keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Forssan kerhon pitkän pelin kierros 30.3.

Keskiviikkona 30.3. pelattiin Forssan Shakkikerhon pitkänpelin 7. kierros. Pelaajia oli paikalla seitsemän kappaletta, joten pelejä saatiin pelattua neljä kun Tapio paikkasi poissaolojaan pelaamalla kahdella laudalla


Asko - Raimo 1-0
Asko pelasi tuttuun tapaansa englantilaista avausta, johon Raimo vastasi Nimzo-intialaisen avauksen tapaan. Mustan lähetti kävi b4:ssä, mutta ei lyönytkään c3-ratsua vaan palasi e7:ään, mikä aiheutti mustalle hieman ahtaan aseman. Keskipelissä Raimo menetti ensin sotilaan ja lopulta tornin, mikä johti Askon hienoiseen yllätysvoittoon.

Pena - Tapio 0-1
Pena pelasi normaalisysteemiään Rf3, d3, g3 ja Lg2, johon vastasin symmetrisesti kunnes Penan e4-siirtoon  valitsin c5. Avauksesta tuli siis sisilialainen tai kuningasintialainen hyökkäys. Keskipelissä kamppailtiin d4/d5 ruutujen hallinnasta. Ensin luulin saavani ratsun tukevasti d4:ään, mutta Pena haastoi sen taitavasti. Kuningassivustan eteneminen antoi Penalle mukavan aloitteen, mutta onnistuin pitämään aseman kasassa. Pelin ratkaisi tarjoamani laadun uhraus, jonka vastaan ottaminen jätti Penan kuninkaan alttiiksi mattihyökkäykselle.

Eikka - Tapio 0-1
Eikka avasi 1.d4 ja päädyimme kuningasintialaiseen puolustukseen. Eikka sulki daamisivustan a4-siirrolla ja vaihtoi nopeasti tummaruutuisen lähettinsä f6-ratsuuni. Mustalla oli keskipelissä enemmän ohjelmaa, mutta Eikka pelasi tarkasti ja päätyi lopulta pitkään linnaan. Onnistuin aktivoimaan perinteisesti hankalan tummien ruutujen kuningasintialais-lähettini h4-f2 reittiä d4:ään ja daamini b6:een. Hiljalleen painostus Eikan kuningasasemaan johti muutaman sotilaan ja pelin voittoon.

Matias - Jukka 1-0
Pisimmän pelin pelasivat tällä kertaa Matias ja Jukka. Jukka pelasi espanjalaisessa 3..a6 4.La4 Rge7-muunnelmaa ja eteni pian keskustassa d5:llä. Keskustan avautuminen näytti mustalle vaaralliselta, mutta Jukka selvisi kuitenkin kohtuulliseen keskipeliasemaan. Keskipelissä Matiaksen keskustasotilaat osoittautuivat tärkeäksi voimatekijäksi ja pakottivat aikapulaan joutuneen Jukan luovuttamaan.

Tilanne 7 kierroksen jälkeen:
Tapio 6/6
Marko 5/7
Pentti 4/6
Eikka 4/7
Harri 3½/6

Matias 3/6
Raimo 2½/4
Asko 2½/7
Eino 2/4
Jukka 1½/7
Jarkko 1/2
Juhani 1/2
Jorma 0/1
Samuli 0/1

Pertti 0/1
Tuomas 0/2
Tapani 0/2

1 kommentti:

  1. Hei!
    Kiitos Tapio pelikommentista! Huomasin kotona, että sotilaslyönnin h5:n sijasta olisi heti pitänyt pelata Rf5, vahvemmin hyökkäyksin. PS. Avaustani on luonnehdittu kerhossa eri nimikkein, mutta minulla on Angus Dunningtonin The Ultimate King`s Indian Attack, joten olen pyrkinyt tähän avaukseen. PS. Olen lopettamassa shakkiharrastukseni (ei aprillipila) 27.04.2011.
    Pelaan vielä TSY:n turnauksen 15-17.04. KIITOS!

    VastaaPoista