lauantai 17. syyskuuta 2011

Sarjakauden avaus la 17.9

Ankkuripaikan pelihuoneistossa kohtasivat lauantaina klo 12:00 alkaen I divisioonan ottelussa LoimSK ja helsinkiläinen Garde sekä III divisioonan ottelussa Loimaan II ja III joukkue.

Garde on yksi divisioonalohkon voittajaehdokkaita. Äskettäin päättyneessä Suomen Cupissa joukkue venyi hienosti kolmannelle sijalla monen etukäteen vahvemman kilpakumppanin ohitse.

Loimaalle Gardesta saapuivat odotetusti kaksi kärkipöytää, kansainvälinen mestari Mikael Nouro ja Fidemestari Jan Ristoja. Heidän jälkeensä joukkuelistalla on useita 1980-luvun huippupelaajia ja muutamia nykyisen satunnaisesti pelaavia shakkimestareita, joiden poisjäänti ei ollut yllättävää. Garden laajan tason ansiosta kaikki 3-8 pöytien pelaajat olivat 1950-2050 tasoisia ja tarjosivat Loimaan häntäpöydille tiukan vastuksen.

Ensimmäiseksi päätyivät Tapio ja Jan Ristoja kakkospöydälle sopuisaan ratkaisuun. Kummallakaan ei ollut aikeita lähteä etsimään voittojatkoja avauksen jälkeen syntyneestä rauhallisesta keskipeliasemasta.
Seuraavaksi päättyi tasapeliin Pasin ja Ville Länsimäen peli 6-pöydällä. Englantilaisesta avauksesta käynnistyneessä pelissä Pasi otti eristetyn d-sotilaan, jonka potentiaalisesta heikkoudesta aktiiviset upseerit antoivat riittävästi  peliä.

Akin vastustaja Ari-Pekka Tingander hyökkäsi liian innokkaasti ja joutui uhraamaan suunnittelemattomasti upseerin. Akin puolustus ja vastahyökkäys pakottivat vastustajan luovuttamaan. Ottomar pelasi taitavasti espanjalaista valkeilla ja Teemu Miettinen oli ahtaammalla koko pelin ajan. Lopulta menikin sotilas ja upseeri, ja piste virolaisjuniorille. Sitä ennen oli päättynyt Ularin ja Mikael Nouron tiukka taistelu ikuiseen shakkiin. Ular uhrasi avauksessa sotilaan asemallista korvausta vastaan ja Mikaelin kuningashyökkäys kohtasi oikea-aikaisen vastapelin. Mikaelin olikin tehtävä ikuinen shakki ja tasapeli.

Seuraavaksi Garde kavensi tilanteen 2-1_een, kun Matti ei onnistunut parhaalla tavalla torjumaan Ingo Aumullerin uhkauksia. Fajorowiczin gambiitista heti avauksessa vaikeuksiin joutunut Matti oli jo saanut keskipelissä mukavan aseman, mutta musta käsitteli aloitetta hyvin ja sai voittavan hyökkäyksen. Marko oli keskipelissä voittanut kaksi sotilasta Timo Koivistoista vastaan. Realisointi ei torniloppupelissä sujunut aivan nopeimmalla tavalla, mutta pitkälle edenneet vapaasotilaat olivat voittoisat. Näin Loimaa siirtyi tavoittamattomaan 3-1 johtoon. Kajtsukin taisteli hieman heikomman loppupeliasemansa tasapeliksi, joten lopputulos 3-1.LoimSK        - Garde         3-1
Lauk Ular      - Nouro Mikael     ½-½
Salo Tapio      - Ristoja Jan      ½-½
Nokso-Koivisto Aki  - Tingander Ari-Pekka  1-0
Ladva Ottomar    - Miettinen Teemu    1-0
Grek Marko     - Koivistoinen Timo   1-0
Mellin Pasi     - Länsimäki Ville    ½-½
Erlund Kaj      - Hynnä Kevin      ½-½
Airola Matti     - Aumuller Ingo     0-1


Loimaan nuorten joukkue pelasi kokoonpanolla Tommi, Oskari, Janne, Markus ja Aino. Vastassa olivat forssalaisista   Jarkko, Tuomas, Raimo ja Matias sekä Loimaalta Marko K.

Ensimmäisenä päättyi Raimon peli voittoon Markusta vastaan. Markus erehtyi  torjumaan Raimon nopean f7-uhkauksen väärällä tavalla. Tuomas sai mustilla Alapinin daamigambiitin muunnelmassa avauksen jälkeen hyvän pelin, mutta upseerin menetys käänsi pelin Jannen voitoksi. Marko K. osoittautui vielä Oskarille liian taitavaksi vastukseksi. Avauksen jälkeen saatu painostus johti hiljalleen ratkaiseviin materiaalivoittoihin.
Matias nappasi ensin Ainoa vastaan sotilaan, mutta sitten Aino sai kiinnityksen ansiosta tornin lähetistä. Matiaksen nappuloiden aktiivisuus oli pienestä materiaalitappiosta huolimatta liikaa Ainon kuningasasemalla ja Matias voittoon mattiuhkauksella.
Viimeisessä pelissä Jarkon harvinainen 1.e4 e5 2.Rf3 De7 avaus johti ahtaaseen asemaan, mutta tarkka puolustaminen piti aseman tasapainossa ja tasapelistä sovittiin 25:nnessä siirrossa.

Voitto kakkoselle 3-1.

Hellström-Tuomola ½
Koivumäki-Oskari Nyman 1-0
Lahtinen-Janne Nyman 0-1
Koivumäki-Nokso-Koivisto 1-0
Malinen - Aino Nyman 1-0Kuva 1. LoimSK I- G I pöydillä 5-8.

Kuva 2. Kakkos- ja kolmosjoukkue ovat aloittaneet keskinäisen ottelun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti