keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Kärki piti pintansa jouluviikon pikapeleissä

Keskiviikon pikapeleihin osallistui vielä jouluviikolla 22.12. kymmenen shakkaajaa. Turnaus pelattiin 7+7 min ajoilla. Kukaan ei selvinnyt ilman pistemenetyksiä ja jokaiselle myös kertyi pisteitä.

Sihteerinä toiminut Asko jaotteli pelaajat niin, että kärkinimet kohtasivat vasta viimeisillä kierroksilla. Pelit olivat alusta asti tiukkoja, ja kukaan ei myynyt nahkaansa halvalla. Kärjelle kertyi nopeasti pistemenetyksiä. Toisella kierroksella Eikka yllätti Jannen ja kolmannella kierroksella Juhani muutoin hyvässä vireessä olleen Jarkon. Neljännellä kierroksella Raimo nipisti Markolta puolikkaan ja Juhani Jannelta samoin puolikkaan.

Itse etenin 7-kierrokselle asti ilman pistemenetyksiä. Kaikissa peleissä jouduin kuitenkin tekemään töitä lopppuun asti. Raimoa ja Juhania vastaan olin jossain vaiheessa myös vaikeuksissa, mutta ne pelit onnistuin vielä kääntämään. Seitsemännellä kierroksella Jarkko puolusti Nimzointialaisen Sämisch-muunnelmassa niin tarkasti, että parin sotilaan uhrauksen jälkeen jouduin kuluttamaan liiaksi aikaa, joka sitten loppuikin.

Finaaliksi muodostui kohtaaminen viimeisellä kierroksella Markon kanssa, joka joutui vieraassa avauksessa ahtaaseen asemaan eikä saanut riittävää vastapeliä käyntiin.

Tulokset:

1. Tapio 8/9
2. Marko 7½
3. Jarkko 6
4. Janne 5½
5. Eikka 5
6. Juhani ja Raimo 3½
8. Harri 3
9. Asko 2
10. Jukka 1

Jarkon pikapelit sujuivat tällä kertaa hyvin, ja Janne jäi puolikkaan päähän. Keskijoukossa Eikka onnistui parhaiten jättäen Juhanin ja Raimon puolentoista pisteen päähän. Asko ja Jukka pelasivat myös hyviä pelejä ja usein vain ajan loppuminen pelasti vastustajan.

Myös joulun jälkeisenä keskiviikkona 29.12. on tarkoitus paikalla ehtivien kesken pitää peli-ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti