keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Pitkän pelin turnaus jatkui 27.10

Kymmenen pelaajaa istui kolmannelle kierrokselle kamppailemaan 1h+1h ajoilla lisäpisteistä Forssan shakkikerhon pitkän pelin turnauksessa. Mustat nappulat osoittautuivat voittaisiksi luvuin 1-4.

Tulokset

Tapio-Marko 1-0
Jukka-Eikka 0-1
Tapani-Harri 0-1
Matias-Jarkko 0-1
Eino-Asko 0-1


Tapion ja Markon peli kääntyi rauhalliseksi bogo-intialaisen tai katalonialaisen muunnelmaksi. Valkean asema oli jonkin verran mukavampi ja tilavampi, mutta mustalla ei ollut pahoja heikkouksia. Ohjelman loppuessa Tapio käynnisti rynnäkön kuningassivustan sotilaillaan, johon aikapulaan ajautunut Marko ei ehtinyt reagoimaan parhaalla tavalla.

Jukka pelasi Eikkaa vastaan avointa sisilialaista. Valkean pikainen vaihto c6:een antoi mustalle tukevan keskustan ja hetken päästä Eikka sai myös lähettiparin. Jukan nappulat olivat Eikan kuninkaan lähettyville, mutteivat saaneet todellisia uhkauksia aikaan ja hiljalleen valkean asema murentui.

Matias ja Jarkko pelasivat espanjalaisen 3...Rge7-muunnelmaa (Cozio). Jarkko sai vaihdettua b3-lähetin ratsuunsa, mutta asema säilyi keskipelissä tasaisen näköisenä. Jarkko ryösti kvaliteetin, mutta Matias sai ratsunsa erinomaisesti e6:een. Molemminpuolisessa aikapulassa Matias pelasi jo voittoa, mutta erehtyi tekemään virhesiirron ja Jarkko sai 2 minuuttia lisäaikaa. Edelleen monimutkaisessa asemassa Matiaksen aika putosi ensin.

Tapani valitsi Harrin daamigambiittia vastaan rauhallisen Dc2 ja e3 -pelitavan. Harri avasi aktiivisesti keskustan c5:llä ja voitti ensin sotilaan d4:stä ja seuraavaksi upseerin d-linjalta.

Asko ja Eino pelasivat symmetristä italilaista, jossa linjat avautuivat lopulta mustalle edullisesti. Askon lupaava asema tuotti matin hetken kuluttua.


torstai 21. lokakuuta 2010

Viikkopikapeli 20.10. 2010

Keskiviikkona 20.10 2010 taisteltiin taas Forssan Shakkikerhon pikapeliherruudesta 7+7 min ajoilla. Osallistujia oli 9, joten Marko pelasi kahdella pöydällä, jotta saatiin tasaparit.

Marko (2) voitti kaikki pelinsä ja oli ykkönen. Marko (1) oli pulassa Salamakäsi-Askoa vastaan toisessa pelissä mutta onnistui pelastautumaan tasapeliin ja oli toinen. Janne ja Eikka kävivät tiukan kisan kolmannesta sijasta. He pelasivat keskenään tasan, ja kun Eikka joutui viimeisellä kierroksella tyytymään tasapeliin Harria vastaan, taistelun kolmossijasta vei lopulta Janne puolen pisteen erolla. Harri pelasi myös hyvän turnauksen, sijoitus viides myös vain puolen pisteen päässä Eikasta. Askon sijoitus kuudes.

Päivitys: pöytäkirjassa olleen virheen vuoksi lopputulokset muuttuivat. Viimeisen kierroksen pelissä Harri-Eikka molemmilla loppui aika, mutta Harri oli ehtinyt taikoa matin laudalle, joten lopputulos olikin Harrin voitto. Eli: Eikan ja Harrin sijoitukset muuttuivat ja Harri oli neljäs ja Eikka viides.

Ohessa lopputulokset:

1. Marko (2) 8p
2. Marko (1) 7 1/2p
3. Janne 6 1/2p
4. Harri 6p
5. Eikka 5 1/2p
6. Asko 3 1/2
7.-8. Matias ja Jarkko 3p
9. Tapani 1p
10. Eino 0p

Ensi viikolla 27.10. on kuun viimeinen keskiviikko, joten vuorossa on pitkän pelin kierros.

lauantai 16. lokakuuta 2010

LoimSK voitti 2 ottelua ja 1 tasan


Lauantaina 16.10. pelatulla Joukkue-SM:n sarjakierroksella LoimSK 1 ja 2 voittivat ottelunsa. Nuorten 3-joukkue avasi pistetilinsä tasapelillä Salon 3-joukkuetta vastaan ja forssalaisten 4-joukkue kärsi tappion vahvalla vastustajalleen, TuTS:n 3-joukkueelle.

Ykkösjoukkue voitti lopulta TammerShakin 4-joukkueen puhtaasti 5-0 vieraskentällä. Alkuvaiheissa Loimaan pelaajien seloetu ei laudalla näkynyt. Pasin avaus ei onnistunut 5-pöydällä ja Tammerin puheenjohtaja Kai Muttilainen aloitti voimakasta hyökkäystä, jonka Pasi joutui väistämään tuulisen näköiseen pitkään linnoitukseen. Ularin vastustaja pelasi mustilla teoreettisesti oikein Caro-Kannin etenemismuunnelmaa. Aki joutui luopumaan lähettiparistaan, vaikka korvauksena olikin tilaa ja kehitysetumatkaa. Mustilla pelanneiden Tapion Caro-Kann ja Markon Skandinaavinen etenivät tasaisissa merkeissä.
Hiljalleen seloero alkoi painaa tamperelaisten otteita. Pasi voitti taktisen kuvion päätteeksi upseerin ja kuittasi pisteen. Markon vastustaja menetti ensin lähettiparin, sitten sotilaan ja erehtyi lopuksi mattiin keskellä lautaa. Ularin vastustaja heikensi sotilasasemaansa keskipelissä ja valkean painostus tuotti varmasti pisteen. Tapio pääsi vaihtamaan daaminsa kahteen torniin ja vastustaja erehtyi sen jälkeen jatkoon, jossa laadunuhraus tuotti mustalle hyvin eteenpäin rullaavan aseman ja pisteen. Aki joutui tekemään pisimmän päivätyön realisoidessaan loppupelietuaan.


TammerSh 4- LoimSK 1 0-5

Jukka Harju-Ular Lauk 0-1
Simo Peltonen-Tapio Salo 0-1
Kari Holmela-Aki Nokso-Koivisto 0-1
Petteri Paananen-Marko Grek 0-1
Kai Muttilainen-Pasi Mellin 0-1


Aki, Marko ja Pasi aloittamassa pelejään.LoimSK 2 - HaSS 2-0
Kaj Erlund - Urpo Toivanen 1 - 0
Matti Airola - Kurt Lindholm ½ - ½
Jarkko Hellström - Lars Lindholm 1 - 0
Ilkka Hannula - Erkki Repo ½ - ½
Jouni Suikki - Svante Westerlund ½ - ½

LoimSK 3 - SalSK 3 2-2
Tommi Tuomola - Kimmo Koskinen 1-0
Oskari Nyman - Aleksi Virtanen ½-½
Valtteri Nokso-Koivisto- Antti Virtanen 0-1
Janne Nyman - Otso Koskinen 0-1
Markus Nokso-Koivisto - Aaro Koskinen 1-0


TuTS 3 - LoimSK 4 4-1
Roger Norri - Tuomas Lahtinen 1-0
Timo Väntsi - Tapani Norback 1-0
Akseli Hosia - Eino Paasikangas 1-0
Jero Liimatainen - Asko Havumäki 1-0
Jesse Hentunen - Matias Malinen 0-1

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Viikkopikapeli 13.10.2010 7+7 min

Paikalla oli kahdeksan pelaajaa. Marko ja Tapio jakoivat voiton pelaamalla keskenään tasan ja kukistamalla muut vastustajat.

Viikonloppuna pitkiä pelejä harjoitellut Eikka ja Juhani jakoivat kolmatta sijaa. Pitkästä aikaa peli-iltaan ehtinyt Jarkko vierasti pikapeliä ja menetti aikahäviöön pari hyvää asemaa.

Tulokset:

Marko ja Tapio 6,5/7
Eikka ja Juhani 4/7
Jarkko ja Harri 3/7
Harri 3/7
Asko 1/7
Eino 0/7

lauantai 9. lokakuuta 2010

Jsm-pelianalyysi

Ajattelin huvikseni tehdä kevytanalyysin ensimmäisestä jsm-pelistä tällä kaudella,
vastustaja oli Euran Shakkikerhon Kimmo Ailasmaa. Vaikka seloeroa olikin yli 300 pistettä, peli oli hyvin opettavainen, ainakin minulle.

1.d4 Rf6 2.c4 c5

En tunne juuri lainkaan benonityyppisiä asemia, joita seuraa pelaamalla 3.d5. Esim.
3. d5 e6 4.Rc3 exd5 5.cxd5 d6 ja musta sivustoi kuningaslähetin. Vielä karmeampi
vaihtoehto olisi ollut Volga-gambiitti 3.d5 b5 4.cxb5 a6 5.bxa6 Lxa6 jossa
musta uhraa sotilaan ja saa hyvän aloitteen. Avaus, jota en osaisi pelata kummillakaan väreillä edes itseäni vastaan.
Tajusin jälleen kuinka paljon tekemistä minulla on avauksien suhteen.

3.e3

Näin olen aina pelannut, koska se johtaa lähimmäksi niitä asematyyppejä, joista
kuvittelen jotain tietäväni. 3.e3 on suhteellisen vaatimaton vastaus, joka päästää mustan helpolla avausongelmista. Musta voi sivustoida kuningaslähetin ja jatkaa kehittämistä rauhassa.
Vaihtoehtoja valkealla ovat mm.: 3.dxc5, 3.Rf3, joka johtaa englantilaisasemiin.

3. ...cxd4 4.exd4 d5 5.Rc3

Vaihtamalla d4:jään vastustaja palauttaa pallon yhtä löysästi takaisin verkon tälle
puolelle ja päästää valkean ongelmista. Pelin aikana en tajunnut että nyt
siirryttiinkin Caro-Can avauksen Panov muunnelmaan. Mustalle hyviä vaihtoehtoja
ovat ainakin 5. ...Rc6, 5. ...e6, 5. ...g6.

5. ...Lf5?

5. ...Lf5

Hupsis, lähetin ei varmaankaan tässä vaiheessa kuulu lähteä kylmään maailmaan.
Sotilaan tästä asemasta nyt saa.

Asemassa on erilaisia taktisia koukeroita, riippuen ottaako b7 sotilaan vai d5 sotilaan. Päädyin ottamaan d5 sotilaan ja pidin siitä kiinni ajatuksena hidastaa ja vaikeuttaa mustan kehitystä. Koneen mukaan viisaampiakin siirtosarjoja edun säilyttämiseen olisi ollut kuin mitä pelissä tapahtuneet.

6.Db3 Rbd7 7.cxd5 Rb6 8.Lb5 Ld7 9.Ld3 g6 10.a4 a5 11.Rf3 Lg7 12.Lg5

Lg5 jatkaa samaa teemaa eli halusin pitää kiinni d5 sotilaasta, lähetin voi tarvittaessa
vaihtaa Rf6:teen ja paine d5 sotilasta kohtaan vähenee.

12. ...0-0 13.0-0 h6 14.Lh4 e6

14. ...e6

Tässä kohtaa minulta jäi näkemättä koneen heti huomaama 15.Lxg6, jota mustan ei
kannata lyödä takaisin: 15. ...fxg6 16.dxe6 ja musta menettää upseerin takaisin. En ole varma olisinko lyönyt g6:teen vaikka olisin nähnyt. Musta lyö takaisin d5 sotilaan e-sotilaalla. Etu olisi kyllä kasvanut. 8 Siirron päässä kone näyttää jo melkein kahden sotilaan etua.
Sinänsä vahinkoa ei tapahtunut, mutta tällaiset mahdollisuudet pitäisi pelin
aikana huomata.

15.Lxf6 Lxf6 16.Le4 Rxd5 17.Rxd5 exd5 18.Lxd5 Tb8 19.Lc4 b5

19. ...b5

Mustan siirron jälkeen vajosin 10 minuutin koomaan, enkä keksinyt mitään erikoista.
Lc4 piti vähän estellä b5-siirtoa, mutta eipä sillä näköjään vaikutusta ollut. Valkealle harmillisesti linjat avautuvat ja musta saa aloitetta.

20.axb5 Db6 21.Re5

Pientä painostusta f7-sotilaaseen, ja d7 ruudussa on kiva haarukkaruutu. Toivoin
että musta vaihtaisi hyvän lähettinsä pois ja samalla ylimääräinen sotilas siirtyisi on e5-ruutuun. E5 ruudussa sotilasta on helpompi suojata.
Koneella tutkittua: yllättäen hyvä valkealle ei ole 21. ...Lxb5 22.Lxb5 Dxb5 23.Dxb5 Txb5 24.Rd7 Lxd4 25.Rxf8 Kxf8 joka tarjoaa mustalle erittäin hyvät tasapelimahdollisuudet vaikka valkealla onkin laatu enemmän.

21. ...Lxe5 22.dxe5 Lxb5 23.Lxb5 Dxb5 24.De3

24.De3

Daameja ei kannata vaihtaa. Tässä vaiheessa kyllä harmitti, tajusin että edessä on vielä paljon peliä jos haluan yrittää voittoa. Mustalla on vastapeliä ja aktiivisemmat upseerit, hän voi painostaa b2 sotilasta ja e5 sotilasta. Valkealla on sotilas enemmän, mutta pelkkien raskaiden upseerien loppupelissä mustalla on hyvät mahdollisuudet tasapeliin.

24. ...g5(?)

Päästin henkisen helpotuksen huokauksen välittömästi vastustajan siirron jälkeen. Tästä ei välttämättä tulekaan pitkää peliä.
Mustan tarkoitus oli varmaankin estää valkeaa suojaamasta e5 sotilasta f-sotilaalla, ja
samalla suojata h6 mutta se myös avaa mustan kuningasaseman kriittisesti. Pidin pelin aikana tätä kysymysmerkin siirtona, vaikka suoria taktisia uhkauksia ei olekaan. Kone ei pidä valkean asemaa kuin reilun yhden sotilaan verran parempana.

25.h5

Sotilasasema heti rikki vaan.

25. ...Db6

Musta haluaisi vaihtaa daamit pois ettei valkean daami sukella sisään mustan
kuningasasemaan. Valkea tahtoo ilman muuta säilyttää daamit laudalla.

26.Dg3 Db3 27.Dg4 Db4 28.f4 Dd4+ 29.Kh1 Kh8 30.hxg5

Sotilaita tippuu ja valkean tornitkin pääsevät hyökkäykseen mukaan.

30. ...hxg5??

Häviää suoraan.

31.Dh5+ Kg7 32.Dxg5+ Kh7 33.Ta3

Vastustaja luovutti.

Kommentteihin voi kirjoitella huomioita analyysista ja pelistä.

Viikkopikapeli-turnaus 6.10.2010

Forssan Shakkikerhon viikkopikapeli-turnaus pelattiin keskiviikkona 6.10.2010.

Tällä kerralla pelaajia oli paikalla 9 ja Tapio pelasi kahdella laudalla parittoman pelaajamäärän vuoksi.

Tapio (1) voitti turnauksen. Viimeisen kierroksen voiton kannalta ratkaiseva peli Marko - Tapio (1) päättyi Fidemestarin voittoon mustilla ja Marko sijoittui toiseksi. Tapio (2) oli kolmas. Janne oli neljäs häviten ainoastaan Tapiolle ja Markolle. Harri oli hurjassa vedossa ja voitti viisi peliä, mm. Tapio joutui tunnustamaan Harrin paremmaksi toisessa pelissä. Harrin sijoitus viides.

Tulokset:

1. Tapio (1) 8 1/2p
2. Marko 8p
3. Tapio(2) 6 1/2p
4. Janne 6p
5. Harri 5 1/2p
6. Pena 4p
7. Eino 2 1/2p
8.-9. Matias ja Asko 2p
10. Tapani 0p

Salon vl-kisan eteneminen

Salon kisaan osallistuu 54 pelaajaa, jotka pelaavat kahdessa ryhmässä.

Kärkisijoitettuina IM Sammalvuo, IM Nyysti ja olympiaedustajamme Sipilä. Mukan myös GM Westerinen, FM Luukkonen ja useita shakkimestareita.

Kuva B-ryhmästä:Kuva A-ryhmästä:A-ryhmän voiton jakoivat pisteillä 4/5 tiukan kamppailun jälkeen Vilka Sipilä, Tapani Sammalvuo ja Tommi Luukkonen. Tuntumassa 3,5/5 olivat Jari Järvenpää ja Erkki Haanila Salon Shakkikerhosta. Forssalaisille tuttu Samuli Nieminen (SalSK) jakoi kuudetta 3/5.

Loimaan Pasi Mellinin tulos kovassa A-ryhmässä oli 1,5/5.

B-ryhmän voitti Jero Liimatainen 4,5/5, seuraavina Akseli Hosia ja Aku Salminen 4/5. Kolme pelaajaa saavuttivat 3,5/5: Eero Valkama, Isak Kelmendi ja ja Aimo Heino.
Someron Jari Mäkelän tulos oli 3/5, samoin kuin Loimaan Marko Koivumäen. Ainoana forssalaisena mukana olleen Eikan tulos oli 1,5/5.Tulokset:

Salon Viikonlopputurnaus 2010 A-ryhma
No. PNo. Name R1 R2 R3 R4 R5 Score
-------------------------------------------------------------------------------
1. 3 Vilka Sipilä 16w1 8b1 2w1 5b1 1w0 1 4.0
1 Tapani Sammalvuo 14w1 7b½ 6w1 2b½ 3b1 -1 4.0
5 Tommi Luukkonen 18w1 12b1 4w1 3w0 2b1 1 4.0
4. 8 Jari Järvenpää 21b1 3w0 13b½ 15w1 18b1 -1 3.5
26 Erkki Haanila 13b0 19w½ 21b1 9w1 7b1 -1 3.5
6. 13 Samuli Nieminen 26w1 6b½ 8w½ 16b½ 14w½ 1 3.0
6 Jan Ristoja 19b1 13w½ 1b0 11w1 16b½ -1 3.0
4 Heikki Westerinen 17b1 11w½ 5b0 12w½ 19b1 -1 3.0
14 Jani Ahvenjärvi 1b0 10b1 24w1 7w½ 13b½ -1 3.0
16 Jukka-Pekka Haapasalo 3b0 23w1 9b1 13w½ 6w½ 1 3.0
11. 2 Sampsa Nyysti 15b1 9w1 3b0 1w½ 5w0 1 2.5
7 Ralf Rehn 20w1 1w½ 11b½ 14b½ 26w0 1 2.5
12 Aleksi Olander 25b1 5w0 15b½ 4b½ 11w½ -1 2.5
11 Eero Hintikka 24w1 4b½ 7w½ 6b0 12b½ -1 2.5
15 Jussi Hämäläinen 2w0 22b1 12w½ 8b0 23w1 1 2.5
18 Riku Koskinen 5b0 21w½ 23b1 10b1 8w0 -1 2.5
22 Roger Norri 9b0 15w0 17b½ 25w1 20b1 -1 2.5
18. 19 Lari Linden 6w0 26b½ 20w½ 24b1 4w0 1 2.0
10 Jukka Johansson 23b½ 14w0 25b1 18w0 17b½ -1 2.0
17 Harri Manninen 4w0 24b0 22w½ 20b1 10w½ 1 2.0
21. 9 Jouko Äijälä 22w1 2b0 16w0 26b0 24w½ 1 1.5
24 Pasi Mellin 11b0 17w1 14b0 19w0 9b½ -1 1.5
23 Pauli Leino 10w½ 16b0 18w0 21w1 15b0 1 1.5
25 Timo Vierjoki 12w0 20b½ 10w0 22b0 21b1 -1 1.5
25. 20 Tomi Tocklin 7b0 25w½ 19b½ 17w0 22w0 1 1.0
26. 21 Esa Auvinen 8w0 18b½ 26w0 23b0 25w0 1 0.5


Salon Viikonlopputurnaus 2010 B-ryhma
No. PNo. Name R1 R2 R3 R4 R5 Score
-------------------------------------------------------------------------------
1. 6 Jero Liimatainen 20w1 16b1 9w1 1b½ 3w1 1 4.5
2. 1 Akseli Hosia 15b1 11w1 12b½ 6w½ 14b1 -1 4.0
2 Aku Salminen 16w0 21b1 22w1 9b1 7w1 1 4.0
4. 12 Eero Valkama 26w1 3b1 1w½ 7b½ 11w½ 1 3.5
4 Isak Kelmendi 18w1 13b1 7w½ 3b0 16w1 1 3.5
11 Aimo Heino 25b1 1b0 18w1 19w1 12b½ -1 3.5
7. 16 Jani Jääskeläinen 2b1 6w0 10b1 23w1 4b0 -1 3.0
7 Jussi Marttinen 21b1 14w1 4b½ 12w½ 2b0 -1 3.0
3 Timo Hytönen 17b1 12w0 15b1 4w1 6b0 -1 3.0
15 Timo Akkanen 1w0 26b1 3w0 20b1 22w1 1 3.0
10 Keijo Riekkinen 24w1 22b0 16w0 18b1 23w1 1 3.0
14 Jari Mäkelä 28w1 7b0 20w1 22b1 1w0 1 3.0
8 Marko Koivumäki 22w0 24b½ 28w1 13b½ 19w1 1 3.0
14. 9 Viktor Jenu 23b1 19w1 6b0 2w0 21b½ -1 2.5
21 Lars Lindholm 7w0 2w0 27b1 28b1 9w½ 1 2.5
16. 22 Marko Salmi 8b1 10w1 2b0 14w0 15b0 -1 2.0
19 Jukka Grönroos 5w1 9b0 13w1 11b0 8b0 -1 2.0
23 Kimon Nikolakaros 9w0 5b1 24w1 16b0 10b0 -1 2.0
18 Keijo Rantamo 4b0 25w1 11b0 10w0 20b1 -1 2.0
13 Esa Niemi 27b1 4w0 19b0 8w½ 17b½ -1 2.0
26 Westerlund Svante 12b0 15w0 25b1 17w½ 5w½ 1 2.0
5 Mikko Eronen 19b0 23w0 17b½ 24w1 26b½ -1 2.0
17 Kimmo Ailasmaa 3w0 28b½ 5w½ 26b½ 13w½ 1 2.0
24. 24 Eino Paasikangas 10b0 8w½ 23b0 5b0 27w1 -1 1.5
25. 20 Markku Torvi 6b0 27w1 14b0 15w0 18w0 1 1.0
25 Ilkka Norri 11w0 18b0 26w0 27b0 28w1 1 1.0
27 Seppo Tiensuu 13w0 20b0 21w0 25w1 24b0 1 1.0
28. 28 Tapio Louhi 14b0 17w½ 8b0 21w0 25b0 -1 0.5

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Salon viikonlopputurnaus 9-10.11.2010

Ensi viikonloppuna on Salossa mahdollista pelata pitkää peliä.

PELIPAIKKA: Salon Lukio, Kaherinkatu 2 (Perniöntie 16). Sisäänkäynti Perniöntien puoleisesta päädystä.

AIKATAULU: Lauantai 9.10. osanoton varmistus klo 8.30-9.30, 1. kierros klo 10.00, 2. kierros 14.00, 3. kierros 18.00, Sunnuntai 10.10. 4. kierros 10.00, 5. kierros 15.00.

PELIAIKA: Selokelpoinen viiden kierroksen vajaakierroskilpailu noin 30 pelaajan ryhmissä. ¬Lauantaina kierrokset 1-3: 40 siirtoa/1 h 30 min. + 15 min. lisäaika. Sunnuntaina kierrokset 4-5: 40 siirtoa /1 h 30 min. + 30 min. lisäaika.

OSANOTTOMAKSUT: Tittelipelaajat (SM, KvM ja FM): Ei osallistumismaksua. Lisäksi SM:t ja KvM:t: ilmainen majoitus yhdeksi yöksi. (Ilmainen majoitus edellyttää ilmoittautumista 23.9. mennessä.)

Muut: 30€ (nuoret 15€). Maksetaan pelipaikalla osanoton varmistuksen yhteydessä. Jälki-ilmoittautumislisä on 7 euroa.


MUUTA: Ilmoittautuneista pidetään listaa Salon Shakkikerhon kotisivuilla (http://www.shakki.net/kerhot/salsk/)

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT: Tomi Tocklin 0400536290 tai Juho Pelto 0407689183 tai juho.pelto@utu.fi. Ilmoittautumiset 8.10.2010 klo 19.00 mennessä.

perjantai 1. lokakuuta 2010

HämSK voittoisa luvuin 10½-5½

HämSK-Forssan Shakkikerho ystävyysottelu 30.9 tulokset:

Ottelu pelattiin 8 pöydällä kääntövärein, peliaika oli 30+30min + 10 sek joka siirrosta lisäaikaa.

1. Toni Vähäuski - Tapio Salo 0,5 - 1,5
2. Lasse Lehtohalme - Marko Grek 0,5 - 1,5
3. Simo Torkkola - Jarkko Hellström 1,5 - 0,5
4. Kauko Rytilahti - Pentti Raitanen 2 - 0
5. Teemu Kunelius - Eino Paasikangas 1,5 - 0,5
6. Juha Hietala - Harri Huttunen 2 - 0
7. Aarno Puronaho - Matias Malinen 0,5 - 1,5
8. Antti Ojala - Asko Havumäki 2-0

Lopputulos 10,5- 5,5

Suunnitelmissa on tehdä ystävyysottelusta joka syksyinen, ja pelata vuorotellen Forssan sekä Hämeenlinnan päässä.


Kakkospöydällä pelasivat Marko ja Vammalan Shakkikerhossa joukkue SM-kisoissa pelaava Lasse Lehtohalme.
Pöytien 5-8 forssalaiset kuvassa oikealla puolen: Eikka, Harri, Matias ja Asko.