keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Pitkän pelin turnaus jatkui 27.10

Kymmenen pelaajaa istui kolmannelle kierrokselle kamppailemaan 1h+1h ajoilla lisäpisteistä Forssan shakkikerhon pitkän pelin turnauksessa. Mustat nappulat osoittautuivat voittaisiksi luvuin 1-4.

Tulokset

Tapio-Marko 1-0
Jukka-Eikka 0-1
Tapani-Harri 0-1
Matias-Jarkko 0-1
Eino-Asko 0-1


Tapion ja Markon peli kääntyi rauhalliseksi bogo-intialaisen tai katalonialaisen muunnelmaksi. Valkean asema oli jonkin verran mukavampi ja tilavampi, mutta mustalla ei ollut pahoja heikkouksia. Ohjelman loppuessa Tapio käynnisti rynnäkön kuningassivustan sotilaillaan, johon aikapulaan ajautunut Marko ei ehtinyt reagoimaan parhaalla tavalla.

Jukka pelasi Eikkaa vastaan avointa sisilialaista. Valkean pikainen vaihto c6:een antoi mustalle tukevan keskustan ja hetken päästä Eikka sai myös lähettiparin. Jukan nappulat olivat Eikan kuninkaan lähettyville, mutteivat saaneet todellisia uhkauksia aikaan ja hiljalleen valkean asema murentui.

Matias ja Jarkko pelasivat espanjalaisen 3...Rge7-muunnelmaa (Cozio). Jarkko sai vaihdettua b3-lähetin ratsuunsa, mutta asema säilyi keskipelissä tasaisen näköisenä. Jarkko ryösti kvaliteetin, mutta Matias sai ratsunsa erinomaisesti e6:een. Molemminpuolisessa aikapulassa Matias pelasi jo voittoa, mutta erehtyi tekemään virhesiirron ja Jarkko sai 2 minuuttia lisäaikaa. Edelleen monimutkaisessa asemassa Matiaksen aika putosi ensin.

Tapani valitsi Harrin daamigambiittia vastaan rauhallisen Dc2 ja e3 -pelitavan. Harri avasi aktiivisesti keskustan c5:llä ja voitti ensin sotilaan d4:stä ja seuraavaksi upseerin d-linjalta.

Asko ja Eino pelasivat symmetristä italilaista, jossa linjat avautuivat lopulta mustalle edullisesti. Askon lupaava asema tuotti matin hetken kuluttua.


2 kommenttia:

 1. Pistetilanne 3:n kierroksen jälkeen:

  Marko 3/4
  Tapio 3/3
  Pentti 2/2
  Harri 2/3
  Eikka 2/3
  Jarkko 1/1
  Jukka 1/3
  Juhani 1/2
  Asko 1/3
  Tuomas 0/1
  Matias 0/2
  Eino 0/2
  Tapani 0/2

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tapiolle ja Markolle otteiuraporteista!

  Hienoa päästä netin kautta seuraamaan ottelulutapahtumia, kun ei ole päässyt sairastelun takia itse pelaamaan.

  Ohestalyöntiterveisin Pentti

  VastaaPoista