torstai 26. toukokuuta 2011

Kauden 2010-2011 viimeinen pikapeliturnaus

25.5. 2011 pelattiin kauden viimeinen Forssan Shakkikerhon viikkopikapeliturnaus. Osallistujia saapui paikalle mukavat yhdeksän, Marko pelasi kahdella pöydällä. Kierroksia pelattiin yhdeksän 7+7 minuutin miettimisajoilla.

Turnauksessa ei kukaan jäänyt pisteittä ja kukaan ei voittanut kaikkia pelejään. Peleissä nähtiin värikästä shakkia, voitot menivät ristiin ja turnausvoittaja voi kiittää Caissaa, sen verran tuuria voitetuissa peleissä kävi. Taulukon keskivaiheilla oli tiukkaa, sijat viidestä seitsemään menivät yhden pisteen sisään.

Aikapulista, syötetyistä nappuloista ja huonoista asemista huolimatta Marko I voitti turnauksen, ainoa pistemenetys tuli tasapelistä Jannea vastaan kun Janne ei huomannut vastustajan ajan loppumista ennen kuin materiaali oli riittämätön aikavoittoon.
Jarkko oli löytänyt tarkan kevätvireen, voittoja tuli seitsemän, jyrän alle jäivät niin Marko II kuin Jannekin. Jarkko siis turnauksen toinen. Janne ja Marko II sijoittuivat jaetulle kolmannelle sijalle, molemmilla rastinaan kaksi tappiota ja tasapeli. Tasan 50 prosenttisella tuloksella Raimo sijoittui viidenneksi. Kuudennen sijan vei Harri, puoli pistettä Raimon perässä.
Pitkästä aikaa pikapeleissä mukana ollut Jukka pärjäsi erinomaisesti rutinoituneempia vakiokävijöitä vastaan ja sijoitus oli seitsemäs kolmella ja puolella pisteellä. Turnaustaulukon ylläpitäjän Askon sijoitus oli kahdeksas kahdella ja puolella pisteellä, toinen voitto tuli nopella ja järkevällä pelillä Markoa vastaan toisessa kohtaamisessa. Pitkästä pelistä enemmän pitävä nuori lupaus Matias oli yhdeksäs, puolen pisteen päässä Askosta, vaikka keskinäisen pelin Matias voittikin. Pertin sijoitus oli kymmenes, tasapeli tuli Askoa vastaan.

Tulokset:
1. Marko I 8/9
2. Jarkko 7/9
3.-4. Janne ja Marko II 6,5/9
5. Raimo 4,5/9
6. Harri 4/9
7. Jukka 3,5/9
8. Asko 2,5/9
9. Matias 2/9
10. Pertti 0,5/9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti