keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Pikapelit 5.10.2011

Lokakuun ensimmäinen turnaus pelattiin neljän pelaajan kesken. Paikalla olivat myös Harri ja Jukka, jotka päättivät pelata pitkän pelin oltuaan viime viikon pelikierrokselta poissa.

Turnaus pelattiin kaksinkertaisena, 10+10 min ajoilla.

Ensimmäisellä kierroksella pelasin Askoa vastaan ja onnistuin molemmissa peleissä voittamaan avauksen jälkeen sotilaan valkeilla kuningatargambiitissa ja mustilla englantilaisessa. Asko ei onnistunut peleistä vastapeliä löytämään, vaikka mahdollisuuksia hetken ajan näytti olevan. Raimo onnistui voittamaan Juhanin molemmissa peleissä. Ensimmäisessä Juhani oli tosin tekemässä mattia, mutta pitkään huono aikatilanne päättyi lipun vilkkumiseen. Toisessa pelissä Raimo voitti keskipelissä sotilaan, eikä ote näyttänyt lipsuvan loppupelissäkään.

Toisella kierroksella Juhani erehtyi minua vastaan daamigambiitissa lyömään Lb7xf3, jolloin välisiirto Tc3xc8+ voitti kokonaisen tornin. Toisessa pelissä pelasin jugoslavialaista mustilla. Juhani lipsautti sotilaan loppupelissä, mutta ylimääräinen sotilaani oli kuitenkin hankalasti realisoitava kaksoissotilas. Lähettipari oli kuitenkin voimatekijä, jonka kätketty teho tuotti upseerin voiton. Raimo oli molemmissa pelissä voittamassa Askoa, mutta loppuvaiheissa Asko pelastui ensimmäisessä pelissä ikushakkiin ja toisessa pelissä Raimo menetti loppuvaiheessa pari upseeriaan ja päätyi mattiin.

Kolmannella kierroksella Asko ja Juhani tasasivat pisteet kummankin voittaessa mustilla. Raimoa vastaan päädyin loppupeliin molemmissa kamppailuissa. Ensimmäisessä voitin avausvaiheessa sotilaan preussilaisen Traxlerin variantissa ja realisointi onnistui lopulta torniloppupelissä. Toisessa pelissä Raimon englantilainen puolustus tuotti hyvän aseman ja lähettiparin edun. Ajankulutukseni oli lopulta kohtalokasta sillä torniloppupelissä aikani loppui,

1. Tapio 5/6
2. Raimo 3½
3. Asko 2½
4. Juhani 1
Kuva 1. Harrin ja Jukan tunnin peli on alkanut hetki sitten.


Daamigambiittia pelattiin kahdessa pelissä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti