perjantai 15. huhtikuuta 2011

Toinen SELO-turnaukseni 5-6.9.1981

Toinen SELO-kisani oli Espoossa pelattu Soukan avoin mestaruusturnaus. Olin edelleen liikkeelle serkun pojan kanssa ja majoituin serkun perheessä Espoossa.

Ensimmäisen turnauksen (½/5) antaman kolauksen seurauksena pelaamiseni oli varsin varovaista ja yksinkertaistin peliä nopeasti.

Tuloksena olikin harvinainen viisi tasapeliä.

Vastustajat:
1 kierros mustilla Petri Ailus (1658)
2 kierros mustilla Erik Bergström (1626)
3. kierros valkeilla Henry Ranta (1631)
4. kierros mustilla Kari Pulkkinen (1633)
5. kierros valkeilla Janne Pesonen (1594)

Kaksi ensimmäistä peliä olivat tasaisia vääntöjä, jossa olin keskipelissä hieman paremmalla puolella, mutta edut häipyivät liiallisiin nappulavaihtoihin.

Kolmannella kierroksella olikin sitten vaiherikas peli, jossa musta pelasi näppärän uhrauksen voittaen sotilaan.
Jatkossa musta kuitenkin pelasi pieleen ja laudalle tuli seuraava sotilasloppupeli.Neljännellä kierroksella kohtasin taasen Kari Pulkkisen, joka valitsi terävän Blackmar-Diemer gambiitin valkeilla. Karin avaus ei kuitenkaan onnistunut ja keskipelissä sain selvän edun. Loppupeliin pääsin upseerin eduin sotilasta vastaan. Realisoinnissa olin kuitenkin huolimaton ja jouduin antamaan upseerin Karin vapaasotilaisiin ja tuloksena tasapeli.

Viimeisessä pelissä kamppailimme toisen nuoren pelaajan kanssa sisialaisen myrkkysotilas-muunnelman viidakoissa. Alussa pääsin voiton puolelle, mutta sitten oikeat siirrot eivät löytyneet ja mustilla oli tilaisuutensa voittoon.


Tuloksella 2½/5 seloluku nousi jonkin verran 1543:sta 1563:een.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti