotilaan ja saikin korvauksena riittävän näköistä kompensaatiota kuningassivustalla.

Raimo pelasi vastaanotettua kuningatargambiittia (1.d4 d5 2.c4 dxc4 3. e3 b5), mutta joutui pian antamaan sotilaan takaisin ja ottamaan hajanaisen sotilasaseman. Loppupeliin mentiin Askon mukavan näköisellä edulla.

Eikka valitsi tavanomaisen sisilialaisensa sijaan 1...e5-siirron Harria vastaan. Muunnelmaksi päätyi viivytetty Steinitz, jossa Eikka joutui lyömään rohkeasti lähetillä e4:ään säilyttääkseen sotilastasapainon. Harri sai keskustassa painetta ja voitti sotilaan. Samalla Eikan kuningas jäi hankalasti keskustaan.

Omissa peleissäni Jukka vaihtoi italialaisessa avauksessa ratsun ja lähetin f7-ruudussa torniin ja sotilaaseen. Tästä minulle jäi edullinen loppupeli, jossa onnistuin hiljalleen lisäämään painostusta, mutta Jukka ei tehnyt virheitä.

Matiasta vastaan pelasin suljettua espanjalaista, jossa vaihdettiin pian yhdet ratsut. Matias keksi näppärän idean painostaa e5:ttä Lg5-h4-g3 manööverillä, johon tarjosin sotilaan näennäisuhrausta. Matias vaihtoikin sotilaat luottaen c2:ssä lymyävään espanjalaislähettiin. Pian vahdin kuningassivustan f4-ruutua ratsullani ja daamilla, mutta Matias oli vallannut d-linjan.

Marko ja Harri voittivat pelinsä, mutta ratkaisuvaiheita en nähnyt omien pelien kiireiden takia. Raimo olisi selvinnyt Asko vastaan pattiasemaan sotilas vs. torni-loppupelissä, mutta erehtyi väärälle puolen sotilasta. Tällöin ratsukorotus auttoi hetkeksi, mutta ratsu jäi pian ansaan.

Jukkaa vastaan olin lopulta saanut lähetin sotilasta vastaan, mutta ilman Jukan torninvaihtoa voitto olisi ollut työlästä, koska omat sotilaani olivat varsin heikkoja. Matias pelasi tarkasti ensin terävässä keskipelissä ja sen jälkeen loppupelissä. Molemmilla oli mahdollisuutensa, mutta lopulta aikojen vähetessä sovittiin tasapeli tasaisessa asemassa.

Harri jatkaa maksimilla 5/5. Toinen pistemenetyksittä jatkava pelaajamme, Jarkko, pistäytyi tällä kertaa vain katsojana muiden kiireiden takia.

5.kierros

Tuomas-Marko 0-1, bogointialainen
Asko-Raimo 1-0, vastaanotettu daamigambiitti
Harri - Eikka, 1-0, espanjalainen, viivytetty Steinitzin muunnelma
Jukka-Tapio 0-1, italialainen
Matias-Tapio ½-½, espanjalainen, suljettu


Pisteet 5:n kierroksen jälkeen:

Harri 5/5

Matias 3½/6
Tapio 3½/4

Jarkko 3/3
Asko 3/5

Janne 1/1
Marko 1/2
Juhani 1/2
Raimo 1/4
Jukka 1/5

Pekka 0/1
Pertti 0/1
Tuomas 0/1
Lauri 0/2
Eikka 0/4


Jos jaetaan pisteitä seuraavasti:
voitto 4
tasapeli 2
pelaaminen 1
poissa 0

Pistetilanne olisi seuraava:

Harri 20 (5)

Matias 16 (6 peliä)


Tapio 14 (4)
Asko 14 (5)


Jarkko 12 (3)


Raimo 7 (4)
Jukka 7 (5)

Juhani 5 (2)

Janne 4 (1)
Eikka 4 (4)

Lauri 2 (2)

Pertti 1 (1)
Pekka 1 (1)

Tuomas 1 (1)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti