torstai 26. toukokuuta 2011

Forssan Shakkikerhon kausi päätökseen

Forssan Shakkikerhon kausi 2010-2011 päättyi 25.5. 2011 pelattuun pikapeliturnaukseen. Kesätauon jälkeen turnauksia ja kokoontumisia jatketaan taas syksyllä, tarkempi aloituspäivämäärä sovitaan syksyn lähestyessä. Kerho kiittää Bowling 4 You - keilahallia loistavista puitteista!

Vaikka kerhokokoontumiset nyt loppuvatkin, kerholaiset varmasti osallistuvat kesän aikana shakkitapahtumiin tahoillaan:
6.-7.8. pelataan Joukkuepikapelin SM-kisa Ilmajoella, forssalaisia pelaa Loimaan Shakkikerhon joukkueissa, Loimaalta on ilmoitettu kisaan neljä joukkuetta.
18.8. Forssan Piipputorilla pelataan toritapahtumassa puistoshakkia ja on toivottu että Forssan kerhon pelaajia olisi paikalla opastamassa sekä pelaamassa kiinnostuneiden kanssa.

Monet kerholaiset osallistuvat kesän aikana turnauksiin, joiden tuloksia löytää Keskusshakkiliiton sivuilta ja toisinaan myös Forssan Shakkikerhon sivuilta.
Mahdollisuuksien mukaan kesän aikana on keskinäistä harjoittelua uutta kautta varten sekä pelailua netissä ja myös kasvokkain. Näistä keskinäisistä harjoittelusta voidaan sopia esim. sähköpostin välityksellä.

Blogikirjoittelu jatkuu kesän aikana, tekstejä ilmestyy säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kaikille hyvää kesää!

Kauden 2010-2011 viimeinen pikapeliturnaus

25.5. 2011 pelattiin kauden viimeinen Forssan Shakkikerhon viikkopikapeliturnaus. Osallistujia saapui paikalle mukavat yhdeksän, Marko pelasi kahdella pöydällä. Kierroksia pelattiin yhdeksän 7+7 minuutin miettimisajoilla.

Turnauksessa ei kukaan jäänyt pisteittä ja kukaan ei voittanut kaikkia pelejään. Peleissä nähtiin värikästä shakkia, voitot menivät ristiin ja turnausvoittaja voi kiittää Caissaa, sen verran tuuria voitetuissa peleissä kävi. Taulukon keskivaiheilla oli tiukkaa, sijat viidestä seitsemään menivät yhden pisteen sisään.

Aikapulista, syötetyistä nappuloista ja huonoista asemista huolimatta Marko I voitti turnauksen, ainoa pistemenetys tuli tasapelistä Jannea vastaan kun Janne ei huomannut vastustajan ajan loppumista ennen kuin materiaali oli riittämätön aikavoittoon.
Jarkko oli löytänyt tarkan kevätvireen, voittoja tuli seitsemän, jyrän alle jäivät niin Marko II kuin Jannekin. Jarkko siis turnauksen toinen. Janne ja Marko II sijoittuivat jaetulle kolmannelle sijalle, molemmilla rastinaan kaksi tappiota ja tasapeli. Tasan 50 prosenttisella tuloksella Raimo sijoittui viidenneksi. Kuudennen sijan vei Harri, puoli pistettä Raimon perässä.
Pitkästä aikaa pikapeleissä mukana ollut Jukka pärjäsi erinomaisesti rutinoituneempia vakiokävijöitä vastaan ja sijoitus oli seitsemäs kolmella ja puolella pisteellä. Turnaustaulukon ylläpitäjän Askon sijoitus oli kahdeksas kahdella ja puolella pisteellä, toinen voitto tuli nopella ja järkevällä pelillä Markoa vastaan toisessa kohtaamisessa. Pitkästä pelistä enemmän pitävä nuori lupaus Matias oli yhdeksäs, puolen pisteen päässä Askosta, vaikka keskinäisen pelin Matias voittikin. Pertin sijoitus oli kymmenes, tasapeli tuli Askoa vastaan.

Tulokset:
1. Marko I 8/9
2. Jarkko 7/9
3.-4. Janne ja Marko II 6,5/9
5. Raimo 4,5/9
6. Harri 4/9
7. Jukka 3,5/9
8. Asko 2,5/9
9. Matias 2/9
10. Pertti 0,5/9

torstai 19. toukokuuta 2011

Pikapeliturnaus 18.5. 2011

Bowling 4 You-keilahallilla pelattiin viikkopikapeliturnaus 18.5. 7+7 minuutin ajoilla. Pelaajia saapui paikalle seitsemän. Tapio pelasi kahdella laudalla.

Tapio I hävisi Jarkolle ja Marko hävisi Tapio II:selle, joten he jakoivat voittoa viidellä ja puolella pisteellä. Kolmanneksi sijoittui Janne, jonka toiveet turnausvoitosta sulivat tappioon Raimolle neljännellä kierroksella. Viimeisellä kierroksella Marko ja Janne sohlasivat molemmat itsensä aikapulaan keskinäisessä pelissä, ja nappuloiden etsimisen ja keräilyn jälkeen todettiin että oikeudenmukainen lopputulos oli tasapeli.
Jarkko ja Tapio II sijoittuivat tuloksissa neljänneksi, Jarkolle tuli voitto tuli mm. Tapiosta toisessa pelissä. Tapio II hävisi yllättäen kaksi peliä ja pelasi yhden tasapelin. Molemmilla siis pisteitä neljä. Tasapeli Tapio II:sta vastaan ja kaksi voittoa takasivat kuudennen sijan Askolle. Raimo sijoittui seitsämänneksi. Pertti sijoittui kahdeksanneksi: voittoja ei tällä kertaa herunut, mutta Pertin pelinvienti on parantunut viimeisen parin kuukauden aikana selvästi.

Tulokset:
1.-2. Tapio I ja Marko 5,5/7
3. Janne 4,5/7
4.-5. Jarkko ja Tapio II 4/7
6. Asko 2,5/7
7. Raimo 2/7
8. Pertti 0/7

Ensi keskiviikkona 25.5. on tämän kauden viimeinen kerhokokoontuminen, sen jälkeen Forssan Shakkikerho jää kesätauolle ja pelejä jatketaan taas syksyllä.

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Pikapeliturnaus 11.5. 2011

Tuttu viikkopikapeliturnaus pelattiin Bowling 4 You keilahallilla 11.5.

Osallistujia oli kahdeksan ja turnausajaksi valittiin 7+7 minuuttia. Tapio pelasi kahdella laudalla tasaparien aikaansaamiseksi.

Tapio oli jälleen vahva ja varmisti toisella pöydällä turnausvoiton voittamalla kaikki pelaajat. Marko hävisi toisessa pelissä Tapiolle ja vei toisen sijan puolen pisteen päässä Tapiosta. Tapio oli myös toisella laudalla vankka ja saalisti kolmannen sijan. Neljän voiton ja yhden tasapelin turvin neljänneksi sijoittui Harri, pisteitä 4,5, tasapeli tuli Tapiota vastaan toisella laudalla. Viides oli Jarkko kolmella voitolla.

Tulokset:
1. Tapio I 6,5/7
2. Marko 6/7
3. Tapio II 5/7
4. Harri 4,5/7
5. Jarkko 3/7
6. Asko 2/7
7. Matias 1/7
8. Pertti 0/7

Pikapeliturnaus 4.5. 2011

Keskiviikkona 4.5. pelattiin perinteinen Forssan Shakkikerhon viikkopikapeliturnaus. Etenevä aurinkoinen kevät oli hiukan verottanut osallistujamäärää, joka siten jäi tällä kerralla kahdeksaan pelaajaan. Turnaus pelattiin 7+7 minuutin ajoilla ja Marko pelasi kahdella laudalla, jotta saatiin parillinen määrä pelaajia.

Turnauksen kolmen kärki oli pisteen sisällä, voittajaksi nousi ansaitusti Raimo pisteillä 6/7, tappioita vain yksi. Toisen sijan vei Janne, puolen pisteen päässä Raimosta. Marko I sijoittui kolmanneksi, puolen pisteen päässä Jannesta.

Tulokset:
1. Raimo 6/7
2. Janne 5,5/7
3. Marko I 5/7
4. Marko II 4,5/7
5. Harri 3/7
6. Asko 2,5/7
7. Jarkko 1,5/7
8. Lauri 0/7

Pitkänpelin turnauksen viimeinen kierros

27.4. 2011 pelattiin Forssan Shakkikerhon pitkänpelin turnauksen viimeinen kierros. Kerholle saapui kahdeksan pelaajaa joten kierros pelattiin neljällä laudalla.
Kevätkiireistä johtuen todettiin että käyty kierros jää kauden viimeiseksi. Viimeisellä kierroksella saatiin vielä yksi uusi pelaaja mukaan, Lauri, joka onnistui heti ensimmäisessä pelissä saalistamaan tasapelin Askoa vastaan.

Voittajasta ei jäänyt epäilystä kun Tapio voitti kaikki pelinsä ja päätyi tulokseen 6/6. Marko sijoittui toiseksi häviten kaksi peliä, ja pistemäärä oli sama Tapion kanssa, tulos 6/8. Pentti voitti mm. Markon ja hävisi vain kaksi peliä ja tuloksella 4/6 sijoitus oli kolmas.

Parit ja tulokset:
Marko - Harri 1-0
Asko - Lauri Jussila 0,5-0,5
Eikka - Matias 0-1
Raimo - Jukka 1-0

Turnauksen lopulliset tulokset:
1. Tapio 6/6
2. Marko 6/8
3. Pentti 4/6
4. Matias 4/7
5. Eikka 4/8
6. Raimo 3,5/5
7. Harri 3,5/7
8. Asko 3/8
9. Eino 2/4
10. Jukka 1,5/10
11.-12. Jarkko ja Juhani 1/2
13. Lauri 0,5/1
14.-18.
Jorma 0/1
Samuli 0/1
Pertti 0/1
Tuomas 0/2
Tapani 0/3

Pelaajien pelattujen pelien määrä vaihtelee huomattavasti, joten suoraan tuloksia ei voi verrata toisiinsa. Samassa pistemäärässä olevien pelaajien tuloksissa on otettu huomioon prosenttitulos eli kuinka paljon kukin pelaaja on pisteitä saanut suhteessa pelattujen pelien määrään.
Ensi kauden pitkän pelin turnaukseen on ehkä syytä ottaa käyttöön toinen turnausjärjestelmä, joka olisi tasapuolisempi.