lauantai 16. lokakuuta 2010

LoimSK voitti 2 ottelua ja 1 tasan


Lauantaina 16.10. pelatulla Joukkue-SM:n sarjakierroksella LoimSK 1 ja 2 voittivat ottelunsa. Nuorten 3-joukkue avasi pistetilinsä tasapelillä Salon 3-joukkuetta vastaan ja forssalaisten 4-joukkue kärsi tappion vahvalla vastustajalleen, TuTS:n 3-joukkueelle.

Ykkösjoukkue voitti lopulta TammerShakin 4-joukkueen puhtaasti 5-0 vieraskentällä. Alkuvaiheissa Loimaan pelaajien seloetu ei laudalla näkynyt. Pasin avaus ei onnistunut 5-pöydällä ja Tammerin puheenjohtaja Kai Muttilainen aloitti voimakasta hyökkäystä, jonka Pasi joutui väistämään tuulisen näköiseen pitkään linnoitukseen. Ularin vastustaja pelasi mustilla teoreettisesti oikein Caro-Kannin etenemismuunnelmaa. Aki joutui luopumaan lähettiparistaan, vaikka korvauksena olikin tilaa ja kehitysetumatkaa. Mustilla pelanneiden Tapion Caro-Kann ja Markon Skandinaavinen etenivät tasaisissa merkeissä.
Hiljalleen seloero alkoi painaa tamperelaisten otteita. Pasi voitti taktisen kuvion päätteeksi upseerin ja kuittasi pisteen. Markon vastustaja menetti ensin lähettiparin, sitten sotilaan ja erehtyi lopuksi mattiin keskellä lautaa. Ularin vastustaja heikensi sotilasasemaansa keskipelissä ja valkean painostus tuotti varmasti pisteen. Tapio pääsi vaihtamaan daaminsa kahteen torniin ja vastustaja erehtyi sen jälkeen jatkoon, jossa laadunuhraus tuotti mustalle hyvin eteenpäin rullaavan aseman ja pisteen. Aki joutui tekemään pisimmän päivätyön realisoidessaan loppupelietuaan.


TammerSh 4- LoimSK 1 0-5

Jukka Harju-Ular Lauk 0-1
Simo Peltonen-Tapio Salo 0-1
Kari Holmela-Aki Nokso-Koivisto 0-1
Petteri Paananen-Marko Grek 0-1
Kai Muttilainen-Pasi Mellin 0-1


Aki, Marko ja Pasi aloittamassa pelejään.LoimSK 2 - HaSS 2-0
Kaj Erlund - Urpo Toivanen 1 - 0
Matti Airola - Kurt Lindholm ½ - ½
Jarkko Hellström - Lars Lindholm 1 - 0
Ilkka Hannula - Erkki Repo ½ - ½
Jouni Suikki - Svante Westerlund ½ - ½

LoimSK 3 - SalSK 3 2-2
Tommi Tuomola - Kimmo Koskinen 1-0
Oskari Nyman - Aleksi Virtanen ½-½
Valtteri Nokso-Koivisto- Antti Virtanen 0-1
Janne Nyman - Otso Koskinen 0-1
Markus Nokso-Koivisto - Aaro Koskinen 1-0


TuTS 3 - LoimSK 4 4-1
Roger Norri - Tuomas Lahtinen 1-0
Timo Väntsi - Tapani Norback 1-0
Akseli Hosia - Eino Paasikangas 1-0
Jero Liimatainen - Asko Havumäki 1-0
Jesse Hentunen - Matias Malinen 0-1

1 kommentti:

 1. Omasta pelistäni:
  ennen peliä en tiennyt vastustajan tasosta muuta kuin että ei se ainakaan yli 2000 ole. Pelin jälkeen selolista kotona kertoi että vastustaja Petteri Paananen oli noin reilu 1800 tasoinen.

  Vastustaja valitse skandinaavista (1.e4 d5) vastaan muunnelman, joka oli hiukan harvinaisempi ja ehkä periaatteessa vaikeampi. Ainakaan en ole sitä aikaisemmin kohdannut. Kumma kyllä näyttäisi että valitsemani vastaus ei ollut hullumpi ja asema tasoittui nopeasti.
  Daamien vaihdon jälkeen lievässä etuasemassa ryöstin sotilaan, mutta jätin näkemätättä laadun voiton, jonkä kone huomasi.
  Huolimatta kähettiparistani ja sotilaan ylivoimasta, asema olisi saattanut olla vaikeasti voitettava. Yllättäen vastustajan muutaman kriittisen huonon siirron jälkeen hänen kuninkaansa ajautui mattiin keskellä lautaa.

  Näitä skandinaavisen ei-d4-muunnelmia tulee pelattua harvemmin, joten suuri vilpitön kiitos Petteri Paanaselle siitä, että jouduin käyttämään omia aivojani heti viidennestä siirrosta lähtien.

  VastaaPoista